EN LILLE HVID LØGN (OM MIN DATE MED C MORE)

HJEMMEPASNING ELLER VUGGESTUE/DAGPLEJE?

Jubiii!! Vi fik lige en god nyhed ind ad E-boks-brevsprækken forleden. Nemlig at Elvira har fået vuggestueplads i vores ønskede institution fra 1. februar! Hvor hun så er 13 mdr. gammel. Ih, vi glæder os så meget til, at Elvira skal starte og have nye oplevelser, nye legekammerater og en masse ny læring med i bagagen.

Elvira skal derfor ikke hjemmepasses. Hun skal i institution og hygge og lege med en masse andre børn i et par timer om dagen et par gange om ugen. Selvom jeg elsker at tilbringe tid med Elvira, så er jeg sikker på, at det er det helt rigtige for hende og for os, at hun skal starte i institution. Ikke fordi jeg ikke vil være sammen med hende, eller fordi jeg hellere vil have, at andre skal passe hende end mig selv, men simpelthen fordi jeg tror på, at institution og daglig leg med andre børn i andre omgivelser end derhjemme vil være rigtig godt for hende. Nu har vi været sammen 24/7 i snart 13 mdr, og hun er blevet et enormt omsorgsfuldt, ekspressivt, kærligt, nysgerrigt, selvstændigt, insisterende, lærenemt lille menneske, som jeg elsker så højt, og jeg tror, at hun vil have en fest i institution!

Det har aldrig været min tanke, at Elvira skulle hjemmepasses. Det var ikke rigtig noget, jeg havde overvejet, før den her hype, der er omkring det lige nu, opstod. Jeg har den dybeste respekt og forståelse for mødre og/eller fædre, der gør det og kan hjemmepasse og dagligt kan finde på nyt at lave med de små. Det kræver enormt disciplin, tålmodighed, kreativitet, hårdt arbejde og konstant aktivitet. Og det er så sejt, at man vælger at gøre det. Vi laver bare en lidt anden løsning herhjemme. Fordi dét fungerer for os.

Det er tanken, at Elvira kommer til at være i institution et par timer om dagen. I det tidsrum kan jeg få arbejdet, holdt møder, deltage i events, få trænet, få slappet af, ryddet lejligheden op osv. Om hun skal i institution 3 eller 5 dage i den pågældende uge, og hvor lange hendes dage bliver, det afhænger af, hvor godt det går dernede, og hvor meget arbejde jeg har.

Det er ikke alle, der har mulighed for at lave den konstellation, hvis ens arbejdsplads ikke tillader det, eller hvis det ikke giver mening økonomisk at betale fuld pris for noget, man ikke bruger fuldt ud. Men det er den helt rigtige løsning for os, og jeg tror, at det bliver så godt. Vi glæder os i hvert fald til at følge hendes udvikling og se, hvem hun bliver venner med, og hvor meget hun kommer til at lære 😀

Vi skal ned i vuggestuen for første gang i morgen og have rundvisning og intro. Det bliver spændende! Hjemmepasser I jeres børn? Eller går de i vuggestue/dagpleje?

11 kommentarer

 • Melanie

  Vi har vores datter i vuggestue.. Hun elsker det, og fra da hun startede til nu har hun bare lært så meget. Det er så skønt, de tager på ture hver uge, laver mad, kreativitet (som jeg ikke ville kunne finde på 😀 )
  Det bliver i glade for 🙂 Men forbered jer på sygdom i starten 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ih, det lyder dejligt! Jeg tror også, at E bliver rigtig glad for det! Jeg krydser for begrænset sygdom, men vi slipper nok ikke. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Vores datter går i dagpleje og det er vi glade for! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Det er også dejligt, når de kun er en håndfuld unger sammen! Jeg har selv gået i dagpleje.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min datter startede i vuggestue i december da hun var omkring 10 måneder og hun er simpelthen så glad for det. Hun elsker at være der og at lege med både pædagogerne og de andre børn. Jeg har virkelig også stor respekt for dem der hjemmepasser, men jeg tror virkelig at Carla ville komme til at kede sig hvis hun skulle gå hjemme med mig hver dag 😅 til gengæld arbejder jeg også en del hjemmefra hvilket jo heldigvis giver lidt frihed til at tage nogle lidt kortere dage indimellem. Jeg håber at det bliver en succes for jer og at Elvira bliver glad for at gå der ❤️😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Det lyder som en helt perfekt konstellation! Og meget lig vores. Det skal nok blive så godt, er jeg sikker på 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Min datter skal starte i vuggestue 1. Marts som næsten 10 mdr. Vi besøger vuggestuen på fredag for første gang, glædet mig helt vildt. Tror også hun er klar og vil elske at lege med de andre børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ej, det bliver spændende! Glæd jer! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Min datter er 6 måneder og er skrevet op til vuggestue med start til maj (krydser fingre for at vi får vores 1. prioritet) 😊 Jeg arbejder selv i en vuggestue og kan se hvor meget de små nyder at lege med jævnaldrende og deltage i de aktiviteter vi tilbyder dem ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det lyder så godt! For os ville hjemmepasning heller ikke fungere, selvom jeg er vild med ideen, og egentlig virkelig godt gad! Dog vil jeg sige, at det er svært at give børnene så kort en dag. (Vores er startet i dagpleje for et halvt år siden). Det er svært for børnene at komme senere end de andre, da de skal falde ind i en leg og en dag der allerede er startet for de andre. Og på samme måde når de bliver hentet tidligere end de andre, kan man mærke det ofte føles synd for dem. Så vi gør det ikke længere. Til gengæld, hvis hun allerede er klar til kun at sove én lur, er det nok nemmere for dig (mindre at planlægge ud fra i løbet af dagen). Der er ikke mange så små børn der kun sover én lur i vores institutioner nemlig. Blot lidt tanker :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Min ellie på knap 1 år nu startede i vuggestue 1/12. Det er først nu i denne uge, at hun ikke græder når hun afleveres og hun er begyndt at lege med de andre børn. Det kom fuldstændig som et chok for os, da hun er meget udadvendt og nysgerrig og glad, men nede i vuggeren sad hun bare helt trist og klistret op af en voksen. Åh ens hjerte gik i stykker hver dag. Hun græd dog ikke i løbet af dagen. Blot 1 min ved aflevering. Men tanken om at hun bare sidder og er mut hele dagen har været så forfærdelig 🙁
  Du er heldig at du kan nøjes med lidt timer hver dag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN LILLE HVID LØGN (OM MIN DATE MED C MORE)