JEG ER IKKE DEN ENESTE, DER ER GRAVID

KØNSSCANNING

Da jeg var gravid med Elvira, fik vi en kønsscanning, da jeg var i uge 15+4. Vi var begge to helt enige om, at vi gerne ville have kønnet at vide, så vi bookede tid hos Ultralydklinikken, som er den klinik, vi har fået foretaget alle vores ekstra scanninger på. Klinikken ligger inde i byen og er privatejet af Lillian, der er speciallæge på Roskilde Sygehus. Det er hende, vi har fået alle vores scanninger hos, og hun er simpelthen så sød og kompetent, så vi har været i meget gode hænder hver eneste gang! Jeg kan derfor varmt anbefale dem, hvis du overvejer en scanning. Vi fik både en tidlig scanning, kønsscanning og 3D scanning på klinikken med Elvira. I kan se videoen, hvor vi er til 3D scanning med Elvira her. Det er en af mine absolutte favoritfilm. Det var så stort at se hende så tydeligt <3

Læs også: Jeg er ikke den eneste, der er gravid

Denne gang har vi tænkt os at få præcis de samme scanninger. Vi har allerede været til en tidlig scanning hos Ultralydklinikken, og så har vi været til nakkefoldsscanning på Hvidovre Hospital, hvor vi er tilknyttet. Og i morgen (!!) skal vi til kønsscanning!!!! Og jeg glæder mig sååååå meget!!! Det samme gør Mark! Det bliver SÅ vildt at finde ud af, om Elvira skal være storesøster til en lillebror eller lillesøster. Jeg er simpelthen så spændt! I morgen er jeg 15+5 dage henne, så det er lidt sjovt, at det er stort set samme tidspunkt som med Elvira.

Jeg selv har på fornemmelsen, at det er en dreng denne gang. Jeg har haft en totalt anderledes graviditet denne gang end med Elvira. Med Elvira var jeg syg med kvalme og træthed heeeele 1. trimester. Jeg kastede så meget op, at jeg sprang et blodkar i mit ene øje. Haha. Denne gang har jeg kun været træt. Meget træt. Men ingen kvalme eller andre graviditetsskavanker. Det har været enoooormt rart. Haha. Men vi er totalt ligeglade med kønnet. Det kunne være nemt og praktisk med en pige, som vi jo kender til, men det kunne også være sjovt med en dreng. Så nu kan tiden kun gå for langsomt indtil i morgen. Heldigvis har jeg en masse planer i morgen, så dagen forhåbentlig går stærkt! I modsætning til min dag den gang med Elvira, der bare sneglede sig afsted. Det kan I læse om her. Har I fået kønsscanninger? Eller er der nogen af jer, der har ventet med at få kønnet at vide? Min søster og svoger vil f.eks. ikke kende kønnet, så de vil vente. Det synes jeg er sejt. Det har jeg ikke selv nerver til. Haha

Læs også: Terminsdag, tanker og et tak

12 kommentarer

 • Vi fik ikke kønnet at vide, men jeg havde hele tiden en stærk fornemmelse af, at det var en pige – og nu er min datter lige fyldt 1 år <3

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Vi fik en kønsscanning for lidt over et år siden da jeg var 15+0, mest fordi der var en billig deal på nettet med det og mine forældre overbeviste os om det😅 De spurgte os efter 5 min. om vi kunne gætte det for han lå og viste sig fint frem 😁 og så fik mine forældre og svigerinde lov til at være med hvilket de syntes var en kæmpe oplevelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Med mine 2 drenge kastede jeg op til jeg var langt over 20 uger henne, nu venter jeg en lille pige til slut august 🤰💕 Og der har kun været meget lidt kvalme, men ellers en dejlig nem graviditet indtil videre.
  Vi valgte kønsscanning da vi simpelthen var for nysgerrige og da det også gav mine 2 store drenge muligheden for at komme med og blive en del af det hele 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne slet ikke vente med at få kønnet at vide og blev MEGET overrasket 😉 Dog ventede vi til 20 ugers scanning. Jeg bryder mig ikke om alle de ekstra (unødvendige) scanninger hvis de kan undgås 🙂 Held og lykke i morgen, det er jo så stort altså 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg er selv gravid 14+4, og vi tager til kønsscanning på mandag. Min graviditet har også været fuldstændig modsat end da vi ventede vores datter, hvor jeg var meget syg af kvalme og alt muligt, så jeg mistænkte også en dreng denne gang, men til NF sagde vores scanningslæge at han var 95% sikker på at det var en pige mere. Det bliver spændende om de siger det samme på mandag 🙂 Held og lykke med scanningen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Her vil vi hellere ikke vide kønnet,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilievesterager

  Vi kender heller ikke kønnet og jeg er snart i uge 30! Det er virkelig spændende ikke at kende kønnet, det er vores første så nu må den sidste tid gerne gå hurtigt så vi kan se ham/hende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Ih, det bliver spændende!! Lykke til imorgen 🙂

  Min kæreste og jeg har to dejlige piger, og vi valgte ikke at kende kønnet på dem begge. Vi var enige om at så positiv en overraskelse, det får man sjældent foræret, så vi kunne godt vente (dog syntes jeg at det var noget sværere anden gang, fordi vi jo havde en lille pige, som nysgerrigt spurgte ind til spirrevippen i maven). Skal vi have en 3’er skal vi heller ikke vide det! Det er nærmest blevet en tradition i familien, hvor begge min kærestes brødre heller ikke har valgt at få kønnet at vide på deres børn. Så det er blevet til 6 overraskelser indtil videre 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Tusind tak! Og hvor er I seje, at I kunne holde den med begge unger. Det ville jeg ønske, at jeg kunne, for så har man ENDNU mere at glæde sig til til fødslen! Det er jo så stor en ting, selvom det er det sidste, man bekymrer sig om. Hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Vi var nok lidt gammeldags, vi kendte ikke kønnet for jeg fødte og navnet skulle også være hemmeligt indtil barnedåben 😃 held og lykke med det hele 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Det er da mega sejt, at I kunne det! Det ville jeg slet ikke have tålmodighed/nerver nok til. 😀 Tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimie

  Jeg var alene, udeboende, på SU med den første, så der måtte jeg pænt vente til MD med at få kønnet afvide 😅 Anden gang, var der lidt mere luft, så jeg fik en kønsscanning 15+ 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG ER IKKE DEN ENESTE, DER ER GRAVID