NOGET OM BØRN, BARNEDÅB OG EN SØLV NEDERDEL

4 SERIER FOR DIG DER KAN LIDE GÅDER OG KRIMI

imageHvis I ellers kan løsrive jer fra den meget omtalte serie SKAM (som jeg endnu ikke har set, men vidst hellere må komme i gang med) så har jeg 4 serier, som jeg også synes, at I skal tjekke ud. Det er overhovedet ikke nye serier, faktisk tværtimod. Men det er serier, som jeg indenfor det seneste år er blevet bekendt med og har slugt råt hver aften inden sengetid. I skal se serierne, hvis I elsker drama, krimi og at få hjernen i gang. Disse 4 serier kræver nemlig, at man følger godt med i de små detaljer i serien, kan lide at løse mordgåder og tænder på kloge mænd – for det er nemlig omdrejningspunktet i alle disse. Og potentielt set vil lære noget i hvert afsnit, hvilket jeg synes er ret sejt. Der bliver typisk løst et nyt mord eller forbrydelse i hvert afsnit, så jeg sidder altid og analyserer med på, hvem det kunne være og hvorfor. Og ret mange gange rammer jeg plet. Pretty nice! Da jeg hader blod, slåskampe og urealistiske kampscener, finder disse overhovedet ikke sted. Tværtimod er serierne virkelig (måske lidt for) realistiske. Hvilke serier kan I anbefale? Skriv dem i kommentarfeltet.

SHERLOCK HOLMES
Hvem kender ikke karakteren Sherlock Holmes og hans fantastiske hjerne? Manden der ikke kan misse en detalje, og manden der har endeløs viden. Jeg er stor fan af hans karakter, og jeg er meget betaget af, at man kan bygge en sådan karakter og få den til stadig at virke forholdsvis realistisk. Denne serie er god, fordi Sherlock Holmes er fuldstændig gennemført og hver serie bringer noget nyt, der er mindst lige så gennemført som hans rolle. Han løser forbrydelser i London med sin nytildelte mandlige partner og samme får de en til at grine ret meget – især fordi alle tror, at de er homoseksuelle, men det afviser partnere blankt. Sherlock forstår det ikke helt. Haha. Serien er optaget i “gamle dage”, så Sherlocks metoder til at opklare forbrydelser er ved hjælp af gamle teknikker og ‘sund fornuft’. Sherlock har en mærkværdig måde at begive sig afsted på, men det er som om, at man kan bære over med hans flabede, ligeglade og arrogante attitude og indstilling, fordi han i sidste ende er dén, der løser mordgåder og sørger for retfærdighed for folket. I denne serie kan man godt blive lidt provokeret af ham, men han udvikler sig i løbet af serien og bliver faktisk en, man lige pludselig godt kan lide. En vildt fascinerende serie!

ELEMENTARY
Igen er Sherlock Holmes på banen, hvor han denne gang er fortolket som en meget ensom og socialt handikappet mand, der kæmper med at holde sig stoffri efter et par hårde og mystiske år. Han er flyttet til New York fra London og arbejder som konsulent hos det lokale politi, hvor han er en afgørende faktor i opklaringen af forbrydelserne, der finder sted. Sherlock Holmes får en kvindelig ædrurådgiver til at bo hos ham, for at holde øje med at han ikke falder tilbage i sit stofmisbrug, og undervejs udvikler de et partnerskab, hvor hun hjælper ham med at løse forbrydelser og mord, samtidig med at hun bearbejder nogle personlige problemer fra sit gamle erhverv som læge. Der kører mange sidestillet problemstillinger ved siden af hinanden som gør, at serien kan holdes spændende i 5 sæsoner med 24 afsnit af 42 minutter. Jeg har været totalt afhængig af denne serie de sidste par måneder, og jeg ville ønske, at den var længere, selvom den i forvejen er gavmild med lange afsnit. Den er virkelig god og en hjernevridder, der får dig til at bemærke de små deltaljer ved alting. Og så ser man en mærkbar udvikling ved seriens hovedroller undervejs, som gør at serien virker mere personlig og med et mål for øje. Nok min favoritserie ud af disse.

LIE TO ME
Hvis der er en serie, der virker realistisk, er gennemført og kan lære dig noget, så er det denne! Og hvis I ikke har set den endnu, så er det på tide. Dr. Cal Ligthmann, som er seriens hovedperson, spiller en fantastisk karakter, hvor han som konsulent hjælper med at opklare forbrydelser, der ikke lige er til at gennemskue. Baseret på folks kropssprog, mimik, toneleje, øjenkontakt osv. kan han se, om folk lyver, holder noget tilbage eller forvrænger sandheden, hvilket gør ham i stand til at afgøre, om folk er u- eller skyldige og gør arbejdet meget nemmere for politiet. Dog er det ikke altid så ligetil, så man kommer altid meget deltaljeret igennem de enkelte forbrydelser i hvert afsnit, samtidig med at man lærer Cals kollegaer, ekskone og datter rigtig godt at kende. Man får et helt særligt forhold til Cal i denne serie, og han bliver nærmest en lærermester for alle, der ser den, fordi man selv lærer, hvordan man kan gennemskue, om folk lyver. Virkelig inspirerende og lærerigt, selvom man selvfølgelig skal huske, at det er fiktion det meste.

UNFORGETTABLE
Denne serie adskiller sig lidt fra de andre, da det er en kvinde, der er hovedperson, men serien er vildt godt, selvom det hele måske virker liiiiidt for opsat nogle gange. Serien handler om Carrie Wells, der er tidligere politidetektiv. Hun har en særlig evner, hvor hun visuelt husker alt, hvad hun ser uden egentlig at kigge på det. Så når Carrie har været et sted, og man timer eller dage efter spørger om noget, så kan hun fremtvinge et billede derfra og se ting og detaljer, som vi aldrig i livet ville have bemærket eller husket. Det gør, at hun er en super dygtigt detektiv, der kan være med til at huske afgørende detaljer i mordsager og forbrydelser, når hun har været på gerningsstedet. Hun drømmer egentlig ikke om at være betjent og har først sagt op, men eftersom hun er så afgørende og dygtigt til at huske, kan hun ikke lade være med at hjælpe. Undervejs finder man dog ud af, at Carrie kæmper med et personligt tab, da hun som barn så sin lillesøster blive dræbt lige foran hende, men at dét, som det eneste i hele hendes liv, er noget hun ikke kan huske detaljer fra, hvorfor morderen aldrig er blevet fundet. Virkelig nervepirrende og følsomt at følge med i undervejs i serien.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NOGET OM BØRN, BARNEDÅB OG EN SØLV NEDERDEL