SIDSTE OUTFIT (OG INDLÆG) FRA POLEN.. TROR JEG

LIDT 'HVORFOR' TANKER FRA MODEUGEN … HVORFOR?!

AFFILIATE: PELSJAKKE (her) | PUBLIC DESIRE STØVLER (her) | ZADIG ET VOLTAIRE TASKE

Jeg var til min første modeuge for 2,5 år siden. Jeg var ikke umiddelbart imponeret, da jeg syntes, at det var kedeligt. Og ligegyldigt. Så jeg forstår skam godt, når folk udefra tænker de tanker om modeugen. Men når man nu har været i branchen i noget tid, så giver det meget mere mening, hvorfor det bliver kørt sådan op. Det er en hyldest til danske designere og en chance for Danmark til at præge modebilledet. MEN som Fynbo må jeg jo tage mine forbehold ved ting, der er lidt tossede at gå meget op i, som man gør ved modeugen. Så jeg tænkte, at jeg lige ville dele nogle observationer og tanker med jer, som jeg har gjort mig under modeugen i år. Jeg er selv skyldig i halvdelen af dem, men det er stadig ret komisk.

Hvorfor …

… er alle shows altid forsinket? Dørene åbner typisk en halv time inden, at showet går i gang. Men showet starter altid først 15-20 minutter senere end planlagt. Kunne man så ikke bare skubbe det hele lidt? Når det nu konsekvent er sådan. Time is money, dudes! Og vores skod iphones kan ikke holde strøm så længe.

… piner det folk så meget at smile til andre under modeugen? Det kan godt være, at det er angstprovokerende (eller hvilken undskyldning man nu bruger for ikke at gøre det), men seriøst. Det er et fucking smil kollegaer imellem. Så meget skader det heller ikke dit selvhøjtidelige brand. Jeg ved ikke engang, hvem du er, men jeg smiler da stadig. Vi sidder trods alt lige ved siden af hinanden. De næste 25 minutter, for showet er jo forsinket #formegetfynbo #fatterhat

… vil streetstyle fotografer ofre deres liv for det perfekte billede af fashionable piger? Jovist, pigerne er lækre og ser cool ud (nogle af dem), men guys; det er altså københavnske cyklister vi snakker om. De værste af slagsen. De viser ingen nåde, og de sætter gerne farten op for at make a point, mens de råber en sviner efter dig. It’s not worth it!

… hvorfor eller nok nærmere hvordan kan man have så kreativ en hjerne, som mange af designere bag både tøjet og selve opsætningen af showsne. Jeg er virkelig fascineret over, hvor kreativt og anderledes hvert show er fra hinanden og fra de forrige shows. Alle de detaljer. Random detaljer. Såsom at hænge nogle mennesker/dukker i galger. Eller have skateboardere inde før catwalken. Måske det er derfor, at de altid er forsinkede?! Makes sense.

… udkommer det tøj, som man ser til showsne, først flere måneder senere? Jeg.vil.have.den.jakke.nu. NU!

… gælder det om at have det mest random outfit på i håbet om at blive spottet af de føromtalte letlevende streetstyle fotografer? Jovist, jeg forstår anerkendelsen i at finde sig selv fotograferet på diverse medier, men shit hvor er der mange grimme outfits derude. Virkelig. Jeg kan ikke lade være med at tænke på den pige, der klædte sig i det grimmeste tøj, hun kunne finde i genbrugen til modeugen i Paris, og hun blev overfaldet af streetstyle fotografer. Det er så sjovt et eksempel, men jeg kan desværre ikke lige finde det online.

… føler man sig en lille smule, formentlig uberettiget, tilsidesat, når man ikke får en siddeplads ved showsne? Det er jo overfladisk, som det kan blive, men alligevel mærker man et lille jag, når man får at vide “Ja, du finder dig bare et sted at stå”. Say what? Har du set mit outfit? Jeg har blandet pink og blå. Jeg skal ikke stå! (PS: Jeg klemte mig ind mellem Freja og Marie Jedig på front row til LaLa Berlin, fordi Freja var seatet front row, og jeg var seatet second row. Hæhæhæ. Beskidte tricks)

… skal shows ligge i hver sin ende af byen? Første event er på Vesterbro, andet event er i indre by, trejde event er på Papirøen osv. Havde det været et almindelig event, havde folk jo været for snobbet til at bruge tid på at transportere sig. Men fashionweek? Hell year. Jeg bruger gerne mere tid på transport end selv showet lige dén uge! (PS: Jeg har virkelig sat pris på mit samarbejde med Toyota, der har skaffet en bil til mig hele ugen, fordi jeg har været inviteret til såååå mange shows. Stående. Fedt)

… var William fra SKAM til Munthes modeshow i dag? Altså, det skal ikke lyde som om, at han ikke er velkommen. Han er mere end velkommen. Men det gør det ligesom lidt svært at fokusere på tøjet, når han sidder liiiige derovre i sin blå hættetrøje og gemmer sig. HALLA! Kom hit! 

Skriv en kommentar

 • Jeg er meget enig med nummer 2. Jeg er selv jyde, og synes det er meget svært at presse et smil ud fra folk i kbh, specielt til modeugen. Bliver så overrasket og glad, når jeg får en smil tilbage! Et smil kan jo gøre så meget, specielt hvis det kommer fra en af de større bloggere, som man jo ser vold meget op til!
  – Nanna Ellegaard

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak, tak, tak! Virkelig. Det varmer SÅ meget!! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Seriøst Frederikke, du er så pisse cool. Elsker din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den var såå skøn! Så skøn at Mark faktisk kigger på leasingaftaler på den nu. Haha, mænd!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SIDSTE OUTFIT (OG INDLÆG) FRA POLEN.. TROR JEG