VIDEO: HVAD ER DER I MIN HOSPITALSTASKE?

ÆGTESKAB OG/ELLER TESTAMENTE? VIL VI GERNE GIFTES?

AF ARBEJDERNES LANDSBANK

Udover tonsvis af spørgsmål omhandlende baby (som vi glædeligt besvarer og uddyber, da vi elsker at snakke om det. Haha) bliver både Mark og jeg også (virkelig) tit spurgt ind til ægteskab, og om vi skal/vil giftes. Det er da også enormt nærliggende at spørge om (og tage stilling til for vores vedkommende), eftersom vi nu skal have et barn og ikke er hverken juridisk eller økonomisk sikret på nogen som helst måde, når vi ikke har papir på vores kærlighed.

Mark og jeg har selv snakket om at blive viet for at have det praktiske på plads – især nu når vi får vores lille datter – og så holde den perfekte fest, når vi har råd og ved, hvad vi kunne tænke os, men omvendt vil vi også gerne have det perfekte kirkebryllup og ikke gifte os af praktisk årsager (som nok er den holdning, allerflest deler). Det efterlader os dog bare i en sårbar situation, da virkeligheden jo så bare er, at ingen af os er sikret noget af hinanden, hvis det forfærdelige som en ulykke eller død skulle ske (Gud forbyde!!!!!). Derfor har vi taget snakken om at lave et testamente. Simpelthen for at sikre hinanden bedst muligt. Og vi har besluttet at gøre det. Vi er gået i gang med at lave vores testamente hos TestaViva, som er en online platform, der tilbyder juridisk hjælp til at lave testamenter, ægtepagter, samejekontrakter osv. helt gratis og uforpligtende. Det er altså virkelig smart! Især for sådan nogle som os, der måske ikke helt er klar over konsekvenserne ved ikke at have det på plads…

DERFOR ER ET TESTAMENTE EN GOD IDÉ (BÅDE SOM GIFT OG UGIFT):

 • Samlevende/kærester arver ifølge loven ikke efter hinanden – heller ikke selvom man har børn eller har boet sammen i flere år. Arven bliver fordelt mellem børnene eller den afdødes forældre (hvis man ikke har børn). Et testamente kan dog sikre, at arven fordeles, så den efterladte partner også får en del og kan blive boende og passe eventuelle børn.
 • 25% af os tror, at vi arver alt, fordi vi er gift, men det er faktisk ikke tilfældet; ægtefæller arver kun 50%, mens børnene arver de resterende 50%. Så selvom man er gift, så er man ikke sikret mere end 50%. Det kan for nogen være nok til at klare sig videre, men for nogle andre slet ikke.
 • Hvis din ægtefælle eller partner skal sikres bedst muligt og skal arve mest muligt, så skal der laves et seperat testamente, der foreskriver dette. Det kan man gøre nemt og gratis hos Testativiva.

Læs mere om testamenter for singler, gifte og ugifte her. 

Jeg troede, at man skulle ud i en hulens besværlig og dyr proces med advokat for at lave et testamente, men det kan gøres helt gratis og komplet lovligt hos TestaViva, der er skabt i samarbejde med Arbejdernes Landsbank for at gøre det nemmere for samlevende og ægtefolk at få styr på det økonomiske og juridiske. Jeg er kæmpe fan! Med et testamente kan vi nemlig sikre hinanden, så ingen af os står tilbage med alvorlige problemer, hvis det forfærdelige skulle ske, og man i forvejen er i en sårbar tid. Av, for en snak… Men den er altså ret vigtig at tage… Derudover tager det også lidt af presset af os i forhold til at blive gift af praktisk årsager, og så først gøre det, når vi synes, at vi har råd til at holde dét bryllup, vi drømmer om.

Så for at svare på spørgsmålet, så JA! Vi skal giftes. En dag. Og jeg glæder mig til den dag. men vi vil begge to gerne have det perfekte bryllup, når vi har råd til det og ved, hvad vi kunne tænke os. Men bare fordi vi er gift, er vi ikke 100% sikret uden et testamente. Så et testamente er altid en god idé – både for gifte, skilte og samlevende.

Arbejdernes Landsbank tilbyder forresten 5 timers gratis rådgivning for alle deres kunder, så hvis I i forvejen er kunde i Arbejdernes Landsbank, vil jeg klart anbefale jer at benytte det tilbud, så I kan høre mere om fordelene ved at få udarbejdet et testamente og sikre på jer selv, jeres partner og jeres børn/barn/kommende barn. Hvis du ikke er kunde, så er det stadig helt gratis at oprette testamente eller andet hos Testaviva, og du kan altid ringe til deres eksperter og få en snak eller hjælp.

Skriv en kommentar

 • S

  Har I også fået lavet et børnetestamente? Det synes jeg personligt også var rart at få på plads. Både snakken om det og så bare det praktiske i at nu har vi taget stilling til det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Nej, det har vi faktisk ikke undersøgt, men det vil jeg da lige gøre!! Tak for input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Vi er gift, men da vi bor på min mands fødegård hvor vi er 5.generation, har vi både særeje og ægtepagt. Vi er ligeledes anbefalet at oprette testamente og børnetestamente. Så, man er ikke nødvendigvis bedre stillet fordi man er gift. Vent til i kan holde kirkebryllup og fest, det er den mest fantastiske dag og nogle penge jeg aldrig har fortrudt at bruge
  Hilsen Annie (34+4, så termin lidt senere end dig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Hej Annie. Helt enig – et testamente er (næsten) det bedste, du kan gøre for at sikre dig selv og din partner, så tak for lige at bekræfte det med at vente med brylluppet! 🙂 Mange gange held og lykke med graviditeten! Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kanika

  Har i overvejet krydslivsforsikring? – det er også en god mulighed for at sikre den anden part økonomisk, hvis det utænkeligt skulle blive en realitet, på trods af man ikke er gift.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ja, vi har snakket med banken om et livsforsikring, men det løber hurtigt op i nogle høje beløber om måneden, hvilket ikke kan svare sig for os på nuværende tidspunkt, når vi f.eks. ikke bor dyrere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, man behøver bestemt ikke blive gift bare fordi man venter barn. Vi blev først gift da Frida var 1 år, og indtil da havde vi også testamente hvor vi gik gået alt igennem, hvis det værst tænkelige skulle ske. Den gælder som sådan stadig, også selvom vi er gift. Vi ville heller ikke giftes “bare fordi” – og så holde festen senere. Det synes jeg personligt er lidt skørt, men det er jo en smagssag.

  Jeg er sikker på, I gør, hvad der er det rigtige for jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Dejligt at høre! Vi får også styr på testamentet nu, så det i det mindste kan give noget ro omkring sikring af hinanden, og så bliver vi gift, når tiden er den rette <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIDEO: HVAD ER DER I MIN HOSPITALSTASKE?