Hjem PERSONLIGT DÅRLIG SØVN, DÅRLIGT HUMØR, DÅRLIGE DAGE

DÅRLIG SØVN, DÅRLIGT HUMØR, DÅRLIGE DAGE

af Frederikke Egel

AF SENGESPECIALISTEN

7, 9, 13; Jeg er virkelig heldig! Min graviditet har indtil videre være helt perfekt! Med højt humør og meget få gener. Jeg mærker min datter hver eneste dag, jeg er glad, spændt og lykkelig, jeg har en fantastisk kæreste, der støtter og hjælper mig, jeg har et godt job med uanede mængder af frihed, jeg har ikke ‘alvorlige’ gener eller noget andet, der påvirker mig negativt. Jeg kan virkelig ikke klage!

Men … alligevel er det som om, at humøret ikke er helt i top i øjeblikket. Og jeg ved ikke helt hvorfor. For alt spiller og går godt. Baby har det godt (som I kunne se til scanningen). Jeg har det godt. Mark har det godt. Sammen har vi det godt. Men søvnmæssigt er jeg inde i en dårlig periode lige nu, og jeg har svært ved at falde til ro. Og når jeg så endelig falder i søvn, så sover jeg dårligt og vågner ikke veludhvilet. Nærmest tvært imod. Det føles helt forkert, for samtidig med jeg er i mit livs aller lykkeligste måneder, så bliver det på en måde nedtonet, fordi jeg ikke er helt så oplagt, som jeg plejer at være. Nok qua den manglende søvn… Er det bare en del af graviditeten, som man skal acceptere? Eller hvad?

Jeg er så heldig, at jeg over de næste par måneder har indgået et samarbejde med Sengespecialisten, der netop specialiserer sig i senge, søvn og hvor vigtigt det er, at kroppen er udhvilet og får sin ro. Manglende søvn kan nemlig være roden til mange ‘småkriser’ såsom at man stresser mere, er mere bekymret, har dårligt overskud, har lav tålmodighed, er mere nærtagende, ikke kan finde det gode humør frem og er én stor undskyldning for sig selv. Hvilket lyder ret meget som mig i øjeblikket. Haha. Søvn er, om muligt, endnu vigtigere under en graviditet, hvorfor det stresser mig lidt, at jeg ikke kan få den nødvendige hvile, som er så god for mig på nuværende tidspunkt. Også så jeg kan få tanket lidt op på søvnkontoen, inden babys ankomst. Det ville bare være så praktisk, altså…

Normalt plejer jeg at opretholde et højt humør og primært vise de gode sider frem på mine forskellige kanaler, da jeg ikke ønsker at trækker jer med ned, men nogle gange har man også bare brug for at komme ud med de tanker, man egentlig har. For jeg er nok ikke den eneste, der gennemgår små nedture engang imellem. Gravid eller ej. Er jeg?

Jeg håber virkelig, at det her samarbejde, som jeg glæder mig enormt meget til at komme ordenligt i gang med, kan hjælpe mig på rette spor igen, så jeg kan få ordentlig søvn og komme tilbage til det gode humør, som jeg altid plejer at have. Selvom jeg også har dårlige dage, så plejer jeg at kunne hive mig selv op og se positivt og optimistisk på tingene. Dér vil jeg gerne tilbage til. Og det håber jeg, at eksperternes viden og gode råd hos Sengespecialisten kan hjælpe med.

Mark og jeg har sågar snakket om at prøve nye senge af hos dem, hvis det evt. kan have en effekt. Så nu må vi se, om vi ender med at købe en ny, hvis det kan hjælpe. Det kunne måske (forhåbentlig) hjælpe både på søvnmanglen og på mine lændesmerter, som altid er værst når jeg ligger inde i sengen, hvilket min læge ikke synes lyder optimalt. Bækkenløsning er kommet lidt på tale igen efter mit jordemoderbesøg i går, men det må det altså ikke være!

Hmm.. I don’t know. Sikke en tankemylder. Er jeg den eneste, der oplever perioder som disse? Uanset om man er gravid eller ej? Måske de mørkere tider også har noget med det at gøre. Nu vil jeg prøve at hoppe ind og falde til ro. Nat nat.

You may also like

6 kommentarer

Julie 12. oktober 2017 - 21:14

Er E’et på hylden et tegn på at hun skal hedde Elvira? Det er et smukt navn ❤️

Svar
Frederikke Egel 13. oktober 2017 - 6:43

Måske. Eller så star det bare for “Egel” 😉

Svar
Ann-Louise 12. oktober 2017 - 22:46

Jeg har faktisk igennem hele min graviditet haft det sådan, og slet ikkw nydt noget. Det er blevet bedre efter jeg er kommet med i termingrupper på facebook, og sover så meget jeg nu vil (er ledig). Jeg tager ting i mit tempo, så hvis jeg fx ikke får vasket tøj i dag, så gør jeg i morgen.
Jeg har selv læst lidt på en graviditetsdepression, men har aldrig taget den længere end det.

Stort knus herfra – det skal nok gå i sidste ende <3

Svar
Frederikke Egel 13. oktober 2017 - 6:44

Årh øv. Det lyder som en hård graviditet. Mit er først lige begyndt nu, så jeg skal nok ‘klare’ det – det kan desværre bare mærkes på humøret, når man ikke sover ordenligt. Men det er en rigtig god idé at tage tingene i sit helt eget tempo og lytte til sin krop, så man kan prøve at nyde det sidste :* <3 Held og lykke! Knus

Svar
Mette 18. oktober 2017 - 17:41

Noget der virkelig har hjulpet mig er Melatonin piller- det er ikke en sovepille da det er naturligt i kroppen, men hvis man har svært ved at producere det søvnhormon selv, kan man få det gennem de piller. Det har virkelig reddet min søvn! Jeg skal ikke kunne sige om man må tage dem som gravid, men det er måske værd at undersøge Håber du får det bedre ❤️

Svar
Frederikke Egel 20. oktober 2017 - 9:01

Jeg satser på, at det bare er graviditetsdrillerier og ikke et generelt problem, men tak for tippet 😀 Håber det går godt med din egen søvn!

Svar

Skriv en kommentar