Hjem PERSONLIGT EN SNAK OM SAMSOVNING OG BABYS FØRSTE SENG (EN BEDSIDE CRIB)

EN SNAK OM SAMSOVNING OG BABYS FØRSTE SENG (EN BEDSIDE CRIB)

af Frederikke Egel

MOWEO BEDSIDE CRIB

Samsovning. Et samtaleemne der er begyndt at melde sig på banen, desto tættere på fødslen vi kommer. Hvad er vores planer med den lille? Skal hun sove imellem os? Ved siden af os? På sit eget værelse? Hvad hvis hun ikke vil det, som vi bestemmer, at hun skal? Hvad hvis hun ikke får nok søvn? Kan man få for meget søvn? Ja, der er mange spørgsmål, der både melder sig fra vores omgangskreds og fra os selv.

Halvdelen af spørgsmålene kender vi slet ikke svaret på, og det kommer vi nok heller ikke til, før hun er her, og vi får prøvet en masse ting af og finder nogle nogenlunde holdbare ‘rutiner’, men ikke desto mindre så er det rart at have dialogen og høre andres tanker.

I første omgang tænker vi, at hun skal sove mellem os. I sin lille babynest. Så tæt på os som muligt, så hun er tryg, varm, tæt på sine forældre, tæt på mit bryst og i sikkerhed. Det håber jeg rigtig meget, at hun gerne vil.

Men selvom det er planen, at hun skal sove lige ved siden af os, lige i smørhul (nu skal vi også snart have ny seng, der bliver SÅ god for både hende og os at sove i), så har Mark og jeg alligevel talt om, at vi gerne vil have en Bedside Crib ved siden af sengen. Til den dag hun ikke føler for at ligge imellem os længere. Eller til det ikke er trygt for hende, hvis hun eller vi sover uroligt. Eller til det bliver for varmt for hende (og os andre) at ligge så tæt, 3 mennesker i et lille rum, der bliver mødt af morgensolen fra det sekund den står op. Vi ved i hvert fald, at det bliver hulens varmt på vores soveværelse om sommeren, hvilket kan være rigtig farligt for spædbørn. Ja, der kan være mange grunde til, at en seng ved siden af vores er en god idé (ifølge os i hvert fald), men det kan også være, at vi slet ikke får brug for den. Nu besluttede vi os dog for at gå på jagt alligevel.

Vi har haft kig på mange forskellige Bedside Cribs, og vi har sågar talt om at bygge en selv, men heldigvis har vi fundet den fineste, lækreste og smarteste Bedside Crib hos Jollyroom, der tilmeld var sat ned med en god sjat procenter. Faktisk -45% for at være helt præcis. Den kom med posten forleden, og jeg havde med det samme lyst til at pakke den ud og samle den for at se, hvordan den så ud. For hver ting vi køber/modtager til hende, føles det mere virkeligt, at hun faktisk snart er her. Jeg glæder mig så meget!

Sengen er fra Moweo og kommer i den flotteste neutrale, grå farve med hvidt betræk og hvid madras. Er den ikke fiiiin?? <3

Den er alt for stor i målene til et spædbarn, haha, men for os gav det mest mening at købe en ‘seng’, som vi kan have i noget tid, i stedet for en som vi skal skifte ud om et par måneder, fordi hun er vokset ud af den. Vi har i sinde at lægge babynesten og evt. en ekstra madras ned i, hvis hun skal sove der som helt lille, så hun ligger tæt puttet. Siden kan bare lynes ned, så der er helt åben ind til hende, så det stort set føles som om, at hun ligger lige op ad mig. Hun har bare lidt mere plads og luft.

Når hun bliver større, kan den også fungere som seng inde på hendes eget værelse, hvis vi ikke har fundet ‘the one’ til den tid, men ellers kan den pakkes sammen og være i en tilhørende pose, så man kan bruge den som rejseseng, når man er på weekend hos familie og venner eller i sommerhus. Den er simpelthen så genial, og der skal ikke bruges noget værktøj for at samle og skille den ad. Det hele kan gøres manuelt, og den er super fin og robust i kvaliteten.

Hvad synes I om sengen? Har I erfaringer med Bedside Cribs? Eller har I gode råd/erfaringer ift. samsovning med spædbørn, som I vil dele? Vi er rigtig glade for den allerede, og jeg elsker tanken om, at hun kun ligger små 20 cm fra mig, og er super sikker og tryg, når hun ligger i den, hvis hun altså ikke bare skal ligge lige mellem os (hvilket jeg håber).

Nu har vi den i hvert fald, og jeg synes, at den er så fin, og det varmer mit hjerte, at vi nu har en seng til vores lille prinsesse. Hun skal ikke komme endnu, men jeg glæder mig sådan til, at hun gør. Min lille fis.

Sengen kan findes med -45% rabat lige HER.

You may also like

20 kommentarer

Nadia 8. oktober 2017 - 20:13

Måske en anelse voldsom kommentar – intet ondt, har ikke selv børn og skal ikke have det,MEN!
Et studie lavet i England omkring 2013, viste at spædbørn der sover i forældrenes seng har fem gange større sandsynlighed for at dø, end dem der ikke sover i samme seng.
De mente at hele 88% ud af 1500 tilfælde af vuggedød, kunne havde været undgået hvis børnene havde sovet i egen seng.
Rådet lyder altså: lad dem sove selv, dog i samme rum.
Men sæt jer selvfølgelig selv ind i de nyeste anbefalinger! Blot til info.

Svar
Frederikke Egel 9. oktober 2017 - 11:24

Det er lige præcis derfor, vi har købt sengen. Så hun kan rykkes over i den, hvis vi ikke synes, at der er trygt mellem os, enten pga. varmen, at vi sover uroligt eller noget helt tredje. Vuggedød er desværre ikke til at forudse, så man skal virkelig passe på, uanset om de ligger imellem en, i en varm barnevogn eller i deres egen seng. <3

Svar
Caroline 8. oktober 2017 - 21:43

Den er SÅ fin den bedsidecrib!
Samsovning er det bedste i hele verden og vi nyder det alle tre på 7. måned <3
Det er desværre ikke muligt at have en bedside crib ved vores seng, da den er bygget af paller, så Vagn Oskar sover i min armhule. Da han var helt spæd brugte vi også ofte babynesten om natten og det fungerede SÅ godt!

Svar
Frederikke Egel 9. oktober 2017 - 11:25

Det kræver en del ekstra plads med en bedside crib, men vi synes helt klart, at det var den bedste løsning, når vi nu har mulighed for det. Vi håber dog, at hun kommer til at ligge imellem os det første lange stykke tid. 😀 <3

Svar
Pernille 8. december 2017 - 18:01

Min datter sover stadigvæk i smørhulet og gerne under min armhule ☺️, hun er 22 mdr og så lige kommentaren øverste, det er noget værre vås!

Men ikke mindre så er det også fedt at have en seng man kan tage med ind i stuen osv, der havde vi en slyngevugge den var guld værd

Svar
Frederikke Egel 8. december 2017 - 18:24

Årh hvor skønt. Håber min lille pige vil sove hos mig så længe <3 Der er mange forskellige holdninger til det, så det er jo bare med at mærke efter, hvad der fungerer og føles trygt for en selv.

Svar
Østfronten 14. december 2017 - 16:17

Åh – skræmmehistorier skal man ikke høre på! Samsovning i trygge forhold (fast madras og forældre der ikke er påvirkede af meget svær overvægt, alkohol eller medicin) er en meget, meget sikker måde at sove med sit spædbarn på. Vuggedødstilfælde har snarere end det modsatte vist sig at falde – teorien er at barnet ‘husker’ at trække vejret mere regulært når det sover tæt på sin mor eller far og fornemmer deres vejrtrækning og hjerterytme. Mht amning er det også markant nemmere selv at få søvn om natten hvis man samsover (siger langtidsammertypen) frem for at skulle slæbe sig ud af sengen. Det allervigtigste er dog at lytte efter sin egen mave og barnet. Hvad trives I med? Alt andet er sådan set ligegyldigt. Kys

Svar
Ditte 15. december 2017 - 15:16

Vores datter på 2 måneder, lå også imellem os de første mange nætter, når jeg skulle amme hende fra det venstre bryst. Men farmand ænsede ikke, at hun lå lige dér og fik derfor tit dynen over sig (foruden hendes egen) og blev VIRKELIG varm og svedig. Så nu vender jeg mig i sengen, hver gang der skal skiftes bryst, så hun udelukkende ligger mellem mig og væggen. Det er meget bedre og jeg sover nu trygt om natten med hende i vores seng, ved mors babs. 😉

Herhjemme viser studier, at man sænker risikoen for vuggedød, når børnene ligger ved mor og far, hvor man (primært mor) er meget mere opmærksom på den lille.
Det er så dejligt og nemt når man ammer, at de ligger i sengen og sover i ske med babsen. Både mor og baby, får en meget bedre nattesøvn.
Jeg ville i hvert fald ikke have det på andre måder og hun sover IKKE, hvis babsen er ude af syne 😉

Svar
Henriette 9. januar 2018 - 11:59

Har I haft glæde af sengen endnu? Overvejer nemlig stærkt at købe en magen til 🙂

Svar
Stinne 17. januar 2018 - 19:37

Hej Frederikke!
Hvilken madras endte i med at putte i bedside cribben? Jeg har selv lige købt den, og vi er lidt i et dilemma omkring hvor vi finder en madras henne i den størrelse….

Svar
Frederikke Egel 18. januar 2018 - 15:35

Vi har bare lagt babynesten ned i indtil videre, da sengen er aaalt for stor til en lille baby (synes vi). Nesten omslutter baby lidt mere. 🙂 Men vi bruger den mest til lure, da hun sover imeellem os i sengen.

Svar
S 15. marts 2018 - 16:08

Hej Frederikke
Hvordan fastgøres den til sengen ?

Svar
Ragni 30. juni 2018 - 9:50

Hei Frederikke!

Hvordan likte du å bruke denne sengen? Jeg vurderer å kjøpe en slik selv, men finner lite informasjon om andres erfaringer med sengen. Fint hvis du kan gi meg en oppdatering på hvordan du likte sengen.

Svar
Frederikke Egel 8. juli 2018 - 15:24

Hej Ragni,
Vi har brugt sengen et par gange, og vores vennepars datter på 1,5 år har sovet i den, og det fungerer så fint! Vi synes umiddelbart det er en fin seng til prisen 🙂

Svar
Tine 7. juli 2018 - 20:29

Hejsa
Vi er på ferie og har samlet præcis denne seng for første gang. Desværre virker den enormt vakkelvorn – altså den rokker helt vildt fra side til side (altså fra endegavl til endegavl!?) vi har tjekket at den ikke er samlet forkert!? Men gør jeres også det? På forhånd tak for svar:-)
Mvh Tine

Svar
Frederikke Egel 8. juli 2018 - 15:25

Hej Tine. Det oplever vi ikke rigtig. Altså den er ikke lige så stabil som en tremmeseng, men ellers synes jeg egentlig, at den er fin til prisen og står fint fast.

Svar
kasper bach 16. juli 2018 - 13:50

hejsa..
vi kigger også på denne bredside.
men madrasen er der bare ikke mange oplysninger om, har kigget på forskellige ude i butikker og det varier meget hvad det er for en madras der er i de forskellige.. nogen og stive som et bræt og nogen er mega bløde..
kan du forklare hvilken madras der ligger der i..?

Svar
Martine 21. december 2018 - 20:46

Vi har også købt denne seng til vores nr to – dog har vi problemer med at få benene ind (og sidde fast inde) så den kan stå
HELT op ad vores seng…. vi kan ikke rigtig læse os til hvordan man gør i manualen.. nogle tips og tricks?!

Svar
Michella 3. januar 2019 - 12:15

Vi bruger også en bedside crib til vores lille Johanne. Det er et fint kompromis, var vi begge enige om. Vi har nemlig også hørt skræmmehistorierne om børn der ligger mellem mor og far i dobbeltsengen.

Svar
Camilla 12. marts 2020 - 19:31

Vi har også brugt en bedside crib til vores datter – mener vi købte den på Jollyroom. Det var en rigtig god løsning for os 🙂

Svar

Skriv en kommentar