Hjem PERSONLIGT STATUS: FØR/EFTER | MINE INVISALIGN SKINNER

STATUS: FØR/EFTER | MINE INVISALIGN SKINNER

af Frederikke Egel

Annonce for SmileDesigns

PSST: Det er 100% gratis og uforpligtende at få en forundersøgelse hos SmileDesigns. Så hvis du er ked af dine tænder eller har spørgsmål til behandlingen, så læs mere her.

For ca. 4 måneder siden påbegyndte jeg min Invisalign behandling hos det seje og enormt dygtige team hos SmileDesigns. Dertil skrev jeg det her indlæg, hvori jeg uddyber, hvorfor jeg gerne vil have rettet mine tænder, og hvad det er ved dem, der generer mig. Det giver måske sig selv ud fra billederne, som I kan se i indlægget, men det er jo ikke altid, at andre tænker over ens små skønhedsfejl på samme måde, som man selv gør. Tit fylder helt små ting enormt meget hos ens selv, selvom andre aldrig ville have bemærket dem. Det er lidt tosset, men svært at komme udenom!

Nu, 4 måneder efter jeg tog det første sæt skinner i og udgav indlægget, har jeg ‘gennemført’ første del af min behandling, som i mit tilfælde (alle behandlinger er forskellige, unikke og tilpasset hver enkelt individs behov) varede 15 uger. I sidste uge var jeg så inde til et tjek hos SmileDesigns, hvor jeg fik scannet mine tænder igen, så de kan producere mine skinner til næste runde. Dem går jeg og venter på nu, og så tænkte jeg, at jeg i samme ombæring lige kunne give jer en opdatering på, hvordan det går, og hvor meget der er sket med mine tænder indtil nu. Der er nemlig allerede sket virkelig meget! Og min behandler vurderede faktisk, at jeg måske allerede kunne være færdig med hele molevitten efter denne runde! WHAT! Det var vildt at få at vide! Men se lige en forvandling allerede:

Her ser I før- og efterbilleder af mine tænder, som de så ud inden behandlingen, og som de ser ud nu. Er der ikke sket meget allerede? Jeg synes, det er SÅ tydeligt i undermunden, og jeg må faktisk indrømme, at jeg er ret overrasket over, hvor meget der er sket. Jeg havde ikke troet, at der ville være en så synlig forskel allerede nu. Så jeg er meget glad, tilfreds og imponeret!

Jeg synes ikke, det har været ‘hårdt’ eller ‘udfordrende’ at gennemgå denne behandling. Indtil videre i hvert fald. For mig falder det faktisk ret naturligt at have skinnerne i, tage dem ud når jeg skal spise og drikke, rense dem, skifte dem osv. Man finder lynhurtigt en rutine, der passer til ens hverdag, og jeg har på intet tidspunkt skammet mig over at have ‘bøjle’ på. Den er så beskeden og mere eller mindre usynlig, og SmileDesigns har lavet et super godt behandlingsforløb, der passer perfekt til mig, så ‘smerterne’ har virkelig været begrænset taget den tydelige rokering i betragtning!

Min case er nok en af de mindre omfattende, og jeg (indtil videre) heller ikke har fået de såkaldte ‘attachments’ på alle mine tænder, herunder fortænder, som er det mest synlige sted. Attachments er de ‘dutter’, som I kan se på mine tænder på billederne fra 11. september. Det er dem, som skinnerne klikker sig fast på for at rette ens tænder, så de er helt essentielle for processen. De bliver taget af igen, når man er færdig med behandlingen. I nogle tilfælde får man attachments på mange tænder – i andre tilfælde får man ikke så mange på. Det bliver løbende vurderet, da SmileDesigns gør, hvad der er nødvendigt for, at man får det bedste resultat. Derfor kan man godt få både fjernet og tilføjet attachments undervejs i forløbet, hvis det gavner behandlingen og slutresultatet. Jeg tror f.eks. at jeg skal have større attachments på mine små fortænder næste gang, da mine nuværende ikke hægter så godt fast på skinnen. Det snakkede behandleren i hvert fald om. Og de ved jo uden lige bedst. Så det bliver lidt spændende at se!

Der kommer løbende mange spørgsmål omkring mine skinner, min behandling og min personlige mening om det hele, så jeg vil lige besvare nogle af de mest stillede spørgsmål, nu når jeg er kommet lidt længere i behandlingen:

Gør det ondt?
Ja og nej. De første par uger skal ens tænder og mund lige vænne sig til skinnerne, så der kan man godt få nogle gener. Mine tænderne var ret ømme de første 2 ugers tid. Jeg kunne f.eks. ikke så godt bide hårde madvarer over, så jeg undgik hårde frugter, brød med hårde skorper, kød og grøntsager der var seje at tygge i osv. Derudover fik jeg ret mange blister i munden pga. attachments, der kradsede på kinderne, når jeg ikke havde skinnerne i, og på tungen fordi den hele tiden rørte ved skinnerne og derved blive irriteret på en ny måde. Der er dog ingen gener nu overhovedet. Det kan kun mærkes lidt ekstra, når man skifter til en ny og strammere skinne, men det er væk efter et par minutter.

Hvor længe læsper man?
Man ‘læsper’ som sådan ikke, men fordi ens bid allerede bliver ændret fra første dag med skinnerne, vil nogle udtalelser lyde lidt sjove. Men det går hurtigt over. Jeg tror, at jeg havde vænnet mig til det allerede ved skinne nr. 2. Jeg tror også altid, at det lyder værre for en selv, end det gør for andre. Haha.

Hvor ofte skal man skifte skinner?
Man skifter skinner én gang om ugen. Så hver eneste uge sker der nye forandringer!

Kommenterer folk på skinnerne?
Meget sjældent. Der er i hvert fald ikke ret mange, der kommenterer på dem, før jeg selv gør opmærksom på dem. Jeg har flere gange oplevet, at folk slet ikke har bemærket, at jeg har dem i, før jeg har taget dem ud for at spise.

Hvad koster behandlingen? Og hvor længe varer den?
Forundersøgelsen er gratis og uforpligtende (her). Priserne på selve behandlingen varierer fra person til person, da behandlingen er unik for hver enkelt. Du kan få et overslag på prisen ved den gratis og helt uforpligtende forundersøgelse, så du kan få en idé om, hvad en behandling ca. vil koste for dig, og hvor længe den vil tage. Min behandling koster omkring 40.000kr og tager ca. 1 år (formentlig lidt mindre). Priserne ligger generelt mellem 35.000-55.000kr.

Hvad hører der med i prisen for en behandling?

 • Gratis forundersøgelse (her tjekker de dine tænder, snakker om forventninger, giver et overslag på tid og pris, fortæller dig om forløbet og sørger for at du går informeret og oplyst derfra)
 • 3D scanninger (hvor dine tænder bliver scannet og der bliver lagt en behandlingsplan. Det er også ud fra denne scanning, at dine skinner bliver produceret)
 • Røngten (for at tjekke efter huller. Såfremt der er huller eller andet, der skal fikses, så skal man betale for det udover)
 • Tandtjek
 • Tandrensning
 • Skinner til hele forløbet (også selvom forløbet så bliver længere end forventet – det er med i den aftalte pris)
 • Løbende kontroller og tandtjek
 • Tandblegning efter endt forløb
 • Natskinne (til efterfølgende at vedligeholde behandlingen)
 • Metalskinne (sættes bag på tænderne for at holde tænderne på plads resten af livet)
 • Guide til efterbehandling af dine tænder

Skal man have skinner på for evigt?
Nej. Når man er færdig med sit forløb, er man mere eller mindre færdig med skinner. For at opnå det bedste resultat, anbefaler SmileDesigns dog, at man bruger en natskinne de første par år for at holde tænderne på plads. Denne hører også med i prisen. Derudover får man påsat en lille metalskinne bag på ens tænder, der skal holde tænderne på plads, og så skal man ellers bare selv sørge for at passe på ens tænder og have god mundhygiejne.

Hvorfor SmileDesigns?
Fordi de har en klinik udelukkende til Invisalign behandlinger, hvor deres behandlere allesammen er professionelt uddannet tandlæger eller klinikassistenter, der har videreuddannet sig indenfor Invisalign. I princippet kan alle tage en Invisalign uddannelse, så man skal virkelig sikre sig, at man ikke hopper i scamfælden og får foretaget behandlingen hos nogen, der slet ikke har forstand på tænder eller anatomien bag. Derfor anbefaler og står jeg kun inde for at få lave Invisalign behandlingen hos SmileDesigns. Jeg står ikke inde for at få lavet Invisalign behandlingen hos de første og billigste, der dukker op på Google, for dem har jeg ingen referencer til eller erfaringer med!

You may also like

8 kommentarer

Sofie 18. september 2019 - 11:33

Flot resultat, men syns faktisk de gamle tænder var meget charmerende. Syns det er et vildt beløb for at ændre så lidt!

Svar
Frederikke Egel 26. februar 2020 - 21:12

Tak! Jeg er også rigtig glad for det! Jeg er enig med dig i, at det er en stor omgang, men jeg ved ikke, om du har læst mit første indlæg, hvor jeg snakker om årsagen til behandlingen? Det var nemlig ikke kun af kosmetiske årsager, at jeg fik det gjort, så der ligger lidt mere bag end blot ‘at ændre så lidt’. 😀 Det kan læses her, hvis du har lyst: http://frederikkeegel.dk/2019/06/02/derfor-har-jeg-faaet-boejle/

Svar
Philip Hansen 27. september 2019 - 12:48

Det må være noget specielt at du har fået tandrensning osv med gratis, eller noget helt nyt. For da jeg for tre år siden begyndte, skulle man selv betale de andre ting osv. 😉

Men pisse flot resultat <3

Svar
Frederikke Egel 28. september 2019 - 16:10

Jeg får ikke special treatment, så det er en del af behandlingen for alle. 😀 Jeg kunne dog godt forestille mig, at der er sket nogle ændringer med behandlingen på 3 år – de bliver jo også kun bedre. Jeg ved f.eks. også, at man dengang skiftede skinner hver 14. dag, men nu skifter man hver uge for at optimere behandlingen. Jeg håber, du stadig er glad for dine bisser 😀

Svar
Katrine 17. oktober 2019 - 17:00

Jeg er i gang med Invisalign (også hos SmilesDesign), og jeg har indtil nu (siden marts) skulle skifte hver 10.-14. dag – nu har jeg fået et nyt sæt skinner, som jeg også skal skifte hver 1. dag 🙂 I min behandling er tandblegning også inkluderet, og røntgenbilleder, men det er for at tjekke, at rødderne også følge med retningen 🙂

Svar
Annika 18. oktober 2019 - 1:35

Jeg tænker som Sofie, at det er virkelig mange penge for så lille en forandring. Synes du har fine tænder både før og efter😊
Mht hvem som laver disse behandlinger, så er det da bare at spørge hos den tandlæge man nu går hos til alm tjek. Der er nemlig rigtig mange som efterhånden tilbyder dette også😊

Svar
Frederikke Egel 26. februar 2020 - 21:15

Mange tak! Det er rigtig mange penge, så man skal helt sikkert overveje, om det er en need to have eller nice to have behandling. I mit tilfælde var det nok en nice to have behandling lige nu, men på sigt tror jeg, at det ville have været en need to have behandling qua de forandringer, der er sket med mit bid i løbet af de senere år. Det skrev jeg lidt mere uddybende om i mit første indlæg. 😀 Mht hvor behandlingen kan laves, så bliver den lavet rigtig mange steder, men jeg kan som sagt kun stå inde for behandlingen hos SmileDesigns, hvor jeg har fået lavet mit, og ikke hos andre tandlæger.

Svar
Frederikke Egel 26. februar 2020 - 21:17

Fedt at høre, at du også er i gang med Invisalign! Jeg håber, at det går rigtig godt 😀 Alle behandlinger er helt unikt skræddersyet til den enkelte person, så det kan godt variere, hvad der er inkluderet i behandlingen, og hvor meget ens behandling ‘kræver’.

Svar

Skriv en kommentar