Hjem RANDOM MINE 10 (BEDSTE) RÅD TIL EN GOD STUDIESTART

MINE 10 (BEDSTE) RÅD TIL EN GOD STUDIESTART

af Frederikke Egel

DSC09192Sommerferien er snart slut og mange skal tilbage til arbejdet og studiet. Som erfaren student har jeg noteret nogle ting ned, som jeg har lært både under og efter min studietid, som jeg gerne vil dele med jer. Nogle af rådene ville jeg ønske, jeg kunne have banket ind i hovedet på mig selv, inden jeg startede på min bachelor, men nu kan jeg i stedet forsøge at guide og råde jer. Jeg håber, at I kan bruge disse 10 råd.

Læs også: Hvor vigtige er gode karakterer?

1. Find motivationen og brug den
Hvorfor søgte du ind på lige netop dette studie? Hvad ser du mest frem til ved at starte igen? Hvad håber du at få ud af studiet? Nye venner? En masse læring? At du modnes? Find de gode ting frem og husk dem når tingene virker lidt træls. Det er hårdt at studere, men det er fandme også en god tid, hvor man lærer både sig selv at kende, men også en masse cool studiekammerater, og så får man enormt meget viden, selvom man måske ikke tror det. Så husk at nyd tiden, selvom det ikke altid er lige sjovt – du vil ikke være studerende for evigt!

2. Læg en plan og hold dig til den
Hvordan fungerer studielivet bedst for dig? Skal du lave en læseplan? Læse forud? Tage mange noter? Husker du alt, eller skal du læse det er par gange, før det sidder fast? Lav en plan for hvordan du gerne vil gribe studieåret an, og hvad der fungerer for dig. Vi er alle forskellige og lærer på hver vores måder, og det er ikke sikkert, at det fungerer på samme måde for din nabo eller dine veninder som for dig, men du skal huske at gøre det, der giver dig det bedste resultat på den anden side. Det er okay at lave ændringer i planen undervejs, men lad være med hele tiden at tænk over, om græsset er grønnere på den anden side, eller om du burde gøre som de andre.

3. Vær dig selv
Det bedste quote ever: “Be yourself – everybody else is already taken“. Det er en kliché at sige, men det er virkelig vigtigt, at du ikke både skal bruge kræfter på at følge med på studiet og så samtidig være en anden version af dig selv, fordi du tror, at folk bedre kan lide den. Det er forkert! Der er ikke nogen, der vil være sammen med en, der prøver for meget. Og det kan tydeligt mærkes! Vær dig selv og så skal det hele nok blive nemmere! Både venskaber og studielivet.

4. Være social og brug dine studiekammerater
Dette er et vigtigt punkt, hvis du spørger mig. Venskaber, socialt samvær og nogen at sparre med er en afgørende faktor for, at det bliver sjovt at studere. Du skal være sammen med disse mennesker hver dag de næste par år, så venskaber vil helt automatisk blive skabt, og det kan ende med at blive de bedste venskaber nogensinde. Socialt havde jeg min storhedstid i gymnasiet, hvor vi var en pigegruppe på 10 piger, og jeg elskede/elsker hver og en. Jeg snakker stadig med mange af dem i dag, og jeg ville ikke være foruden dem. Udover venskaber så er det også rigtig vigtigt at have nogle at snakke opgaver med, sparre med og dele noter med, så sørg for at være åben og imødekommende overfor nye bekendtskaber. Både drenge og piger.

5. Hold ud og giv den gas
Som jeg snakkede om i dette indlæg, så er det vigtigt at gøre sit bedste på studiet, så man udfordrer sig selv og kommer ud med det bedst mulige resultat på den anden side, så hold ud og giv den gas, selvom tingene ser sorte ud. Der kommer hårde tider – især i eksamensperioden, men der vil også komme hårde tider i arbejdslivet og i andre henseender senere i livet, så det er modstand man må lære af og tage erfaring med fra. Så giv den gas, gør det så godt du kan og nyd det! Så kan ingen forvente mere af dig.

Læs også: 6 faser ved bachelorskrivning

6. Køb og sælg bøger
Brugte bøger er lige så gode som nye bøger (hvis du er heldig er der endda overstregninger og noter fra den tidligere ejer), så få en liste over bøger fra din underviser, så du kan gå på jagt efter dem brugt hos andre studerende og på DBA. Hvis du er rigtig smart, så allierer du dig med en af de ældre studerende, så du kan få deres bøger, når de er færdig med semestret. De vil elske dig for at tilbyde at købe deres bøger, for det er ikke ret mange mennesker, der giver have 50 bøger liggende til en værdi af 192.384.288kr. Der findes også Facebooksider, hvor mange køber og sælger bøger, som du kan søge efter.

7. Husk dit liv udenfor studiet
Studielivet er vigtigt, og det er vigtigt at dedikere sig til det der hører med til studiet, men det er også vigtigt at huske dine gamle venskaber, dine hobbyer, din familie og alt det andet, der foregår udenfor studiet. Det er også med til at give dig en ‘pause’ fra studieatomosfæren, når du beskæftiger dig med andre ting og andre mennesker, der ikke associeres med studiet. Ja, du får travlt!

8. Spørg løs
Ih, hvor ville jeg ønske, at jeg selv kunne efterleve dette råd! Jeg sad så ofte tilbage med ubesvaret spørgsmål, som jeg aldrig fik spurgt om, fordi jeg ikke ‘turde’,  men hver gang der var nogle andre der spurgte, så tænkte jeg “YES!”, for jeg kan altid godt lide at få gentaget tingene – også selvom jeg har forstået dem. Så mit bedste råd er, at du bare skal spørge, hvis du er i tvivl eller vil have noget gentaget. Der sidder 100% sikkert andre i lokalet, der også gerne vil have det gentaget eller godt kan tåle at høre det igen, så du gør ikke kun dig selv en tjeneste, men også andre (der er ligesom mig). Desuden udviser du interesse og engagement til underviseren, og det elsker det! **BONUSPOINT**

9. Det er okay ikke at vide alt endnu. Alt er nyt – for alle
Jf. sidste punkt, så er det første stykke tid og det første indtryk rigtig vigtigt – både for dig selv og dine studiekammerater, men husk på at I alle er lige nye, og I alle er lige meget på bar bund, så hold dig ikke tilbage med at stille spørgsmål, lyt, vær initiativrig. Hvis der er noget, du er i tvivl om studiemæssig, så ret henvendelse til din underviser og kontoret, så I kan få svar på jeres spørgsmål. Det vil (igen) være en hjælp ford dig selv og de andre.

10. Find outfit og own it
Det først indtryk er vigtgt, og hvordan får man samlet sig en masse mod og selvtillid til første skoledag? Ved at finde et lækkert outfit selvfølgelig! Hop i dit fedeste puds og smid en lækker gang make-up i hovedet, så du tager i skole i godt humør og med god selvtillid – så skal det sgu nok gå rigtig fint!

Læs også: Droppe ud af universitetet?

Jeg håber, at I er klar til at starte på studie igen, hvadenten det er et nyt studie eller samme studie, og så vil jeg bare råde jer til at holde hovedet højt og give den gas. I er ikke studerende for evigt, så lige pludselig er det ovre, så det er med at nyde det. Det ér altså en fantastisk tid! Smid gerne et like og en kommentar, hvis I fandt dette indlæg brugbart, så jeg ved, om jeg skal lave sådan nogle indlæg igen.

You may also like

1 kommentar

Frederikke Egel 30. november -0001 - 0:00

Jeg er sikker på, at du bliver en skår på første dag! Tak for din kommentar!

Svar

Skriv en kommentar