DET HER SUIT BØR ALLE EJE | MINIMUM

5 TIPS TIL AT AFHOLDE ET SUCCESFULDT LOPPEMARKED

AFFILIATE: MINIMUM JAKKE (her) | MINIMUM BUKSER (her) | NELLY T-SHIRT (her) | KOORELOO TASKE (her)

Mine søskende og jeg har i mange år været på loppemarkeder, hvor vi har solgt ud af tøj, sko, beauty og accessories, som vi ikke længere bruger, så jeg vil efterhånden kalde mig selv en garvet lopper. Særligt de sidste par år har det give et godt afkast at bruge så mange timer på at sortere, gøre klar, køre tingene hen til standen, stå og sælge og afslutningsvis pakke det resterende sammen. Og forhåbentligt tælle ens store bunke skejser på vej hjem.

Et loppemarked er den bedste måde at komme af med sine brugte ting på og samtidig tjene en lille skilling – og så er det helt lovligt og skattefrit, når det er dine egne brugte ting, du sælger (det er samtidig også det bedste sted selv at finde gode ting, hvis man mangler lidt nyt til garderoben). Eftersom jeg nu har afholdt et par succesfulde loppemarked, hvor jeg er gået hjem med 8-10.000kr, tænkte jeg, at jeg ville give jer mine 5 bedste råd til, hvordan man afholder et godt loppemarked og tjener mest muligt. Det er selvfølgelig ud fra mine egne erfaringer, så se det som inspiration og brug de tips, som I lyster.

HAV SÅ MANGE TING MED SOM MULIGT
Jeg har erfaret, at folk ikke går ind i en stand, hvor der ikke er ret mange ting, eller hvor det føles tomt. Det er som om, at de tænker; “Hun har ikke et særlig stort udvalg, så er der sikkert ikke noget for mig” eller “Hun har ikke særlig mange ting, så hun må sælge dem dyrt“. Og det er jo mega træls at gå glip af besøg og potentielle salg, hvis ingen af førnævnte beskyldninger er tilfældet. Så sørg for at ‘spar’ dine ting sammen i løbet af året, så I kan have SÅ MEGET som muligt med, når I går på loppemarked. Og så medbring alt. ALT! Tøj, sko, jakker, solbriller, hatte, smykker, make-up, cremer, snørrebånd osv. Når du har mange ting med, så får folk lyst til at købe mange ting af dig. Og på den måde er der også noget for alle. Jeg bliver tit overrasket over, hvad folk køber, men husk at; one (wo)man’s trash is another (wo)man’s treasure.

SÆT PRISERNE VULGÆRT LAVT + LAV FASTE PRISER
Det er selvfølgelig ikke alt, I skal sælge til en billig penge, men der er ikke nogen, der kommer på loppemarked for at købe en bluse til 200kr, der ‘kun’ har kostet 550kr fra ny. Det vil folk (desværre) ikke give mere end omkring 50kr for på et loppemarked, hvorfor I vil opleve, at folk går fra jeres stand tomhændet, hvis priserne er for høje. Jeg vil derfor anbefale jer at lade være med at tage de ting med, som I er kede af at sælge for billigt og så sælg dem online i stedet for. Der kan man få mere for dem. Jeg har ofte kasser stående til 30 og 40kr, som folk ivrigt kigger i, men som alligevel ikke er tomme, når jeg går hjem. Hallå! Det koster fucking 40kr., og det fejler ingenting! Men folk er både kræsne og nærige på loppemarkeder. Til gengæld oplever jeg, at det fungerer godt at skrive priser på sine ting. F.eks. 1 stk = 30kr. 4 stk = 100kr. osv. På den måde har folk noget at forholde sig til, når de kigger, og ingen kan modstå et godt tilbud. Mange er bange for at spørge om prisen, fordi de frygter, at prisen er for høj, men når den står fremme, så kan de tage stilling med det samme. Så prissæt dine ting til en fornuftig pris, som folk ikke kan sige nej til. Og lav gerne mængderabat, så de altid lige tager to ting ekstra med.

LAV EN PÆN STAND, DER ER ÅBEN OG NEM AT KOMME IND I
Selvom man ikke skulle tro det, når man nu er på loppemarked, så har opbygningen af ens stand altså rigtig stor betydning for, hvor mange der kigger ind. Er standen ryddet op? Overskuelig? Pæn? Hænger tingene nogenlund ordentligt, så de fremstår pæne? Kan jeg nemt få fat i det hele? Kan jeg overskue at rode i kasserne? Kan jeg prøve skoene uden besvær? Kan jeg komme til for de andre mennesker, der er derinde? Osv. Det er ubevidste observationer, som man gør sig, når man går rundt og shopper og går forbi standene, så sørg for at din stand føles ‘sto
r’ at gå rundt i, således at der er god gulvplads, sørg for at tingene hænger pænt, at man kan overskue, hvad du har på bøjlerne, at man kan nå skoene på gulvet, at der ikke hænger en slid bluse ved siden af en dyr jakke osv. osv. Alt sammen er med til at gøre købsoplevelsen god og forhåbentlig dyr. Hæhæ

STIL DIG BAG VED ET BORD I STANDEN
Kender I det, når man er inde i en butik og går og kigger, og så føler man, at ekspedienten ‘holder øje’ med eller observerer en? Sådan hele tiden går liiiidt for tæt på en, HVIS man nu skulle bruge hjælp og ikke liiiige kan gå hen til vedkommende og bede om det selv. Dét er skide irriterende. Så husk den oplevelse når I afholder loppemarked. Der er ikke ret mange, der bryder sig om at blive åndet i nakken af dén, der sælger, når man står og kigger på tøj. Heller ikke på et loppemarked. Så sørg for at stil et bord/bænk i standen, så du kan stå BAG VED det, så du ikke er inde i selve standen, hvor folk går rundt. Det kan være med til at skræmme dem væk, fordi man føler sig overvåget og til dels presset. Den effekt har det i hvert fald på mig.

LAD FOLK KOMME TIL DIG NÅR DE VIL KØBE + HAV DIT NUMMER STÅENDE PÅ ET PAPIR
Din stand er ikke en butik, så lad folk passe dem selv. Du skal hele tiden være til rådighed, men du skal ikke være for nærgående, for, ligesom skrevet ovenover, så bliver folk hurtigt skræmt væk, og det skal de helst ikke. Man går tit i sin egen verden med sig selv eller sin veninde, når man shopper, så man gider ikke rigtig blive afbrudt af en ‘ekspedient’/sælger, der spørger én om ting, holder øje med en, vil hjælpe osv. Det er rigtig pænt af dem, men man skal nok selv spørge om hjælp, hvis man har brug for det. Og det har man sjældent på et loppemarked. Gør det nemt for folk at opsøge dig og betale dig, hvis de vil købe. Lad dem stå og tænke lidt over tøjet uden at kommenter på det. For hvis de vil købe, så skal de nok finde dig. Og hvis du ikke lige får solgt blusen til hende dér, så kommer der nok en anden. Såfremt den ikke er for dyr eller hænger grimt.

Jeg håber, at I kan bruge mine råd. Alle ovenstående råd er noget jeg selv tænker rigtig meget over, når jeg er på loppemarked, og jeg har haft succes med flere af dem. Har I selv nogle råd eller overvejelser, I har gjort jer, når I er på loppemarked? Så del dem meget gerne med os!

Skriv en kommentar

  • Mathilde

    Mega fedt indlæg! Kunne du evt. også lave et lignende ift. at sælge sine ting online (helst ikke på instagram, da dette ikke fungerer hvis man ikke har lige så mange følgere som dig og andre bloggere)? Derudover, tænkte jeg på om du ikke kunne lave et indlæg med træning? Fx hvor ofte du træner, hvilke øvelser du typisk laver, hvordan du finder motivationen til at træne osv <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej Frederikke. Hvornår er du på loppemarked næste gang og er der en facebookside, man kan følge begivenheden på? <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET HER SUIT BØR ALLE EJE | MINIMUM