- NIKE AIR MAX -

KOLDHÆVEDE GROVBOLLER

Trænger du også til at pifte madpakken lidt op med noget andet end kedelig rugbrød? Så bag med mig! (Og Mark. :-D)

P1010593

Normalvis er jeg slet ikke typen, der slider køkkengrejet op, men jeg er blevet helt vild med disse boller og nemheden til deres opståen. Denne gang har vi lavet to slags boller – én der egner sig til lækker pålæg som en god, rubust frokost, og én med chokolade i, der nemt kan fungere som gnavebolle til mellemmåltider.

P1010587 P1010588P1010597

Ingredienser til ca. 20-25 boller: 

– 10 gram gær
– 9 dl kold vand
– 1 spsk. salt
– 2 tsk. rørsukker
– 200 gram solsikkefrø, græskarkerner og hørfrø
– 300 gram grovmel, fuldkornsmel eller grahamsmel
– 300 gram havregryn
– 300 gram hvedemel
– 100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde: 

Opløs gæren i koldt vand og tilsæt derefter alle de ønskede ingredienser – hvis du ønsker mere af noget og mindre af noget andet, så gør endelig det. Det er kun dig selv, der sætter grænsen.
– Når alle ingredienser er tilføjet, skal dejen æltes til den er lind – stram og fedtet (hvis du lige trak på smilebåndet, har du en meget pervers tankegang! 😉)
– Dejen stilles i køleskabet med film henover i mindst 12 timer. Så lav dejen dagen før, du skal bruge den! Grundet den grove, fyldige mel, og de lækre ingredienser, der er anvendt, vil dejen ikke hæve særlig meget, men det er heller ikke meningen – den skal være tung, tæt og fyldig.

– Når bollerne dagen efter er klar til at blive formet, starter du lige med at tænde ovnen! Den skal stå på 225C grader varmluft, og den skal være helt varm, inden bollerne sættes ind. Mens ovnen opvarmes, formes bollerne på bagepapir og er klar til den sidste, lille proces. De skal have ca. 20-25 minutter i ovnen.

Selve dejen kan stå på køl i 4-5 dage, så du kan selv bestemme, hvor mange boller du vil bage, så du kan have friske boller til hver dag. :o) Voila! Grove og sunde boller, der mætter!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

- NIKE AIR MAX -