Hjem MODE SÅDAN TJENER BLOGGERE PENGE + ET LILLE SPARETIP

SÅDAN TJENER BLOGGERE PENGE + ET LILLE SPARETIP

af Frederikke Egel

FIND KJOLEN HER

Annonce for Eovendo

Hvordan kan man leve af at være blogger? Det kan være lidt svært at forstå. Og forklare. For vi har jo ikke én fast indtægtskilde, der giver os en sikker og fast løn hver måned – alle vores måneder (og uger) er forskellige i forhold til indtægt og afhænger af, hvor meget benarbejde vi selv har gjort. Det er derfor lidt mere flyvsk for os at klarlægge, hvor meget vi tjener, og hvordan vi sikrer os indtægt. Jeg vil prøve kort at forklare, hvordan vi bloggere kan tjene penge og leve af at blogge, og så vil jeg samtidig give jer et lille tip til, hvordan I selv kan tjene/spare lidt penge igennem sitet Eovendo, der giver jer mulighed for at få penge tilbage på jeres onlineshopping.

Som blogger kan man bl.a. tjene penge på:

SAMARBEJDER/AMBASSADØRSKABER:
Den helt basale og nok også primære indtægtskilde for fuldtidsbloggere er samarbejder med brands, hvor vi omtaler og deler billeder og info om brandets produkter. Det er forskelligt, hvor stort samarbejdet er, og hvor meget omtale det inkluderer. Man kan f.eks. lave enkeltstående samarbejder, hvor man skal lave et mindre antal post på sine kanaler, eller det kan også være i form af et større set-up som et ambassadørskab, hvor man omtaler et brand og dets produkter flere gange og over en længere periode.

MODELARBEJDE/AFHOLDELSE AF EVENT:
En anden måde at tjene penge er typisk som en del af et samarbejde, hvor man bliver hyret som model eller host til et event. Det kan være ret god co-branding for begge parter at bruge bloggeren som model og ansigt udadtil.

BANNERREKLAMER:
En tredje måde at hive en lille smule ekstra ind hver måned er at have reklamer/bannere på sin blog. Ved at have bannere på ens blog, tjener man et lille smule pr. besøg, der kommer på ens blog.

AFFILIATELINKS/REKLAMELINKS:
En fjerde og ret spændende måde at tjene lidt ekstra på er via affiliatelinks/reklamelinks, som I nok har set mange gøre brug af i et indlæg eller på en swipe op på Instagram. Reklamelink betyder, at vi bloggere får et lille, meget beskedent beløb, hvis I køber noget via vores link. Så hvis I f.eks. klikker på det her NELLY link (som er et reklamelink) og køber en kjole, så tjener jeg en lille procentdel af det beløb, I har købt for, som tak for at jeg delte linket og reklamerede for NELLY. Det er ikke noget, I ser eller mærker, for det er ikke jer, der takker os eller betaler os – det er hjemmesiden. Så I betaler hverken mere eller mindre for jeres ting. Det er bare webshoppens måde at takke os for et salg på. En slags løn for vores arbejde/reklamering.

MEN i forlængelse af punktet med affiliatelinks/reklamelinks, så kommer Eovendo ind i billedet. For os Eovendo kan I nemlig selv gøre brug af den her reklamelinkteknik, så I selv kan tjene/spare de procenter, som jeg ellers ville have fået fra jeres køb!

1. HER 2. HER 3. HER

Eovendo er et nemlig ‘cashback’ site, der ganske enkelt tilbyder jer at få nogle procenter tilbage, når I shopper online. Eovendo er ikke lavet for, at I kan ‘tjene penge’ eller for at opfordre til mer-køb – det er lavet for, at I simpelthen bare kan få lidt mere ud af jeres penge, når I alligevel shopper på nettet. Så hvis I, som jeg f.eks. sad og gjorde i går, sidder og surfer på nettet og ender med at smide et par kjoler i shoppingkurven hos ASOS, som Eovendo f.eks. også har samarbejde med, så kan I logge ind på jeres Eovendo profil, klikke på ASOS ikonet og bestille jeres ordre igennem det link, og så får I 6% af det beløb, I har shoppet for, ind på jeres Eovendo profil.

Eksempel:
Jeg købte i går 3 kjoler og 1 nederdel (denne, denne og denne kjole og denne nederdel) hos ASOS. Det blev samlet set 754,34kr. Jeg købte igennem mit Eovendo link, som giver 6% cashback hos ASOS (dette er forskelligt hos de forskellige brands. Se en oversigt over brands og % nedenfor), hvorfor jeg om 40 dage (39 i dag) vil få 45,26kr ind på min konto (medmindre jeg returnerer noget af tøjet). De penge kan jeg så vælge at få udbetalt, donere til f.eks. SOS Børnebyerne eller veksle til gavekort til f.eks. The Body Shop, Jysk eller Paradis Is. Hvis jeg vælger at få dem udbetalt, så går der 14-20 dage, og så er de på min PayPal konto, som man blot tilknytter ved at skrive mailen tilhørende kontoen. Det har hverken kostet mig mere eller mindre at bruge Eovendo, men jeg får til gengæld 45kr retur, som jeg ellers ikke ville have fået. Præcis på samme måde, som når I bruger mine eller en anden bloggers reklamelinks. Her får I bare selv pengene tilbage. Giver det mening?

Det koster jer intet at oprette jer, der er ingen binding, der er intet farligt eller udspekuleret ved det, og I skal ikke oplyse konto nr eller noget mystisk. Jeg kunne aldrig drømme om at omtale noget, der ikke var 110% trygt og sikkert. Eovendo er en del af Lars Larsen Group (ham der ejer Jysk, IdéMøbler, Ilva, Bolia osv), og det er simpelthen bare et site, der tilbyder det samme, som vi bloggere får for at få jer til at købe igennem vores links.

Eovendo er der rigtig mange fede brands, som mange alligevel bruger jævnligt, og der kommer løbende nye deals, fordelagtige procentsatser, og der bliver også delt rabatkoder. Lige nu er der f.eks. en 15% rabatkode på alt hos NAKD. Men der er f.eks. også Me & The Met (8%) til lidt dyrere ting. NELLY (5%) og ASOS (6%) til hverdagsshopping. Hotels.com (3%) hvis I alligevel skal ud og rejse og booker hotel igennem dem. Flixbus (8%) hvis I skal over broen. Wupti (2%) hvis I f.eks. står og mangler en ny telefon, computer eller støvsuger. Reebok (5%) hvis I er sådan nogen der træner. Naturebaby (10%) og Kids-World (10%) hvis I skal have produkter til jeres børn. Jotex (8%), Sinnerup (5%) og Ellos (7%) hvis I mangler flotte ting til boligen. Sephora (5%), NiceHair (9%) og The Body Shop (7%) hvis I mangler beauty og skønhedsprodukter. Osv. osv. osv. Så hvis I alligevel er glade for at shoppe online, kan I lige så godt tilmelde jer Eovendo og få en lille smule retur for alle jeres køb. Overvej lige, hvis I kan få 5-10 kr tilbage, hver gang I bruger for 100kr online. Hver gang. Hele året rundt. Så løber det altså hurtigt op.

Hvis ikke Eovendo er noget for jer, så må I endelig gerne bruge mine links, når I shopper, så jeg tjener en skilling på at lave inspirationsindlæg til jer, men hvis I selv vil tjene de procenter, så forstår jeg det godt. 😉 Det er HELT gratis og UDEN nogen former for binding at tilmelde sig Eovendo, så prøv det da af hvis I alligevel shopper online af og til. I kan læse mere og tilmelde jer her.

OVERSIGT OVER DE BEDSTE SITES OG PROCENTER:

TØJ & SKO:
NELLY.COM 5%
ASOS 6%
STYLEPIT 10%
NAKD 9%
ELLOS 7%
SARENZA 8%
DEICHMANN 10% (begrænset periode)
BESTSELLER 6%
REEBOK 5%
BIANCO 6%
MAMALICIOUS (til gravide) 7%
HUNKEMØLLER 10%
ME & THE MET 8%

BEAUTY:
NICEHAIR 9%
SEPHORA 5%
GOSH 8%
YVES ROCHER 8%
THE BODY SHOP 7%

BØRN:
BABYSHOP.DK 2%
KIDS-WORLD 10%
LEGEBUTIKKEN 7%
TOYTOY 10%
NATUREBABY 10%
LEKMER 3%

ANDET:
HOTELS.COM 3%
JOTEX 8%
WUPTI 2%
FLIXBUS 8%
SINNERUP (5%)

FIND NIKE SNEAKERS HER

You may also like

3 kommentarer

Alberte 16. maj 2019 - 19:18

Hey! Jeg vil bare lige være helt med – hvad er det, de (Eovendo) får ud af det? 😀

Svar
Frederikke Egel 16. maj 2019 - 21:08

Hej Alberte. Eovendo tjener deres penge på at være mellemmand og henvise til de webshops, de har aftaler med. Så de har f.eks. en aftale med ASOS på x antal %’er, og så får vi brugere 6% af dem. Så Eovendo får penge for at være mellemmænd og henvise til en webshop, ligesom vi bloggere egentlig også gør, men hos Eovendo får du så også bare selv penge (6%). Det gør man ikke hos bloggere – der får bloggeren det hele. Giver det mening? 🙂

Svar
Satina Wandel 19. maj 2019 - 22:16

Jeg brugte Eovendo flittigt engang, men så var det lidt som om, at det gik i glemmebogen. Men nu, hvor du gør opmærksom på det, kan jeg da godt se, at jeg skal til at gøre brug af det igen. Jeg shopper ofte hos Kids-World til min datter!

https://nouw.com/satinawandel

Svar

Skriv en kommentar