ELVIRAS FØRSTE SKRIDT

JEG SKAL LIGE SPØRGE JER OM NOGET

Nu bliver det privat. Og nu skal vi blive rigtig tætte. Mere tætte end vi blev i dette indlæg. For jeg har brug for jeres hjælp. Det er nok ikke så spændende et indlæg for drenge, men I 5, der læser med, er velkomne til at bidrage med info til statistikken, hvis I har lyst. 😉

Men jeg har nu, ca. 11,5 måned efter jeg fødte Elvira, ikke fået min menstruation endnu. Så selvom jeg et kort øjeblik troede, at jeg var gravid, så aner jeg altså ikke, hvordan min cyklus forløber sig. Så vidt jeg kan snakke og læse mig til, så er det ikke unormalt efter en graviditet/fødsel. Nogen får menstruation et par måneder efter fødslen, andre får først mens over et år efter. Nogen får først mens, når de stopper med at amme, andre får mens, mens de stadig ammer. Det lyder ikke til, at der er noget, der er mere rigtig eller forkert. Meeeeen … jeg kan nu ikke lade være at blive bare en snert bekymret alligevel. For jeg vil jo gerne have, at min krop har det godt og hurtigst muligt er ’tilbage til normalen’ efter graviditeten og fødslen.

Læs også: Graviditetstest

Min menstruation har altid været regelmæssig og til at regne med. Jeg har aldrig været nødsaget til at holde øje med den eller holde styr på, hvornår den kom, fordi jeg altid har kunne regne med den. Min trofaste buddy. Jeg bløder aldrig ret meget eller ret længe ad gangen, og jeg lider ikke synderligt meget af menstruationssmerter bortset fra den beskedne muren i maven lige op til. Så det er ganske uskyldigt, når jeg får det. Derfor havde jeg egentlig også regnet med, at den ville finde forholdvis hurtigt tilbage til sin rytme. Fordi den bare altid har været der. Borset fra i graviditeten, selvfølgelig. Og der var den altså ikke savnet! Haha.

Men nok netop fordi jeg aldrig har skulle forholde mig til den på et mere bemærkelsesværdigt niveau end at sørge for et lager af bind og tamponer til, når den troligt dukkede op, så vækker det måske min bekymring mere nu. Når den ikke er der. Og når jeg på en eller anden måde gerne vil have, at den skal være der. Bare så jeg ved, at alt er okay.

Læs også: Sådan her så jeg ud for 1 år siden

Umiddelbart tænker jeg, at den ikke er kommet endnu, fordi jeg stadig ammer 3 gange i døgnet (1 gang om dagen og 2 gange om natten), så jeg tænker, at min krop bruger meget af sin energi på at fodrer min baby (red: mit snart 1-årige barn). Men min bekymring går alligevel lidt på, om den mon er udeblevet, fordi jeg har tabt mig? Altså, jeg har jo …

… tabt mig ganske naturligt og ikke på noget faretruende niveau eller af bemærkelsesværdige årsager (amning og kostændring). Jeg spiser masser af mad – både sundt og usundt – så jeg er slet ikke bekymret for mit velbefindende eller noget, men det er jo alligevel en omvæltning for kroppen at tabe sig 10 kg på 6 måneder. Tænker jeg…

Måske det bare er fordi, at kroppen lige skal finde sig selv efter 9 måneders graviditet, snart et års amning, vægttabt, hormonchok osv? Eller hvad?

Det er nu, at I kommer ind i billedet. For hvornår fik I jeres menstruation, efter I fødte jeres barn/børn? Har I nogle erfaringer på området, I vil dele med mig? Skal jeg bare tage det stille og roligt og vente på, at den kommer af sig selv, eller burde jeg lige tage et smut forbi lægen? Ifølge Google er det ikke ualmindeligt, at den ikke er kommet endnu, hvorfor der ikke er nogen grund til at spilde lægens (og min) kostbare tid. Men altså.. Det er jo Google. Vores alles mest dobbeltmoralske ven. 😉 Hvad tænker I? Skal jeg lige slå koldt vand i blodet og give det et par måneder endnu?

I er helt anonyme i kommentarerne. Det er kun mig, der kan se jeres mails. Så I bliver ikke eksponeret offentligt eller noget. Så hold jer ikke tilbage af den grund. <3 

Fik I forresten læst mit indlæg med 10 ting jeg ikke vidste om at være gravid? Eller 10 ting jeg ikke vidste om at være nybagt mor?

24 kommentarer

 • SW

  Jeg stoppede amning af min datter, da hun kun var 1 måned (hun fik selvfølgelig MME) og måneden efter kom min. Min cyklus har så aldrig nogensinde været regelmæssig, jeg har kunnet gå op til 6 måneder uden for så at have det nogenlunde regelmæssigt i 1 år. Men umiddelbart tænker jeg, at du ikke har grund til at slå forbi lægen lige med det samme. Vent i det mindste til, at du har stoppet amningen helt og så giv det et par måneder derefter. Udebliver den fortsat og du ikke kan slippe din bekymring, så tag til lægen. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Min menstruation kom ca. 3 måneder efter jeg stoppede med at amme. Til sidst ammede jeg også kun 2-3 gange i døgnet, men den kom først da amningen var helt slut 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Med min datter kom min menstruation først efter 1 år, da jeg ikke ammede mere – jeg havde også et ret hurtigt og voldsomt vægttab. Denne gang har min søn selv valgt at stoppe amningen i en alder af 9 mdr. (1 måned siden) og der er endnu ikke kommet nogen menstruation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg fik min 5 uger efter fødsel.. Blev gravid efter knap et år igen og jeg ammer stadig min søn på 1,5 år. Tabte mig også rigtig meget efter fødsel, så vi er bare meget individuelle og tænker ikke du skal bekymre dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Dyhr

  Min mens kom dagen efter jeg stoppede med at amme🙈 eller du ved den kom ret hurtigt efter jeg trappede ud af amningen❤️ Tror ikke du skal være bekymret, med mindre du selvfølgelig gerne ville være gravid🤪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida juel

  Altså nu har jeg jo ikke fået børn men snakkede med min mors veninde som også først fik sin menstruation 1,5 år efter hun fødte sin søn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Min menstruation har også været regelmæssig og jeg havde samme bekymring som du har, da der gik lang tid efter jeg havde født, før den kom tilbage. Jeg tabte mig også en del efter jeg havde født og vejede efterfølgende mindre end før jeg blev gravid. Jeg ammede min søn til han var lige lidt over et år. Nok det samme antal gange, som du gør på nuværende tidspunkt. Efter ammestop gik der faktisk ret kort tid, før min menstruation kom igen. Om det var tilfældigt at det lige faldt sammen med at jeg var stoppet med at amme, skal jeg ikke kunne sig med sikkerhed. Men tror bestemt at det hænger sammen og kender flere hvor den først er kommet tilbage efter ammestop. Så tror du skal være helt rolig og tro på at den kommer igen når du stopper med at amme 🙂

  Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette J

  Med min ældste fik jeg først mens, efter jeg stoppede med at amme. Jeg ammede hende til hun var 13 måneder, og jeg vil tro, at den kom et par måneder efter, men så kom med den også med fuld styrke 🙈, hvilket også er normalt de første par gange, når den starter igen.
  Her med min mindste har jeg endnu ikke fået den. Hun er 8 mdr , og jeg ammer hende stadigvæk, så for mit vedkommende lader det til, at jeg først får mens, når jeg stopper med at amme 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg fik først min mens igen, da jeg stoppede med at amme min datter – jeg ammede hende i 9 måneder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min kom først, efter 7 dage efter jeg tog en fortrydelsespille. Derefter startede jeg på p-piller. Nu er jeg stoppet på dem og har en cyklus på 33 dage..
  Min datter er fra januar og fik det midt juli. Jeg stoppede min sidste natamning pga fortrydelsespillen. (Hun ville pludselig kun ammes om natten, så det var det som var tilbage)
  Jeg tror umildbart din stadig ikke er kommet, fordi du stadig ammer – det lyder ihvertfald til at din menstruation bliver påvirket af de hormoner ved amning, og nok først vil komme når du engang ikke ammer mere 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hej Louise
   Hvordan kan det være du tog en fortrydelsespille? Jeg har heller ikke set skyggen af min menstruation i flere måneder efter en SA..
   Var pillen for at skubbe gang i din cyklus? 🤔
   Håber det er okay at jeg spørger. Blev lige nysgerrig.
   Glædelig jul

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg fik min menstruation igen da min datter var 2 1/2 år!! Jeg kom til noget udredning, jeg tror simpelthen at jeg havde tabt mig for meget, det var forst da jeg tog lidt på igen, at den kom, nu kører den på præcis 29 dage som før i tiden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min mens kom igen, da min datter var 13-14 måneder. Stoppede med amning da hun var 12-13 måneder. Så jeg ville give den et par måneder endnu 🙌 og bare nyde at den ikke er kommet før. Jeg kender flere, hvor den kom 2-6 måneder efter de havde født, selvom de ammede. Så det er MEGET forskelligt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Første gang fik jeg den først efter 15 mdr, og anden gang efter 3 mdr 🤗😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg fik min 2,5-3 måneder efter fødslen 😒😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Jeg ammede dog kun i små 4 uger, men fik min Ca 2 uger efter jeg stoppede..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Min kom 5 mdr efter jeg havde født, og jeg ammede stadig. Jeg ved ikke hvorfor, eller hvordan jeg fik den til at komme. Har du snakket med din læge? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg fik min 1,5 mdr efter min fødsel. Så kom den troligt med 2 ugers mellemrum 🙄 Tænker det sikkert er helt normal. Så nyd det så længe det varer 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Min datter er snart 11 måneder og jeg har heller ikke fået min menstruation endnu. Ammer også stadig én gang om dagen og et par gange om natten😌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  Min kom efter fire måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ligesom jeg selv udgav blogindlæg omkring min manglende menstruation, så kom den! Og Theodor er næsten 14 mdr nu 🤷🏼‍♀️😌❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Forstår godt din bekymring! Men det er ganske normalt når du stadig ammer, jeg fik først min menstraution rigtig da jeg stoppede med og amme så omkring 6 mdr efter fødsel stoppede jeg . Er sikker på det ikk er fordi du har tabt dig , fir som du siger har du jo tabt dig på en “normal” måde og ikke på en faretruende måde. Og du er jo ikk anoreksi tynd , men så længe du ammer er fokusere kroppen på og bruger meget energi på og producere mælk ,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Koldt vand i blodet 🙂 mit kom igen efter 13 mdr, og jeg ammer stadig til nat (og lur i weekenden) her på 18. måned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg fik først min menstruation da jeg stoppede med at amme, da min datter var lidt over et år. Jeg har aldrig haft sådan helt regelmæssig menstruation og det havde jeg heller ikke da jeg fik den igen, så alt kom ligesom tilbage til sit gamle jeg 🙂 tænker ikke du behøver at gå til lægen, den skal nok komme!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ELVIRAS FØRSTE SKRIDT