Hjem PERSONLIGT STEREOTYPER OM BAMSESTØVLEN

STEREOTYPER OM BAMSESTØVLEN

af Frederikke Egel

2Untitled-1

AFFILIATE: UGG AUSTRALIA BOOTS

Advarsel: dette indlæg er ikke for sarte sjæle eller folk uden humor. Videre læsning er på eget ansvar.

Hej bloggen. I dag skal vi tale om et lidt ømt og tabubelagt emne; nemlig vores allesammens bamsestøvle. Bamsestøvlen har i mange år været populær og yderst udbredt blandt unge piger, og jeg selv har været storforbruger og ejer af flere par. Ligesom med Royal bukser og Shox sneakers er der er dog sket nogle sociale ændringer i løbet af de seneste par år, der har medført, at disse items efterhånden er blevet tilegnet visse stereotyper. Nu er det de færreste, der ejer et par og dette på trods af, at bamsestøvlen er og bliver yndlingsstøvlen.

I Faaborg, hvor jeg kommer fra, og hvorfra jeg tager udgangspunkt i min stereotyp, vil typerne, der beklæder sig med bamsestøvlen, typisk være 14-17 årige unge piger, der hænger ud nede på torvet med en Cult-Shaker, Verdi eller Mokai kl. 23 om aftenen, mens de kører på drengenes knallerter og vækker de ældre beboer i byen. De vil nok heller ikke holde tilbage med at råbe højt, kaste de tomme flakser og have en cigaret i hånden, som de ikke ved, hvordan de skal håndtere. De vil formentlig sammensætte bamsestøvlerne med et par leopard (eller bare sorte) leggings, en lille strop-top, der dækker halvdelen af røven, en cropped dunjakke med pelskrave, der får dem til at se though ud, clip-on extenstions, fake negle og en madonna piercing. Det er ærligt, det er hårdt og det er generaliserende, men det er simpelthen disse typer, jeg ser for mig, når ordet bamsestøvler nævnes.

Jeg har dog indset, at disse stereotyper nu har medført, at jeg ikke har ejet et par bamsestøvler i flere år, og det er ikke okay. Jeg vil ikke længere vil lade mig underminere af stereotyper. Jeg vil ikke lade mig underkaste uden kamp. Jeg vil ikke lade min modenysgerrighed begrænse. Og jeg vil ikke undvære at give mine fødder kærlighed i form af bløde sko. Så nu har jeg sgu købt et par. Fra – ikke mindre end – UGG, og de er fandme lækre! Jeg vil anbefale jer at gøre det samme. Vi må stå sammen. Vi må ikke lade os påvirke af den evigt forandrende mode og stereotyper herom. Vi må ikke glemme vores barndom. Og vi må ikke fryse om tæerne. Hvis du vil støtte op, så find dit yndlingspar lige her og gør en forskel. Tak.

You may also like

6 kommentarer

Anne 30. november -0001 - 0:00

Efter at have set din snap, var jeg simpelthen nødt til at læse dit indlæg. Og jeg elsker det. Jeg har selv ejet nogle par, bare ikke i samsætning med de items som du nævner. Men tro mig, typerne ses også i gadebilledet i Vejle
Jeg har haft et par UGGs siden jeg var 17, i dag er jeg 23 og de fungerer stadig ligeså godt! Dog bliver de kun brugt når der er meget sne og hunden skal luftes eller når jeg skal hente vasketøjet og skal igennem gården. Det er de varmeste støvler jeg har ejet siden mine forælde iførte mig termostøvler i folkeskolen.

Svar
emily 30. november -0001 - 0:00

Yaaaaas

Svar
Frederikke Egel 30. november -0001 - 0:00

😉

Svar
Frederikke Egel 30. november -0001 - 0:00

I got your back, sista! Det er bare så ærgerligt, at man ikke rigtig kan hoppe i dem til et lækkert outfit længere, ikk? Jeg vil prøve at make the difference, men det bliver en hård kamp.

Svar
ALma 30. november -0001 - 0:00

Sådan så Københavns piger da også ud for nogle år siden!?!? (Pop-tiden, u remember?)
Troede dog, at poptyperne var døde?!? Men åbenbart ikke i Faaborg XD

Svar
Satina Wandel 30. november -0001 - 0:00

Spot on.

Jeg ejede selv et par lilla bamsestøvler for maaaange år siden og jeg har aldrig glemt hvor godt tilpas og varme, mine fødder var hele vinteren igennem!

http://satinawandel.dk

Svar

Skriv en kommentar