Hjem PERSONLIGT KAN I HUSKE, AT VI VILLE KØBE ET HUS? DET VIL VI IKKE ALLIGEVEL

KAN I HUSKE, AT VI VILLE KØBE ET HUS? DET VIL VI IKKE ALLIGEVEL

af Frederikke Egel

Den helt skarpe og up-to-date læser husker nok, at Mark og jeg var begyndt at kigge på hus. Det har altid været vores begges drøm at have en kernefamilie med tilhørende villa, vovse og Volvo. Kernefamilien har vi, vovsen er vi blevet enige om nok ikke er noget for os i praksis (i hvert fald ikke med vores travle liv lige nu), Volvoen er skiftet ud med en Peugeot, og så manglede vi bare villaen. Tilbage i april begyndte vi (jeg) for første gang sådan rigtigt at kigge på boligmarkedet, snakke om vores drømmehus, lave budget og stille og roligt varme op til at gå ind på boligmarkedet med henblik på huskøb. Tanken var ikke, at vi skulle købe noget her og nu (altså dér i april) men tanken var, at vi ville i gang med at holde øje, lære markedet at kende, lære nogle bydele at kende og langsomt falde på plads i, hvad det var, vi egentlig gerne ville ende op med at købe og forhåbentlig tilbringe resten af vores liv i. Vi havde nemlig begge en lettere forskruet opfattelse af, at vores næste boligkøb skulle være det sidste. I en alder af henholdvis 25 og 30 år…. Vi blev klogere.

Læs også: Vores lejlighed blev solgt på 5 dage

For at gøre en ret lang og kringlet historie kort (skal vi vædde med, at det her indlæg bliver røv-langt alligevel) så kiggede vi længe, vi kiggede grundigt, vi ændrede søgekriterier, vi kiggede nye bydele, vi snakkede nyt budget med banken, vi var til en del åbne huse, vi ændrede igen kriterier, skruede igen op for budgettet, var til nye åbne huse, og fællesnævneren for alle de huse, vi kiggede på, men valgte fra var, at de var for dyre i forhold til deres stand og vores ønsker. Vi kunne simpelthen ikke finde noget, der var lige os. Altså indenfor budget, bevares. Vi kiggede primært på huse i Dragør, da vi gerne vil bo tæt på by og familier. Og så måtte det gerne være tæt på skoler og institutioner, have lidt byliv, være på en rolig villavej og nær vandet var da kun et plus. Lyder det som noget I har hørt ca 733 gange i 3xBeliggenhed? Bare rolig, det bliver bedre!

Drømmescenariet var en maxpris på 4,5 mio for nybyg med hvid facade, sort hældningstag, bryggers, 4 soveværelser, køkken/alrum, træterrasse, en mindre, vedligeholdelsesfri og privat have, søde naboer, en skattekiste gemt under et æbletræ, havudsigt, solceller på taget, au pair …. ej, de sidste ting var mest for sjov. Eller var de? Det er da rimelige krav, ikk? Hvad havde eksperterne i 3xBeliggenhed mon ikke sagt til os??!! Haha.

Når jeg skriver de her ting ned, kan jeg godt høre det selv; the joke’s on me. Eller os. Os. Mark var med på idéen efter lidt overtalelse. Jeg såede tankerne, og Mark var med til at vande dem og holde dem ved lige. Men han var heldigvis også med til ikke at give dem for meget vokseværk, for så havde vi sgu nok haft et hus nu takket være mig og min iver. Hvis det så altså havde lykkes os at finde husét. For hold nu kæft nogle krav! Det er stadig vores ‘krav’, og det er stadig vores drømme, men drømme bliver det ved. For nu. For vi har besluttet, at vi ikke skal i hus alligevel. Ikke endnu.

Læs også: Hvad skal vi så nu?

Vi er ikke klar til at gå på kompromis med alt det, som vi kommer til med sådan som det hele ser ud lige nu. Markedet er på sit højeste, hvorfor priserne på boliger også er det, vi har helt ustyrlige krav til en bolig – nok fordi vi ikke kender nok til det, og fordi vi gerne vil have de bedste forudsætninger for flere børn, god have, gode forhold til by, institutioner osv – og så er vi blevet enige om, at den flotte købesum, som vi fik lov/var nødt til at kigge på hus for, vil sætte os selv så hårdt i det, at det ikke nødvendigvis ville blive pissesjovt altid. Især ikke hvis en af os mistede bare lidt indtægt.

Endvidere har vi også fundet ud af, at vi måske ikke er helt klar til de pligter og al den vedligeholdelse, der hører med til at flytte i hus. Vi vil hellere bruge vores weekender på sjove aktiviteter, besøg af familie og venner eller afslapning derhjemme i stedet for havearbejde, og hvad der ellers hører med til hus. Tilmed ville afstanden og transportmulighederne også være en barriere for mange af vores venner og familie uden bil – i hvert fald med udgangspunkt i huskøb i Dragør, som var det område, vi forelskede os i – hvorfor vi nok ofte ville være dem, der tog hjem til andre, for at gøre det lettere for alle, og hvad er pointen så med et lækkert hus, hvis man alligevel aldrig er hjemme i det.

Der var mange tanker og overvejelser med i processen helt fra start, men der var helt sikkert en mening med, at vores drømmehus ikke dukkede op. For det skal ikke være nu. Vi bød på et hus, som jeg stadig tror kunne været blevet rigtig fedt, men når alt kommer til alt, så var det helt sikkert ikke det, vi skulle/skal nu. Vi skal noget andet. Som vi lige er ved at få styr på. Og så kommer der en update på det. Sikke en omgang. Jeg er helt ør i hovedet. Men samtidig er jeg også lettet over, at vi nu er nået til den erkendelse. Det er det helt rigtige for os. Ikke at skulle i hus nu.

You may also like

3 kommentarer

Tina 12. december 2018 - 17:09

Ak ja nogen gange skal man en masse omveje for at nå til der hvor man skal.
Glæder mig til at høre hvad I så skal:-)
Rigtig god 12.december alle3 🙂

Svar
Frederikke Egel 13. december 2018 - 9:13

Det har du ret i! Det fandt vi i hvert fald ud af 😀

Svar
Louise 13. december 2018 - 21:50

Det er virkelig også svært! Min mand og jeg har næsten lige købt hus, og vi kom da også lidt længere væk fra København end planen var i første omgang! 🙂 Glæder mig til at høre mere om, hvad I skal!

Svar

Skriv en kommentar