Hjem PERSONLIGT VUGGESTUESTART – DE FØRSTE PAR DAGE

VUGGESTUESTART – DE FØRSTE PAR DAGE

af Frederikke Egel

Vi siger hej til ænderne hver morgen på vej i vuggestue

Elviras vuggestueindkøring er i fuld gang, og i morgen er det 5. dag, at Elvira er i vuggestuen, siden vi i fredags var dernede til første intromøde og et kort visit (der endte med at blive 3 timer langt. Haha). Vi er så småt begyndt at ‘øve’, at jeg skal gå derfra i en stund, så hun ikke vænner sig til, at jeg er der i timevis til at lege med hende. Hun skal jo vænne sig til, at det er et sted, hvor hun leger med de andre børn og vokse og ikke mor og far, og det var nok dér, min største bekymring lå. Hvordan hun ville tage, at jeg gik fra hende. Det føles ikke rart for mig, men Elvira tager bare det hele så fint, må jeg sige. Hun ser ud til at hygge sig med de andre børn og virker tryg ved pædagogerne, og så synes jeg også, at vuggestuen er super hyggelig og har en tilpas størrelse. Så jeg er sikker på, at Elvira nok skal finde sig til rette, når hun lige bliver helt bekendt der.

I går sagde jeg for første gang farvel til Elvira, da alle børnene var blevet sat til bords og fik en lille bolle og frugt. Der var kl. ca. 9.30. Elvira rynkede lidt på næsen og pjevsede kort, da jeg kyssede hende farvel og gik ud ad døren, men få sekunder efter var det glemt, kunne jeg høre ude på den anden siden, og så kom pædagogerne 25 minutter senere og hentede mig nede i køkkenet. Elvira havde været glad, nysgerrig og legede med de andre børn, så pædagogerne var meget positive og glade. Det samme var jeg. Og Elvira virkede også helt fin. En stor lettelse, selvom jeg ikke havde forventet andet. Hun er god med andre, når hun først er tryg.

Læs også: Derfor skal Elvira i vuggestue

I dag gik jeg derfra kl. 9.15. Lidt tidligere. Nemlig efter deres lille velkomst/fælles/morgensang. Det gik nogenlunde på samme måde. Jeg synes dog, at Elvira lød lidt mere bevidst og utilfreds omkring, at jeg gik, men hendes pædagog havde hende på armen, hvor hun er allermest tryg, med det samme, og så var det hurtigt glemt. De kom også først og hentede mig 1 time og 15 minutter senere, og det var gået lige så fint. Så i morgen tror jeg, at hun skal blive og spise med til frokost, og så henter jeg hende selv hjem til lur. Sådan tænker jeg også at gøre det fredag, og så må vi se, om vi skal prøve at lade hende blive puttet dernede engang i næste uge, så hun er der til og med lur. Det er i øvrigt perfekt timing, at Elvira er gået fra 2 til 1 lur om dagen, da det passer perfekt med vuggestues rutiner!

Selvom det også føles mærkeligt, at der er andre mennesker, der passer ens barn, så er det virkelig også dejligt at se, hvordan hun nyder at sidde hos dem, hun er trygge hos, når jeg ankommer. Hun bliver siddende hos sin pædagog, kigger op på hende og peger så hen på mig, mens hun siger *HOOOV*, for så efterfølgende at række armene ud efter mig. Det betyder bare rigtig meget, at hun er så glad for sin pædagog, at hun lige skal vise hende, at hendes mor er her, inden hun kommer over til mig. Det varmer mit hjerte, at jeg skal efterlade hende hos nogle, der er så gode ved hende, og som hun er blevet så tryg ved på så kort tid.

Har I selv prøvet at køre jeres børn ind i vugger/dagpleje? Hvordan gik det?

You may also like

Skriv en kommentar