Hjem PERSONLIGT VI HAR BUDT PÅ ET HUS

VI HAR BUDT PÅ ET HUS

af Frederikke Egel

Så gik der lige et par dage uden ret meget lyd herinde. Og det er der flere grunde til. Men først vil jeg lige høre, om I i mellemtiden har bemærket bloggens nye udseende, og om I kan lide det? Vi er tilbage til den gode, gamle klassisk blogopbygning, hvor man bare ruller ned til et nyt indlæg, og det er så meget mere mig! Jeg synes, at overblik og æstetik er rart og flot, men jeg dur altså ikke til at praktisere det selv, så det der med at have en flot og fancy blog, det må jeg overlade til nogle andre. Lige såvel som det gør sig gældende med mit Instafeed. Jeg har slet ikke interesse for eller tid til at bruge så meget krudt på udtrykket på mine kanaler – jeg vil hellere bare poste alt muligt, skyde billeder, filme, skrive osv. 😀

Læs også: Tanker og krav til vores næste hus

Nå, men årsagen (årsagerne) til, at der har været så stille på bloggen er, at vi jo står midt i en kæmpe omvæltning med salg af egen lejlighed og søgen efter ny bolig. Og dertil har vi gode og dårlige ‘nyheder’. Den gode nyhed er, at vi, som bekendt, satte lejligheden til salg for 1,5 uges tid siden, og på bare 5 dage var der kommet 2 bud, og vi havde fundet en endelig køber. Vi har begge parter skrevet under på købsaftalen, så nu venter vi egentlig bare på, at fristerne med bank- og advokatforbehold udløber, så handlen er 100% endelig. Der burde som sådan ikke gå noget galt, da køberne er meget interesseret i lejligheden, men alt kan ske, så vi fejrer ikke før tid. Det har vi, med vores dårlige nyhed, lært ikke er nogen god idé. Så når ugen er omme, kan vi ånde lettet op og begynde at se endeligt fremad boligmæssigt.

Den dårlige nyhed er, at vi netop lidt for tidligt var begyndt at se fremad. Vi har nemlig de sidste par måneder kigget ret meget på et hus, som vi også har været ude og besøge en masse gange. Mark var tilbageholde i starten, men efter noget betænkningstid kunne han også se mulighederne i huset (efter en meget kærlig hånd), og vi endte begge med at holde af huset. Efter maaange snakke med ejendomsmægler og sælger fik vi forhandlet os frem til en pris, som vi syntes var okay at betale for huset, som det var nu, da det krævede en totalrenovering, der koster en pæn del. Men lige som vi havde aflagt bud og skrevet under på en købsaftale (der jo kun er et tilbud til sælger og dermed ikke er endeligt, før sælger har skrevet under og fortrydelsesretten er overskredet) kom der et andet bud ind fra højre. Et bedre bud end vores… Fuck. Og ja, nu er fristerne ved at være udløbet, og huset er gået til anden side. For fanden da… Sikke en mavepuster. Jeg måtte lige fælde en tåre og bande og svovle lidt i Elviras 30-minutters lur, der bestemt ikke hjalp på humøret, når jeg bare lige have brug for 2 minutter for mig selv. Det irriterer mig stadig ret meget med det hus. For jeg var vild med det. Og mulighederne i det. Og vi havde bruge så mange måneder på at kigge, planlægge, forhandle, sparre osv. Så dén skulle lige sluges.

Læs også: Det der hus, jeg (vi) kigger på

Vi levede højt på successen med vores egen lejlighed, men den sved altså lidt, når man nu havde set sig lun på noget. Men nu er vi ved at være ovenpå igen, og jeg kan se på situationen med et mere objektiv syn; der var helt klart en mening med, at vi ikke skulle have det hus, og at vi ikke skulle kaste os ud i det giga projekt lige nu. For det var et giga projekt. Det havde været super fedt at få så stor indflydelse på, hvordan ens drømmehjem skal se ud. Det kan man ikke på samme måde med noget, der allerede står færdigt. Men omvendt så ville vi ikke give ret meget mere end vores bud for huset, da det ville koste mange penge at istandsætte, og så er vi egentlig også ret glade for at slippe for hovedpinen, forsinkelserne, planlægningen, regningerne osv., der alt sammen følger med i sådan en bygge/renoveringsproces. Så det var nok meant to be. Som det jo er med mange ting. Det skal man bare lige finde overskuddet til at minde sig selv om nogle gange. Haha.

Vi har heldigvis også allerede fundet et par andre huse, som vi synes ser spændende ud, og det giver selvfølgelig lige en boost af muligheder igen. Så der har været stille, fordi vi, især jeg, lige skulle ud på den anden side af den værste spænding med salg af egen lejlighed, og så lige skulle ovenpå igen med huskøb. Og det er jeg ved at være nu.

Synes I forresten, at det er spændende at følge med i processen med lejlighedssalg og huskøb? Og er det noget, jeg skal blive ved med at opdatere omkring? Giv gerne jeres besyv med, for så vil jeg forsøge at holde jer opdateret omkring de forskellige steps, vi gennemgår. Ellers vil jeg ikke lave en masse indlæg, hvis det alligevel ikke er noget for jer.

Læs ogsåHey, forresten …

You may also like

19 kommentarer

Louise 16. oktober 2018 - 19:49

Jeg elsker de indlæg! Bliv endelig ved med dem

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 9:11

Dejligt! Det gør jeg!

Svar
Mie 16. oktober 2018 - 19:57

Det er rigtig spændende at følge med i

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 9:10

Det er jeg glad for at høre!

Svar
Ditte 16. oktober 2018 - 20:05

Hvornår skal de nye købere af jeres lejlighed overtage lejligheden? ❤️

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 9:10

Til marts. Så vi har heldigvis lidt løbetid endnu 🙂

Svar
Sandra 17. oktober 2018 - 6:03

Vil meget gerne følge med

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 9:09

Yay!

Svar
Ellen 17. oktober 2018 - 7:49

Ja! Mere huskøb elsker at følge med i alt det her “voksenliv”. Måske fordi det er fint for mig, at nogle andre gør sig nogle erfaringer før jeg skal igennem møllen

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 9:09

Haha true. Det er altid godt at have noget at gå ud fra!

Svar
Michelle 17. oktober 2018 - 8:39

Så spændende at følge med i (:

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 9:09

Tak! Det synes jeg også selv. Haha

Svar
Sofie 17. oktober 2018 - 10:36

Synes også det med huskøb er spændende! Men kan du ikke sætte lidt billeder på det i kigger på?

Svar
Frederikke Egel 17. oktober 2018 - 17:27

Super! Nej, det kan jeg desværre ikke. Jeg er ikke interesseret i at dele det hus, vi kigger på med så mange mennesker, hvis der sidder andre interesserede derude. Der er meget følsomme informationer at videregive – især hvis man kommer i budrunder osv. Jeg ønsker ikke unødig konkurrence på mit drømmehus, hvis/når det dukker op 😉 Så det bliver først, når vi endeligt har købt noget, at jeg deler dét hus. Men jeg deler gerne inspiration og tanker om, HVAD vi søger efter undervejs.

Svar
Cecilie 17. oktober 2018 - 17:51

Søger i hus i København eller søger i også lidt uden for København som 20 km udenfor?

Svar
Frederikke Egel 19. oktober 2018 - 10:26

Vi kigger så tæt på byen som muligt, men 20km udenfor er ikke udelukket. Så længe huset falder lige i vores smag og ligger i et trygt kvarter 🙂

Svar
Ida 17. oktober 2018 - 20:04

Elsker de indlæg.. vi kigger selv på hus og er (eller dvs. jeg er) vist blevet lidt besat af sundaygo hvilke områder kigger I i?

Svar
Frederikke Egel 19. oktober 2018 - 10:27

Jeg er også storbruger af Sunday Go! Det er så farligt. 😉 Vi kigger forskellige steder i og udenfor Københavnsområdet. Vi er vilde med f.eks. Dragør!

Svar
Ida 19. oktober 2018 - 17:55

Fedt! Det er lidt det samme for os! Glæder mig til at følge jeres jagt! Spændende med inspiration der rækker ud over boligannoncer!

Svar

Skriv en kommentar