Hjem PERSONLIGT DET ER BARE EN FASE, DET ER BARE EN FASE

DET ER BARE EN FASE, DET ER BARE EN FASE

af Frederikke Egel

Vi har som sådan aldrig haft problemer med Elvira og søvn. Elvira har, som alle andre børn, været vågen et par gange om natten pga sutten, en tår at drikke, drømme, amning – som jeg stoppede med for 1,5 måned siden – eller andre ting. Men kun indenfor ‘normalen’, og det har aldrig været et ‘problem’, for vi har, så længe vi husker, fået fine, og af og til sammenhængende, timers søvn. Elvira har også altid sovet imellem os, hvorfor det har været nemt og hurtigt at imødekomme hendes hvad-end-det-har-været-behov, mens man nærmeste stadig selv sov. Bevares, vi er også trætte, og vi kunne virkelig godt bruge et barn, der falder i søvn kl. 19 sharp og først vågner kl. 07 igen næste morgen, men vi har ikke noget at brokke os over. Så det gør vi ikke. Ikke så meget i hvert fald 😉

Da vi så flyttede ind i vores nye lejlighed, hvor Elvira fik sit eget værelse med egen seng, blev vi enige om, at vi ville prøve at putte hende på eget værelse, når hun lige havde vænnet sig til sit nye hjem. Det gjorde vi for første gang for en måned siden, og de efterfølgende 2 uger var de nemmeste nogensinde. Elvira sagde selv til, når hun ville i seng ved 19-20-tiden, og så tog det ikke engang 5 minutter, før hun var faldet i søvn. Bum. #lågsus

Men så for to uger siden vendte heldet. I dén grad. Og de seneste 2 uger har vi ikke kunne putte Elvira, før klokken slog 21-22. Tidligst. Og det er ligegyldigt, om det er i hendes egen seng, i vores seng, i barnevognen eller andre steder. Barnevogn og bil har altid været en succes, når vi var ude, men hvis det nu lykkes os at få hende til at falde i søvn i barnevogn eller bil, så vågner hun igen efter en ‘lur’ på en lille times tid, og så er hun først klar til at sove ved 22-tiden igen. Hvad faen er det for noget? 😅Ér det bare en fase? Please sig, det bare er en fase. Også selvom det ikke er. Jeg har brug for at høre det 😂

Elvira er knap 17 måneder nu. Der er ikke umiddelbart tænder på vej. Hun mangler at få de sidste to, men jeg nægter at tro på, at det er dem, for det er ikke smerter, der holder hende vågen. Det er energi. Hendes eftermiddagslur er samme længde, som den altid har været. Hun får fint med mad i løbet af hele dagen og til aften (vi slutter af med havregrød, hvis hun ikke har spist så meget til aftensmaden), så det burde ikke være sult. Et bad hjælper ikke en dyt, selvom det er sjovt, og hun får brændt krudt af. Hun står op kl. 06.30-7 (samme tid, som hun plejer) uanset om hun er kommet i seng kl. 19 eller 22. Hun ser ikke fjernsyn eller Ipad efter aftensmaden. Vi synger, nusser, læser bog, som vi plejer. Alt er normalt. Pånær Elvira. Hahaha

Hun udvikler sig HELT enormt meget i øjeblikket. HVER dag kan hun et nyt ord, og hun kan dansen og fagter til stort set alle sange, vi synger, ligesom hun kan alle kropsdele på sig selv og andre. Hun er nysgerrig og lærenem, og vokser helt vildt. Så jeg tænker, at det er en fase. At hun er i en periode, hvor hun har svært ved at finde ro lige nu, fordi der sker meget – med og omkring hende – og så er det bare herre hyggeligt at være oppe sammen med mor og far. Men er der mon nogen på linjen, der står i samme situation, eller har gjort, der har et råd eller to med på vejen?Hvis ikke så får I lige et virtuelt skulderklap for mig, og så vil jeg godt sige; det er bare en fase. Ikke at jeg aner en skid om det, men det er bare rart at høre. 😂

PS: Nu er klokken 21.30, og Mark har LIGE fået Elvira til at sove. Inde i vores seng. Hurraaa. Så starter vi forfra med at putte hende på eget værelse, når vi er på den anden side af det her aftenshow. Haha

You may also like

15 kommentarer

Camilla 20. maj 2019 - 22:32

Jeg kan anbefale Natbjørnen Tjugga eller andre af Emilie Melgaard Jacobsens meditationer. 🌙💫

Svar
Frederikke Egel 20. maj 2019 - 22:53

Tak. De er prøvet af mange gange, men desværre uden succes herhjemme. De virker i hvert fald ikke bedre end vores egen skønsang. Haha

Svar
Sofie 21. maj 2019 - 5:53

Det er vel fordi hun sover så længe om morgenen? Måske i skulle prøve at vække hende ved 7 tiden, så hun også er klar til at sove tidligt. Vores dreng står op 5.30 og han gr i seng ved 19 tiden, så mn kan næsten ikke forvente hun kan sove kl 19 hvis hun først er stået op ved 9 tiden..

Svar
Frederikke Egel 21. maj 2019 - 8:34

Hej Sofie. 🙂 Som jeg også skrev på min story i går, og som der også står her i indlægget, hvis du har læst det færdigt, så står hun op mellem 06.30-07, uanset hvad tid hun er kommet i seng. Hun er altid stået op på det tidspunkt – nu er problemet bare, at hun kommer meget senere i seng, så hun får i underkanten af søvntimer. I går sov hun selv længe, og det skal der selvfølgelig også være plads til, hvorfor jeg første vækkede hende, da vi skulle afsted. Men det er ikke en generel ting. Så det kan vi desværre ikke gå ind og rette på 🙂

Svar
Sofie 21. maj 2019 - 10:32

Det lød bare som om det heller ikke var en generel ting at hun var svær at putte, så tænkte det måske hang sammen. Men beklager jeg foreslog det, det var ikke for at være nederen..

Svar
Frederikke Egel 21. maj 2019 - 10:55

Jeg opfattede det slet ikke nederen – jeg ville blot klarlægge, at problemet nærmere er, at hun kommer sent i seng, men står op samme tid, som hun plejer, så hun får slet ikke sine timers søvn. Hvis hun så bare sov længe, som hun gjorde i går, så fik hun i det mindste nok timers søvn, og så kunne man forsøge at skubbe det hele lidt, så hun kom i seng noget før og stod op noget før, men lige nu sover hun mellem 21-22 og står op mellem 06-07. Så det er ikke rigtig muligt at ændre på dét område. 🙂

Svar
Sabrina 21. maj 2019 - 6:29

Står i samme situation 😨 Olivia er dog kun 13 mdr men det her stået på i en måned nu – mor er træt ! Også vågner hun konstant om natten . Men det er vel bare en fase tænker jeg . Har desværre ingen gode råd 😅

Svar
Julie 21. maj 2019 - 7:06

Nu har jeg ikke selv børn og ved ikke om det er for tidligt at droppe eftermiddagsluren?

Svar
Frederikke Egel 21. maj 2019 - 8:35

Ja, det vil jeg mene, det er. Det er selvfølgelig forskelligt for børn, men det tror jeg ikke, Elvira er klar til. Hun er drøntræt om eftermiddagen, og så længe sover hun ikke, så det burde ikke være dét. Det er typisk mellem 2-3 år, at man dropper den sidste lur 🙂

Svar
Charlotte 21. maj 2019 - 7:52

Tænker om hun kan være igang med et tigerspring

Svar
Frederikke Egel 21. maj 2019 - 8:36

Det er meget muligt, at hun er i et udviklingsspring. Det ville være en dejlig forklaring 😀 Haha

Svar
Katrine 21. maj 2019 - 18:11

Hvor mange lure sover hun om dagen og hvor længe? ☺️

Svar
Frederikke Egel 21. maj 2019 - 18:12

1 lur á 1 time og 15 minutter 🙂

Svar
Mira 21. maj 2019 - 21:26

Det er som at læse om min datter.
Det er vist det sidste udviklingsspring vi er gået ind i.
Fra den ene dag til den anden var hun bare møgsvær at få i seng, hun er mere temperamentsfuld, og den putning der plejer at ta 5 minutter, tager nogen gange en time..
shit!! Jeg er ved at dø af træthed.
Ifølge “vidunderlige uger” appen har vi kun 27 dage igen 😂

Svar
Frederikke Egel 22. maj 2019 - 21:22

Åh, de dejlige spring 😂 Vi holder da bare lige ud i 3 uger endnu. Hahaha

Svar

Skriv en kommentar