DER ER NOGET, VI (IGEN) IKKE HAR FORTALT JER

TERMINSDAG, TANKER OG ET TAK

Tuuuuusind tak for den dejlige og varme modtagelse af vores lille hemmelighed i går. Både her og især også på Instagram! Det er simpelthen så overvældende at modtage så mange likes, beskeder og henvendelser. Så tak! Jeg har været så spændt på at dele min graviditet med jer, da jeg jo ved, at mange af jer selv er mødre, gravide eller har tanker herom, og jeg synes, det er så skønt, at vi kan dele det med hinanden og måske følges? Hvor langt er I, hvis I er gravide? Hvor gamle er jeres børn, hvis I har nogen af dem?

Jeg kan allerede nu fortælle, at det er mindst lige så stort at blive gravid anden gang som første gang, omend anden gang ikke får helt så meget opmærksomhed som første gang. I første graviditet tog jeg billeder af maven hver ugen, hver lørdag, for at følge med i vokseværket, jeg holdte nøje øje med vægten for at sikre, at jeg tog godt på og blev ved med at vokse, og jeg gjorde alt for at bilde mig selv ind, at man kunne se, at jeg var gravid længe før, man kunne. Haha. Indtil videre har jeg i denne graviditet fået taget 1 billede af maven, og jeg har ikke været på vægten en eneste gang endnu, selvom man tydeligt kan se maven. Haha. Man bliver lidt mere afslappet omkring det anden gang, selvom det er lige så fantastisk en følelse. Jeg kan stadig ikke beskrive, hvor stort det er, når man står med den positive graviditetstest i hånden. Det slår altså alt! Både første og anden gang!

I forhold til første gang, så har det dog været en del sværere at skjule graviditeten denne gang, da maven er kommet meget tidligere end første gang. Jeg syntes først, at man sådan rigtig kunne se, at jeg var gravid omkring uge 20 i første graviditet. Indtil da lignede det mest en oppustet mave. Men allerede fra uge 10 begyndte man at kunne se maven anden gang, og her i uge 16 kan jeg stort set ikke skjule den længere. Det har været et under, at jeg har fået skudt billeder i undertøj uden at afsløre for meget af maven. Det tog så også kun 266 forsøg at få de her undertøjsbilleder i kassen. Jeg fløj rundt i lejligheden for at finde det rette lys og den rigtige vinkel, så I ikke skulle afsløre mig. 😉 På de her billeder er jeg faktisk gravid i uge 7 og har kun lige uden forinden fundet ud af det. Hihi.

Jeg har termin d. 28. september, hvilket betyder at der kommer til at være omkring 21 måneder mellem Elvira og nr. 2. De kommer til at blive rigtig tætte aldersmæssigt, og vi kommer til at få retti’ travlt, men vi glæder os så meget. Vi er super klar på at få en lille mere til familien, og vi glæder os til at finde ud af, om det skal være en lillebror eller en lillesøster. Har nogen af jer erfaringer med børn, der er tætte på hinanden aldersmæssigt?

76 kommentarer

 • Maria Pommerencke

  Hej søde smukke Egel.
  Først og fremmest stort tillykke med graviditeten ❤️
  Imellem min storebror og jeg er der 14 måneder 🙈 så vi er meget tætte, men det har kun været positivt, fordi vi har kunne nyde hinandens selskab så meget gennem årene, både da vi var børn og nu hvor vi er voksne. Jeg synes virkelig der er meget positivt ved søskende som aldersmæssigt er tætte på hinanden 🎉
  Kram til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Hej søde Maria. Tusind tak! Det er så dejligt at høre, at I har et tæt bånd som dreng og pige. Vi kender ikke kønnet endnu, så det kan også være, vi får en lillebror til Elvira. Hihi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anine

  Hej Frederikke har selv en bror der er 19måneder yngre end mig og vi har et fantastisk bånd. ❣️❣️ Dine (og Marks) børn kommer helt sikker til at have et tæt søskende bånd😚

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Årh, det er jeg glad for at høre! Tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Henriksen

  Har ikke selv børn, og har derfor ikke på den måde erfaring med børn tæt aldersmæssigt. Men der er 23 måneder mellem min lillebror og jeg, og vi har altid været meget tætte, leget sammen osv., så tror bestemt kun det kan være skønt for jer med så lidt mellemrum mellem nr 1 og nr 2 ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Vi har også alle været meget glade for det, så det tror jeg helt sikkert også. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det kan også være tvillinger, så det er måske derfor den er blevet så stor så så kort tid🤰🏼MEn stort tillykke til jer❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Det er meget normalt, at man får større mave, når man bliver gravid anden gang. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har termin 14. juni med mit første barn. En lille pige. Jeg har (af gode grunde) ikke erfaring med at få børn med kort mellemrum, men der er 30 måneder mellem min kæreste og hans storebror og de har altid haft SÅ meget glæde af hinanden og er stadig hinandens bedste venner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Stort tillykke med graviditeten! <3 Mine søstre og jeg har også været glade for at være tætte, så det forstår jeg godt, at de også har!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida F

  Tillykke med nr. 2 på vej ♥️
  Jeg har en søn på 4 (februar 2015) og en datter på 2,5 (sep. 2016) – min datter var ikke planlagt at komme så hurtigt efter (der 19 mdr. imellem dem) men hvor har det været helt fantastisk! Det har været HÅRDT, og sjovt og utroligt givende at blive mor til 2 stk med så kort tid imellem – ammede stadig min søn, da jeg fandt ud af at jeg var gravid, han var 10 mdr og jeg var ikke klar til at slippe det bånd der var imellem os, men som maven blev større føltes det mere og mere rigtigt at han skulle være storebror. Nu, hvor vi er ude på den anden side af stadiet hvor den ene kan lidt og den anden ingenting kan, er der SÅ fedt! Og ungerne har så god og tæt en relation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Det lyder da helt fantastisk, selvom det ikke var planlagt. De kommer selvfølgelig til at være hårdt, mens man har to små børn, men det bliver godt på sigt, er jeg sikker på <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • annemette

  Har en pige på 2 år og 8 måneder og hun er lige blevet storesøster til en lille søster for 2 uger siden. Det hårdt med 2 man skal lige vænne sig til det men det er helt fantastisk😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Jeg kunne godt forestille mig, at det bliver hårdt! Stort tillykke med den lille!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julis

  Stort, stort tillykke! Jeg er 1. gangs gravid med termin 15/10, så det er endnu mere spændende at følge med hos dig nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak! Og selv STORT tillykke! Jeg håber, du kan bruge mine indlæg til noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbrit

  Kæmpe stort tillykke, det er helt fantastisk! Jeg er gravid med termin 13/7.. Det er første barn og jeg glæder mig sådan til at hilse på hende, vi skal nemlig have en lille datter 😍😭

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak og I LIGE MÅDE! 😀 Det bliver så dejligt for jer med jeres lille pige!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Stort tillykke med graviditeten! Jeg har selv termin d. 25/9 med mit første barn 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak og i lige måde! Det er jo lige op ad hinanden! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Førstegangs gravid i uge 17+4 og har termin 13/9 !!
  Det hele er så spændende ! ❤️😍
  Og tillykke med den lille spire

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Årh, hvor spændende! Stort tillykke! Jeg håber, du kan få lidt ud af at følge med herfra så!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Marie Timm

  Jeg har en stor dreng på 2,5 og vores datter er 9 måneder ❤️ der er 20 måneder imellem vores børn. Det var det videste at være gravid anden gang, det var meget specielt, selv om graviditeten første gang fik en masse opmærksomhed, så tror jeg at jeg selv mærkede meget mere anden gang, jeg vidste hvad der skete, og det lå ikke så langt væk i erindringen. Min anden fødsel var nem og hurtig (stadig med stort av) men første fødsel var helt modsat (lang og hård) de er også som dag og nat børnene. Min søn sov dårligt, sov aldrig, var frygtløs og blev passet hurtigt hos bedste forældrene, min datter sover godt, har sovet igennem. Om natten i flere måneder, er mere rolig, og har svært ved at være uden mor. Så her har der ingen pasning været… Det er kommet bag på mig hvor stor forskel der kan være på to fødsler, og børn. ❤️ Stort tillykke til jer. Det blir godt, og hårdt! 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Det lyder helt fantastisk med to så forskellige oplevelser. Og hvor er det sjovt at tænke på, at de er så forskellige! Tak for at dele! Det er rart at vide, at det også er normalt med forskellige graviditeter, børn og fødsler! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ih, hvor stort! Tillykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Madsen

  Vi har Victoria fra november 17, også venter vi lillebror her til maj 💚

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Tillykke med nr 2! Venter selv nr. 1 med termin 6/10 👶🏼❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak og mange gange i lige måde! 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Der er 22 måneder mellem mig og min søster, og vi har altid haft det super hygge! Tror det har været så rart for mine forældre, at vi altid har haft 2 så tæt på hinanden. Vi havde altid hinanden i weekenderne, på ferier og ikke mindst havde vi hinanden på bagsædet af bilen på vej til vores mange ture til min mors familie og vores sommerhus i Skagen. De stod også midt i en flytning, da jeg lige var fyldt to, og min søster var baby. De syntes det var så fantastisk for os at have hinanden, at de valgte at gøre det igen, da de skulle have to mere, så der er kun 15 måneder mellem mine to yngste lillesøstre. Vi har aldrig været afhængige af alt muligt som lejeaftaler osv. (Det har der Slef også været en masse af) for vi havde altid hinanden! 😍😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Jeg kan så meget genkende det, du skriver, fra min søstre og jeg selv. Det har været SÅ fedt at være så tæt hele livet igennem. Det synes jeg kun giver noget til søskendebåndet <3 I øvrigt mega sejt af dine forældre med 4 børn! Haha. Tak for at dele!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Stort tillykke det er det bedste i hele verden 💕 Jeg er selv gravid igen og er nu i uge 22, og har en datter på 8 måneder😍 så der kommer til at være 13 måneder imellem vores og det bliver en lillesøster så de skal nok også få virkelig meget glæde af hinanden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Wow, hvor er I seje! Det bliver hårdt den første tid, men hvor tror jeg bare, at det kommer hele familien til gode. Så dejligt for jer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sirid

  Stort tillykke til jer! 😍 Jeg elsker at følge dig og ikke mindst din skønne lille familie ❤️
  Jeg er selv gravid med min første, som bliver en lille pige 💖 Jeg er i uge 17 og har termin d. 24. September, så vi er meget tæt på hinanden 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak for din søde besked og fordi du giver følge med. Og STORT tillykke med din egen graviditet! Hvor pudsigt at vi har termin så tæt på hinanden! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Stort tillykke! Jeg havde lugtet lunten 😉 både pga. trætheden, graviditetsbukserne og den måde, du tog billederne på. Og så nævnte du på et tidspunkt, at i ikke bruger prævention, og når det skete, så skete det. Derfor var det jo heller ikke helt urealistisk, at du var gravid 🙈😊 Jeg har selv lige opdaget, at jeg er gravid og er kun i 6. uge – så alt er lidt nyt og spændende, men tør ikke helt tro på det, før jeg har set at den lille spire har det godt. Puha alt det ventetid 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Du er sgu skarp. Jeg vidste slet ikke, at jeg løbende afslørede så meget. 😛 Haha. Stort tillykke med din lille prut. Det bliver et par spændende uger for jer, men det skal nok gå så godt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Kæmpe stort tillykke.. 🙂 Jeg er 24 og venter en lille dreng til maj. Jeg ser frem til at følge jeres familie med nr. 2 også.. Herhjemme har vi nemlig haft snakken om hvor længe der godt må gå imellem nr. 1 og nr. 2.. (ren ønsketænkning måske..) Men så er det jo ret fedt at kunne have en form for en guideline eller inspiration ved at følge med jeres familie… 🙂 Held og lykke mer graviditeten..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Stort tillykke med din lille dreng! Du går snart ind i slutspurten 😀 <3 Tak fordi du gider følge med. Jeg håber, jeg kan give lidt inspiration og hyggelige indlæg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Stort tillykke, hvor er det vidunderligt! Jeg har termin d. 27 aug, og imorgen skal vi til misdannelsesscanning! Vi er meget spændte 🙈. Jeg er i uge 21, og mave betyder så småt at titte frem ❤️💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ih, hvor spændende! Tillykke og mange gange held og lykke i morgen. Det skal nok gå så fint :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Stort tillykke med den dejlige nyhed 😍 Hvor er det dejligt for jer!! Mega spændende ☀️!!
  Min kæreste og jeg skal have vores første barn, og jeg er sat til d. 15 september – Vi skal have en lille dreng 💙👶🏻 Vi glæder os SÅ meget 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ej, stort tillykke! Hvor bliver det dejligt for jer! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Fantastisk! Og dejligt at høre at det bliver ‘nemmere’, når man lige lander i det. Jeg tror, at det er super hårdt til at starte med. Del gerne gode råd. Hihi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har en søn på 6 uger og en på 21 mdr, så det er stadig nyt for os med 2 børn. Det er mega hårdt, men vi begynder at falde til i det og finde nogle rutiner der fungerer for os.. Den “store” har taget det så flot at blive storebror og han er blevet bedre til at lege selv og sover bedre om natten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stort tillykke igen !! 💗
  Jeg er 23 år og er selv gravid og venter en lille dreng. Jeg er gået 9 dage over termin, så jeg går nærmest bare og tæller sekunderne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   EJJJ! Hvor er det en spændende tid! Jeg gik 10 dage over med Elvira (fødslen gik i gang på 9. dagen), så det er ikke unormalt at gå så lang tid over. Hihi. Skriv når du har født! Held og lykke :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvor bliver det spændende at følge med i endnu en graviditet fra dig.

  Jeg er selv gravid med min første og jeg har termin d. 4 Juli 👶🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Årh, det er jeg glad for, at du synes! Tak! Stort tillykke med din egen graviditet! Der er ikke længe til lige pludselig 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kattine

  Jeg har Thor på 5år(jan14), Lukka(marts17) og Merle(jan19).
  Mit bedste tip er at få en søskendevogn, for er man alene med børnene har man stadig mulighed for at komme ud og gå en tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Årh, hvor lækkert med 3 unger så tæt! Tak for tip med søskendevogn. Vi kigger lige akkurat på én, så det var dejligt at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Stort tillykke, Frederikke 😄 hvor er det dejligt og spændende for jer.
  Jeg har selv termin 22/9 med nr. 1 og venter en lille dreng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak og mange gange i lige måde!! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Stor tillykke 😊😊❤️
  Jeg har lige født for knap 4 uger siden. En lille pige 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Stort tillykke med din lille pige 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Det er så spændende.
  Er selv gravid med nr.2.
  Har en søn i forvejen og venter lillesøster til juni.
  Der kommer til at være 14 mdr imellem dem og jeg kommer til at gå hjemme med begge to❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Wow, de bliver tætte. Og wow hvor er du sej! Det lyder som en dejlig løsning <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Tillykke! Hvor er det skønt 🙂 herhjemme har vi 2 dejlige børn en skøn pige fra maj 16 og en skøn dreng fra oktober 17. Så med 17 måneders mellemrum ❤️ De begynder virkelige at kunne få meget ud af hinanden og er søskende med stor S (på godt og ondt🤪) vi har fart på! Som i travlt, med fart på 🤯 men hvor er det bare dejligt med to små børn i huset og at vi nu, med en på 3 og 1,5 kan lave mange aktiviteter sammen, fordi de synes mange af de samme ting er sjove 🙏 man sover ikke så meget, drikker virkelig stærk kaffe og føler kærligheden dobbelt så meget! Det er det hele værd. Også når man står alene med 2 lortebleer på een gang 😉 dobbelt puslebord var et hit her hjemme i det første år. 💩

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Årh, det lyder som en dejlig, travl hverdag. Når de når den alder, så får de helt sikkert meget ud af hinanden, så det er da bare så dejligt at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stort tillykke !😍
  Som mor til 2 drenge med 19 mdr mellem kan jeg kun sige at det er mega fantastisk !!!! Ja måske er det hårdt men at se hvor meget de allerede får ud af hinanden nu (2 år og 7mdr) så er det det hele værd ! 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Har termin den 9/11, og det er den første, så spændende at følge med og høre dine anbefalinger nogle uger før jeg selv er på samme stadie 😍❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Stort tillykke! Jeg håber, du kan få noget ud af mine indlæg – måske også mine gamle indlæg med Elvira?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kæmpe stort tillykke! Hvor er det dejligt for jer 😍
  Jeg har selv termin omkring d. 5/10, så det er lidt sjovt at følge med i din graviditet også. 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak og mange gange i lige måde! Dejligt du vil følge med – jeg håber, du kan bruge lidt af det! Hihi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg er selv 8 uger henne, så glæder mig til at følge med 🙈👶🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er førstegangs og er i uge 17 og har termin d. 18 september! Jeg har allerede læst mange af dine blogposts om din første graviditet og det har været en stor hjælp!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Årh, det er jeg glad for at høre! Tak og stort tillykke med graviditeten!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Stort stort tillykke til jer!😍 Min kæreste og jeg venter vores første barn, en lille datter med termin d. 24 september – på den kommende fars fødselsdag faktisk!😂👶🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Ej, hvor sjovt! Det bliver spændende at se, hvornår det så endeligt bliver. Hihi. Stort tillykke til jer begge!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Wow, hvor er I seje! Det bliver nogle travle år, men man er jo alligevel i rytmen, og det bliver så fedt på sigt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vi har en dreng på alder med Elvira. Han er fra d. 28/12 også har han en lillesøster på 4 mdr! Så der er lige et år i mellem dem. Det har været super hårdt fordi de er SÅ tæt på hinanden. Men også virkelig dejligt. Vi glæder os til at de kan få lidt mere glæde af hinanden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juliane

  Hej Frederikke, og kæmpe tillykke!
  Det er en kæmpe gave, at have en søskende så tæt aldersmæssigt. Der er 18 måneder mellem min bror og jeg. Og vi har været bedste venner hele livet. Han har gået en årgang under mig, både i folkeskole og på samme gymnasie. Vi har- og har bare haft SÅ meget glæde af hinanden!
  Og det er jeg helt sikker på at jeres lille ny og Elvira også får 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak! Vi har også været enormt glade for det, så det tror jeg, du har helt ret i! Det kan kun være positivt! Tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tillykke, hvor dejligt for jer 😍

  Vi har en dreng der er tre dage ældre end Elvira og jeg er også gravid igen. Jeg er 11 uger henne. Så det er egentlig stadig en hemmelighed 🙊
  Vi er også klar til nr. 2 og synes det er fantastisk at det lykkedes igen ☺️ Det er jo et mirakel. Nu venter vi bare på 12 ugers scanning og håber alt er vel.

  Tillykke endnu en gang. Jeg glæder mig til at følge med i endnu en graviditet. Og at vi så igen er så tætte rent terminsmæssigt 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Hej Mette. Hvor pudsigt at vi følges så meget ad i begge graviditeter! Det er så dejligt! Stort tillykke med det! Og tak fordi du vil følge med :*

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DER ER NOGET, VI (IGEN) IKKE HAR FORTALT JER