Hjem PERSONLIGT VORES WEEKEND I BILLEDER

VORES WEEKEND I BILLEDER

af Frederikke Egel

Så blev det mandag, og jeg er landet på min faste plads i sofaen med computeren i skødet og en aktiv lillebror i maven. Vi har haft den dejligste weekend fyldt med en masse planer og en masse dejlige mennesker, og det har været så skønt! Jeg må dog erkende, at jeg begynder at kunne mærke graviditeten på min krop. I sidste weekend havde jeg rigtig mange lændesmerter, der gav stød ned i ballerne, og den smerte kender jeg desværre fra min graviditet med Elvira, hvor jeg fik bækkenløsning i uge 28. Jeg husker så tydeligt, hvor store smerterne var, og hvor vigtigt det var, at jeg lyttede til min krop, så selvom jeg ikke har haft smerter hele ugen eller i weekenden, så forsøger jeg allerede nu at være endnu mere obs, så jeg forhåbentlig kan undgå, at det bliver lige så slemt denne gang. Jeg er i uge 27 (26+2) nu, så det er ved at være omkring samme tidspunkt, at jeg fik det med Elvira, og det gør mig lidt nervøs for de næste par uger med sommerferie og mange planer. Men jeg holder hovedet højt og lytter til min krop så vidt, det er muligt!

Læs også: 5 råd mod bækkenløsning, der har virket for mig

Vores hverdage er altid (forholdvis) stille og rolige og er præget af rutiner, som de fleste andre børnefamilier. Mark har heldigvis ikke så meget træning i øjeblikket, så han er meget mere hjemme, end han nogensinde har været, og det nyder både Elvira og jeg enormt meget. Udover at jeg elsker vores familietid, så aflaster det selvfølgelig også mig en del, at vi er to hjemme og to om tingene, mens jeg er gravid.

Både Mark og jeg lader rigtig meget op af bare at være hjemme og sammen som familie i løbet af ugen, og så bruger vi weekenderne på at komme ud og være sammen med de mennesker, der betyder meget for os. Vi elsker, når vores weekender består af hyggelige aktiviteter – ude som hjemme – og denne weekend var ingen undtagelse:

FREDAG var en rigtig det-er-snart-weekend-dag for mig, så jeg var helt bombet for energi og motivation. Jeg fik dog kigget på møbler til vores altan og takket være inspiration fra jer, har vi nu en meget bedre idé om, hvad vi godt kunne tænke os derude. Da jeg hentede Elvira fra vugger, gik vi på legepladsen, inden Mark mødte os derhjemme, og så var vi bare hjemme os 3. Elvira og jeg sørgede for at lave lækker salat til aftensmad, mens Mark grillede, og så hyggede vi med bøger og leg efter maden.

LØRDAG morgen tog vi det i helt stille og roligt tempo. Vi spiste sen morgenmad, slappede af i nattøj og hyggede, indtil Elviras lur, som vi slog sammen med at køre mod Nordsjælland for at ses med vores gode venner Morten og Pernille og deres børn Mikela og Thea. Vi kørte allesammen til Gørløse for at plukke jordbær og kom hjem med intet indre end 15kg. Haha. Det var simpelthen så hyggeligt og sjovt for børnene, og så smager jordbærene bare himmelsk! Pigerne kom efterfølgende i badebassin, og så spiste vi aftensmad, inden vi trillede hjem igen.

Det er så dejlig nem at have Elvira med ude hos venner, for enten putter vi hende i barnevognen, hvis vi bliver hængende senere end hendes sengetid, eller passer vi det af med, at vi kører hjem, så hun kan falde i søvn i bilen. Derfra bærer vi hende over i barnevognen og kører op til lejligheden, hvor vi kan løfte hende over i sengen, uden at hun vågner det mindste. Sådan har vi altid gjort, og det gør det super nemt for os at være ude om aftenen.

SØNDAG bød på 5 år børnefødselsdag for Marks gode kammerats datter. Det var fantastisk vejr, så vi var bare i haven, hvor alle unger, i alle størrelser, hyggede sig sammen. Derfra skulle vi i Frederiksberg Have og mødes med mine søstre til Sankt Hans. Vi havde dog lige 2 timer, vi skulle have til at gå, før de andre var klar til at kunne mødes, og det kunne ikke svare sig for os at begynde at køre hjemad, så vi udnyttede, at vi vores årskort til Zoo giver fri adgang, og så hoppede vi derinde og sagde hej til et par dyr og spiste lidt aftensmad.

Vi sluttede af på samme måde som om lørdagen, hvor Elvira faldt i søvn i bilen på vej hjem – det blev dog ret meget senere end hun plejer, men hun klarede det så fint. Hun var det eneste barn, så hun fik jo masser opmærksomhed og havde arme, hun kunne sidde i. Hun får sig altså nok et chok, når der til august og september kommer to unger mere; en lillebror derhjemme og en fætter/kusine hjemme hos moster Cille. Hihi.

Alt i alt en fantastisk weekend!

You may also like

Skriv en kommentar