Hjem PERSONLIGT VORES FØRSTE JUL SOM FAMILIE (OG MIN FØRSTE JUL VÆK FRA MIN)

VORES FØRSTE JUL SOM FAMILIE (OG MIN FØRSTE JUL VÆK FRA MIN)

af Frederikke Egel

Bum! Så ramte december, og så er julen her, og gavernes dag er lige om hjørnet. Vi ved jo allesammen godt, at det er skruet op for hastigheden i december, så alle dage, timer og uger går ca. dobbelt så hurtigt som resten af året og efterlader os allesammen herre stresset og bagud med gaver, planlægning og outfit til den ene julefrokost efter den anden og så selvfølgelig den stor dag d  24. Og når ja! D. 31. Haha. Den dag, i øvrigt, bliver aldrig den samme for os igen. For det er nu Elviras dag. I hvert fald den første halvdel af dagen, hvor hun skal fejres, forkæles og være max i fokus, indtil hun senere på dagen atter skal dele den med resten af os. Nå, men tilbage til julen.

Læs også: Elviras juleønsker 2018 (og gaveinspiration til baby 0-12 mdr)

Hvis vi troede, at sidste år var en anderledes jul, så tog vi da fejl! For i år er da først noget vi aldrig har prøvet før; at holde jul med en baby. At holde jul som forældre. Og at holde jul som familie. Dét har vi aldrig har prøvet før. Bevares, før sidste år havde jeg heller aldrig prøvet at holde jul som højgravid, der var gået 3 dage over termin, havde max væske i kroppen og i spænding mærkede efter hver eneste lille loftbobbel i maven. “ER DET EN VE?” Nååå nej..

Men udover at året bliver helt anderledes, fordi vi nu har Elvira, så er det også helt anderledes for mig. Personligt. For jeg skal ikke holde jul med min egen familie. Som jeg ellers altid har gjort det. Og som jeg er vant til. Jeg har kun én gang før prøvet ikke at holde jul sammen med dem. Da var jeg i Australien. Det var i 2012. Men der føltes det ikke rigtig som jul, da jeg sad nede i 35 grader og fejrede juleaften om morgenen d. 25., som man gør dernede. Så jeg havde ikke den rigtige julestemning i kroppen, hvorfor jeg ikke helt på samme måde mærkede afsavn til jul med min familie. Jeg savnede dem, bevares, men det var ikke nødvendigvis fordi det var jul. Det var bare generelt.

Men i år har jeg aktivt ‘valgt dem fra’, selvom vi kun befinder os ca. 20 minutter fra hinanden. Vi skal nemlig holde jul med Marks familie i år. Og det skal også nok blive super hyggeligt og dejligt, men jeg vil nu savne min egen familie en snært. Vi holdte jul hjemme hos os her i lejligheden med min familie sidste år, da jeg var højgravid, så det var jo, rækkefølgen tro, min svigerfamilies tur i år. Og sådan kommer det til at være hvert år fra nu af. Skiftende. Skiftende mellem det jeg er tryg ved og plejer, og mellem det jeg skal vænne mig til og imødekomme. Men imødekommende dét er jeg, for jeg har verdens bedste svigerfamilie, der med sikkerhed giver mig den bedste jul, og hvis der er noget, jeg er i min svigerfamilies selskab, så er det også tryg og elsket. Så jeg kunne ikke finde en bedre erstatning for min egen familie, end den jeg får. Altså så længe jeg bare er sammen med mine to ynglingsmennekser og kan få lov at se Elvira pakke gaver op, omend hun sikkert ikke opsnapper helt så meget af den reelle pointe med dagen. Fik I iøvrigt set hendes meget beskedne ønskeliste? 😉

Med det på plads er vi også så småt klar til julen. Eller, altså klar og klar… Jeg har ikke købt en eneste gave, og jeg aner ikke, hvor jeg skal starte. Og for ikke at snakke om outfit til BÅDE mig og E. Hold nu bøtte. 😉 Men jeg glæder mig. Det er altså en helt speciel tid, og i år er bare helt speciel i sig selv. Tænk, at jeg skal holde jul med min egen datter! Wow!

Hvordan skal I holde jul i år?

Fik du i øvrigt læst om vores anderledes jul sidste år? Eller om Elviras meget beskedne julegaveønsker i år?

Julen 2017 – her var jeg gået 3 dage over termin

You may also like

5 kommentarer

Sandra 8. december 2018 - 18:32

Vi skal også holde jul, første gang med vores datter 😍 Og det bliver hos svigerfamilien i år ❤

Svar
Frederikke Egel 9. december 2018 - 8:08

Ih, hvor spændende! Det bliver sjovt at se, hvordan de tager imod alle gaverne 😃❤️

Svar
Satina Wandel 10. december 2018 - 1:07

Det er også min datters første jul. Hun er 8 måneder nu. Og her er det med min mors familie – det er altså noget af et puslespil, når både jeg selv og min kæreste ikke har forældre, der stadig er sammen! 😀

http://nouw.com/satinawandel

Svar
Frederikke Egel 10. december 2018 - 20:28

Ih, så spændende altså! Men ja, det kan nemt blive forvirrende med så mange familiekonstellationer. Haha

Svar
Anne 11. december 2018 - 13:54

Det bliver vores første jul med vores datter, præcis som jer andre 🙂 Vores datter er fra 5/1, så også knap et år. Og det bliver også min første jul hos min svigerfamilie, eller dvs. halvdelen af den, da min svigerforældre ikke er sammen mere. Det bliver lidt specielt, og det bliver nok aldrig det samme 🙂

Svar

Skriv en kommentar