Hjem PERSONLIGT 8 TIMER I BIL MED KØRESYG BABY – HVORDAN ER DET GÅET?

8 TIMER I BIL MED KØRESYG BABY – HVORDAN ER DET GÅET?

af Frederikke Egel

Morgenmadspause og hygge på resteplads kl. 7 i morges

Vi er som sagt taget på påskeferie i Berlin. Det er 4 år siden, vi sidst var her. 4 år, en baby, en kommende baby mere, to ejerlejligheder, en bacheloruddannelse, et spring ud i livet som selvstændig, en ring på fingeren og meget mere. Shit, hvor sker der meget på få år, når man er det sted i sit liv, som jeg er. Heldigvis har jeg den samme (kommende) mand ved min side, og heldigvis har jeg også min familie med mig hele vejen. ❤️

Vi er afsted med mine forældre, min storesøster, Cecilie, og svoger, Mikael, og min svoger, Martin, der er kæreste til min lillesøster, Emilie. Emilie er dog på Philippinerne, så hun er ikke med, men det skræmte heldigvis ikke Martin fra at tage med, som han også var for 4 år siden. Vi havde også snakket med Marks forældre om, at de skulle tage med, men det passede desværre ikke denne gang. Dem var vi i Prag med for et par år siden, hvilket også var en fed oplevelse, vi gerne vil gentage! Vi nyder virkelig at rejse og lave ting med begge vores familier. Min familie bor på Fyn, så dem er vi ofte sammen med i et par dage ad gangen – typisk i weekender, hvor vi eller de kommer den anden vej sammen med mine søstre og svogre – men Marks familie bor kun 20 min væk, så dem ser vi lidt oftere på hverdage og til middagsaftener og hygge. Og så forsøger vi at holde lidt ferie og tage på småture sammen, når det er muligt. Så nu må vi se, hvor turen går hen næste gang, og om vi når at komme afsted igen inden lillebrors ankomst. Hihi

For 4 år siden kørte samme slæng som denne gang herned til Berlin. Både Marks og min familie har altid været glade for at køre på ferie, så det faldt os meget naturligt. Vi har kørt på ferie til Italien 12 gange i mine unge år. Dels fordi det er skide hyggeligt (især når mor har sørget for feriegaver, der løbende dumper om på bagsædet til de 3 primadonner), men også fordi det er betydeligt billigere. Derfor blev vi også enige om, at når vi skulle 7 (8 med Elvira) mennesker afsted denne gang, kunne det meget bedre svare sig at hoppe i 2 biler og køre herned end at booke fly og transport til alle 8.

Vi kørte fra Fyn kl. 2 i natten, så vi kunne være fremme omkring kl. 9 her til morgen. Det tager ca 6-7 timer at køre herned fra Fyn, men vi blev ledt på en lille omvej af GPS’en, så det tog lidt ekstra tid, da vi så også endte i myldretrafik, så vi endte på lidt mere end 8 timers transport. Så typisk. Haha.

Både Mark og jeg var i forvejen ret betænkelige ved situationen omkring at køre så langt med Elvira, så det hjalp bestemt ikke på det, at transporttiden pludselig blev længere. Det er nemlig sådan, at Elvira alle dage har hadet at køre i bil og sidde i sin autostol. Til at starte med kunne vi simpelthen ikke finde ud af hvorfor, men så begyndte hun pludselig at kaste op på ret mange af vores køreture, og så fandt vi ud af, at hun har tendens til at blive køresyg. Det er simpelthen så synd for hende! Langsomt fandt vi ud af, at vi ikke måtte give hende mad en halv til en hel time op til, at vi skulle ud og køre, og så fik vi nogenlunde styr på, hvordan hendes køresyge skulle håndteres. Men på en 6-8 timers køretur, ville hun jo uden lige skulle have noget mad på et eller andet tidspunkt, så hvordan kunne vi lige sikre os, at hun ikke blev dårlig?

Sådan ser armbåndene ud, der eftersigende skulle afhjælpe kvalme og køresyge

Vi har læst og læst på nettet, og jeg er flere gange stødt på de her kvalmestillende/køresyge armbånd, der eftersigende skulle massere et bestemt sted på håndledet, der skulle være med til at nedsætte eller helt fjerne kvalme. Dem bestilte min mor hjem til os, så vi havde dem med på turen. Kl. 05 i nat gav jeg hende armbåndene på, og ved I hvad? Elvira har på intet tidspunkt på køreturen været syg, dårlig eller ked af det! Det er simpelthen gået helt perfekt og over al forventning!

Vi kørte hjemmefra kl. 02. Elvira vågnede 06.30, og så holdte vi ind og fik noget morgenmad på en resteplads kl. 7 allesammen. 07.45 kørte vi videre. 8.30 tog Elvira 45 minutters lur mere, og 10.30 var vi fremme ved hotellet. Helt uden problemer. Ej, men hvor har det bare været fedt!

Om det skyldes tidspunktet vi er kørt på, at vi er blevet bedre til at håndtere hendes køresyge, eller om de armbånd simpelthen kan udøve magi – det ved jeg ikke, men et eller andet virkede. Og jeg håber, at det går lige så smertefrit på turen hjem, hvor vi også har tænkt os at bruge armbåndene.

Kender I til de armbånd? Eller har I selv erfaring med børn, der bliver køresyge?

En lille lur til både E og jeg på bagsædet

You may also like

12 kommentarer

Julie 17. april 2019 - 18:17

ej hvor er elvira dog smuk og dejlig! <3

Svar
Frederikke Egel 17. april 2019 - 18:28

Tusind tak 😀 <3

Svar
Mathilde 17. april 2019 - 18:43

Jeg har ALTID bøvlet med køresyge på de lange køreture, men en dag kom min mor hjem med disse armbånd og de hjælper mig hver gang! De har gjort at jeg ikke længere er nervøs for de lange køreture

Svar
Lene 17. april 2019 - 18:53

Hvor dejligt i tog springet med en køretur til Berlin, vores børn har desværre også lidt af køresyge fra de var helt små, bare en køretur hjem fra bedsteforældre var nogen gange nok til at de kastede op (OMG autostol og opkast 😨)
Alligevel tog vi springet for nogle år tilbage og ville på kør selv ferie til Berlin og året efter Italien…. Hvad rodede vi os nu ud i tænkte vi, men købte samme armbånd som Elvira har og de virker bare, af og til har de fået lidt kvalme eller er blevet urolige, så har vi blidt aktiveret den lille plaktik brik hvis ikke vi kunne holde ind og få luft. Ligesom jer har vi også lagt de lange stræk om natten, imens de sov. Ha en skøn påske Berlin er fantastisk ☀️

Svar
JulieM 17. april 2019 - 18:53

De virker ihvertfald på mig! Jeg bruger dem faktisk fordi jeg har angst, når jeg får mine anfald så får jeg kvalme og der hjælper de mig både med kvalmen men ogsp med angsten, om det er psykisk eller om de faktisk gør noget er næsten ligemeget, for noget gør de😍 fantastisk hvis i kan få glæde af dem til Elvira! I må have en skøn tur 🤗

Svar
Maria 17. april 2019 - 18:54

Dejligt at høre, at turen gik godt og Elvira klarede det så flot og uden at blive dårlig.
Jeg har selv tendens til at blive køresyg, hvis jeg sidder på bagsædet/ikke selv kører. Og jeg kommer også fra Fyn og bor i Kbh, og jeg bliver også nogle gange køresyg i toget, så det kan være jeg skal prøve de armbånd og håbe de kan udøve magi.

Svar
Pernille 17. april 2019 - 18:59

Jeg bruger selv de armbånd. Og de virker fantastisk. På længere ture tager jeg stadig søsyge piller, men hvor jeg før i tiden ikke kunne undgå og blive lidt dårlig. Så bliver jeg med armbånd og søsyge piller slet ikke dårlig. 🙂

De virker forresten også mod kvalme i graviditeten. ;).

Vores datter har også et par dog er hendes køresyge ikke så slem mere efter vi har købt ny bil (med store og lave ruder) og vendt hendes autostol om i kørselsretningen.

Svar
Camilla 17. april 2019 - 19:14

Jeg har også selv disse armbånd og de hjælper virkelig meget😊

Svar
Mathilde 17. april 2019 - 19:37

Jeg har selv prøvet armbåndene på de evigt lange ture til Italien og Frankrig, og de er guld værd. Jeg bliver ellers køresyg af ingenting, men armbåndene gjorde at jeg både kunne spise, sove, læse bøger og se film!

Svar
Pernille 17. april 2019 - 19:45

Vi har en datter på 21 måneder og vi har haft præcis samme problem med køresyge. Vi bruger flittigt de armbånd og det har også hjulpet. Vi gav hende heller ikke mad og drikke lige eller undervejs til at starte med, men har så fået fortalt, at hvis man er sulten, kan kvalmen/køresygen blive endnu værre. Men skal blot give små ting, fx en fignestang i små stykker, eller små kiks eller sådan nogle småting – noget som de kan tygge lidt på og som kan hjælpe på kvalmen. Derudover en kølig bil og en sut, da det at de har noget at sutte på, hjælper på kvalme 🙂 Det har hjulpet for vores datter og vi har lige taget bilturen fra Kbh til Nordjylland uden nogle uheld 🙂

Svar
Camilla 17. april 2019 - 21:40

Jeg brugte dem til voksne i min graviditet, og de virkede. Jeg kunne da stå op om morgen og klarer mit studie. 😊

Svar
Maria 17. april 2019 - 22:21

De hjælper også på fly eller sejlture for den sags skyld, mine forældre købte nogle til mig for 7 år siden. Og de har været en fantastisk hjælp lige siden.

Svar

Skriv en kommentar