Hjem PERSONLIGT STATUS: DEN FØRSTE UGE, RUTINER & HORMONER

STATUS: DEN FØRSTE UGE, RUTINER & HORMONER

af Frederikke Egel

OTHER STORIES JAKKE (her*) | HUNKEMØLLER BUKSER | NELLY HUE (her* PÅ UDSALG) | ALEXANDER MCQUEEN SNEAKERS (her*) | CYBEX PRIAM BARNEVOGN (her) | ZARA BABYDRAGT

Samtidig med at tiden går i sneglefart, når man ikke laver andet end at nyde sin datter i helt stille og roligt tempo, så flyver den samtidig også bare afsted, og vi har i morgen haft vores lille prinsesse i en uge. En uge??! Allerede?! Jeg kan næsten græde ved tanken! Både fordi det er fantastisk at være mor og se, hvordan vores lille pige hver dag udvikler sig og lærer nye ting, samtidig med vi lærer hende bedre at kende, men også fordi det er så vildt, at der allerede er gået en uge. Tiden går simpelthen så stærkt, og jeg frygter sådan, at jeg misser noget. Av, mit hjerte! Det gør jeg selvfølgelig ikke, for jeg er over hende hele tiden, og hun får både min og Marks fulde opmærksomhed, hvorfor jeg heller ikke helt så aktiv på blog eller Youtube, som jeg plejer. Jeg arbejder kun, når hun alligevel ligger og sover, og vi har styr på alt i hjemmet. Det er nemlig det vigtigste for os; at hun får al vores opmærksomhed, når hun er vågen, skal ammes, skiftes, nusses om og kysses på, og at vi har ro i sindet og et nogenlunde pænt hjem, når hun sover. Og at vi også husker hinanden lidt. Jeg kan dog ikke lade være med at smide en masse på Instagram og story, hvis I skulle have misset det 😉 Jeg hedder @frederikkeegel derinde.

Læs også: Så er vi hjemme

Men for lige at give en status på den første uge, der er gået, så går det rigtig, rigtig, rigtig godt. Næsten for godt. Vi niver os selv lidt i armen, for vi er virkelig heldige indtil videre! Vores lille pus spiser godt, tisser og skider godt, sover godt og er frisk og glad, når hun er vågen, og så er hun bare så nem og medgørlig. Hun er selvfølgelig heller ikke så gammel, og hun sover de fleste af døgnets timer, men vi har endnu ikke haft nogle skrigture eller gråd – kun ganske uskyldig pjevseri, når vi er for længe om at skifte hende, da hun i et par dage var lidt ekstra rød ved numse og skridt, eller hvis hun er sulten NU. Ellers plejer jeg at kunne læse hende og ved, hvornår hun skal have mad, inden hun når at give tegn med lyd på, og så falder hun som regel i søvn i mine arme og kan slappe af eller sove der et par timer. Det er så hyggeligt og en fantastisk tid at have sammen! Vi havde også vores første tur i barnevogn i går, og det gik bare så godt! Vi måtte google, hvor meget tøj babyer skulle have på, når de ligger i barnevognen, og så endte vi med at give hende den mest cute fleecedragt på fra Zara, som hun lå i i sin kørepose (og selvfølgelig en hue). Jeg mærkede hende flere gange, og hun holdte varmen helt perfekt, så det er i hvert fald en start. Hehe,.

Hun siger en masse små gryntelyde, når hun spiser og sover, så Mark og jeg får os ofte et godt grin over de lyde, der kan komme fra hende. Og de prutter der kan komme! Hold nu op! Haha. Derudover så har hun allerede tisset på far én gang, skidt igennem bleen og på mor én gang, og så tisser hun næsten konsekvent på puslepladsen hver gang, vi er lige ved at være færdige med at skifte hende og skal give hende ny ble på. Haha. Det er så sjovt, hvordan små rutiner allerede er ved at blive skabt. Det samme gælder søvn. I øjeblikket bliver hun ammet og skiftet 2-3 gange om natten. Normalt tager hun en skraber på 3-4 timer fra omkring kl. 23-03, inden hun skal have mad og skiftes første gang, og så giver hun igen tegn omkring kl. 7-8-tiden. Derefter kan vi lægge os til at sove et par timer igen. Mark og jeg står om regel op ved 10-11-tiden, men hun sover flittigt videre, indtil hun vågner og er vågen lidt tid. I dag var hun vågen i 1,5 time, men så sov hun også hele eftermiddagen, hvor vi havde besøg af min veninde Emilie og et andet vennepar og deres to børn. Og i skrivende stund sover hun på Marks bryst. Det er hårdt at være baby 😉

Jeg er ved at have fået bugt med mine sprækkede brystvorter. Sådan da. Det gør stadig herre nas de første 10-20 sekunder, og der er stadig små rifter, men der er ikke længere sårskorper, hvilket er et godt tegn. Jeg sørger for at smørre dem godt skiftevis med Lanolin og Sos Power Cream og give dem godt med luft. Det ser ud til at virke!

Læs også: Et lille hej fra babyboblen + besøg af sundhedsplejerske

Jeg elsker virkelig mit nye liv! Men jeg er godt nok hormonfyldt og kan græde hvor som helst og når som helst. Jeg er så overvældet, lykkelig, bekymret, glad, opmærksom osv. på samme tid, og alle de følelser buldrer bare rundt i min krop. Det er helt uvant for mig, men det er heldigvis kun lykkelige og positive omstændigheder, der får mig til at græde, så jeg lader bare tårerne komme, når det er trængende, og så snakker jeg med Mark om mine tanker.

Alt i alt har vi en fantastisk start på vores nye liv, og vi er alle tre meget glade, lykkelige og trygge. Så jeg nyder det og håber, at det varer ved!

You may also like

7 kommentarer

Emma 6. januar 2018 - 20:23

Okay i kan godt afsløre hendes navn nu. Det bare et navn, hvorfor holde det hemmeligt?

Svar
Frederikke Egel 6. januar 2018 - 21:22

Det er helt op til os, hvornår vi vælger at offentliggøre hendes navn, tak 🙂

Svar
Malene 6. januar 2018 - 20:26

Hvor er det bare fantastisk for jer at I har fået sådan en god start på jeres nye liv. Hun er så sød. Mange gange tillykke med hende 🙂
Når du engang kommer ud af boblen vil du så ikke lave en “anmeldelse” af jeres Cybex kombivogn? Det kunne være så fedt at få jeres erfaringer efter nogle uger/måneder hvor I rigtig har været ude og trille, og virkelig fået en fornemmelse af vognens kvalitet osv. Det ville være værdsat ihvertfald 🙂

Knus en trofast læser.

Svar
Frederikke Egel 6. januar 2018 - 21:23

Hej Malene. Tusind tak! <3 Det kan du tro – det vil jeg rigtig gerne. Indtil videre er vi meget tilfredse. Den er super nem og lækker at køre, og hun ligger rigtig godt i den (virker det til). 🙂

Svar
Camilla 6. januar 2018 - 21:43

Eeeej bliver helt vildt glad på dine vegne når jeg læser dette! Det lyder virkelig som det skønneste nogensinde 😀 Og desuden bliver jeg alt alt for skruk haha. Kærlighed herfra til jer alle 3, glæder mig til at følge med fremover

Svar
Elvira 6. januar 2018 - 21:51

Hun er så yndig. Et kæmpe stort tillykke 🙂

Svar
Camilla Nan Dahl 7. januar 2018 - 12:01

Endnu engang kæmpe tillykke med jeres datter – Hun er virkelig en køn baby! Er der kommer resultatet på konkurrencen vedr. Fødselsdags datoen, vægt mv. Hilsen én der skød datoen rigtigt 😉

Svar

Skriv en kommentar