Hjem Uncategorized FØRSTE AFHENTNING ALENE

FØRSTE AFHENTNING ALENE

af Frederikke Egel

I dag hentede Valdemar og jeg Elvira alene fra vuggestuen for første gang. Alle andre dage her i barslen har Mark stået for afleveringen, og så har vi sammen hentet Elvira omkring 15-15.30. Det er så hyggeligt, og jeg elsker den lille tradition, nu når vi har mulighed for det. Men i dag skulle Mark til et møde i det tidsrum, så enten skulle dét rykkes, eller så skulle jeg stå for afhentningen. Alene. Eller, altså sammen med Valdemar. Men alene..

Jeg følte mig klar og var ret opsat på, at jeg – ligesom alle andre flergangsmødre – sagtens kunne hente Elvira. Det SKAL jeg jo ligesom kunne på et eller andet tidspunkt. Så i dag var jeg klar til at prøve. Også selvom jeg var liiiidt skeptisk, fordi Valdemar ikke er fan af at ligge i sin barnevogn/lift, når han er vågen – og det er han sjovt nok altid, når vi er nede og hente Elvira.

Jeg smed ham derfor i viklen og tog vores nye søskendeklapvogn med, hvori hans lift og dyne lå, således at, hvis der nu skulle ske et mirakel, så kunne de begge to være i vognen på vej hjem. Som det jo er tiltænkt med en søskendevogn. At børnene er i den samtidig….

Da vi kom ned i vuggestuen kom Elvira løbende hen i mine arme, hvor Valdemar også sad og kiggede nysgerrigt med. Han fik kys og nus, og så kom der ellers 5-6 andre børn stormende, der også skulle se og ae. Elvira viste stolt Valdemar frem, som hun gør hver eneste dag. Det er så skønt at se!

Elvira var i godt humør og gik nemt med til at tage tøj på og komme ud (det hjælper altid, at en anden fra stuen også skal hjem samtidig, så hurra for det – jeg kampsvedte dog stadig efter at have givet en tumling flyverdragt på, mens jeg havde 6 kg baby hængende på min mave. Haha).

Da vi kom ud fra vuggestuen, fandt Elvira sin snack, som vi altid har med. Jeg plejer altid at have vand og en banan med, men i dag havde jeg også lige snuppet den pose med 2 boller, der lå i skabet. Dem kunne vi da lige spise på vejen hjem, tænkte jeg. Og det var til Elviras store fornøjelse! En bolle var åbenbart lige, hvad hun havde lyst til!

Jeg havde så bare ikke set, at begge boller var mugne…

Så de kunne selvfølgelig ikke spises. Og så udbrød Elvira i ulykkelig gråd. Midt på gaden. Jeg satte mig på hug for at tale med hende, men det behagede ikke lillebror, der stadig sad inde på maven af mig, så jeg besluttede at lægge ham i sin lift, så jeg kunne trøste Elvira og give hende en ordentlig krammer og lidt opmærksomhed. Det var lillebror ikke helt tilfreds med. Så nu havde jeg to trætte og utilfredse børn. Og vi var kun lige kommet ud fra vuggestuen. Jeg følte, at der var enooormt langt hjem, selvom der kun er 500 meter.

Elvira blev god igen og fik sin banan med op i klapvognen. Valdemar kunne ikke helt bestemme sig for, om det var skide irriterende eller faktisk var meget hyggeligt at ligge i klapvognen, så jeg tog det lange ben foran og skyndte mig hjemad.

På vejen smed jeg de mugne boller i en skraldespand, fordi … de var jo mugne? Men SÅ startede vi ellers forfra! For det så Elvira. Og nu ville hun bare så gerne have en bolle igen. Og nu syntes Valdemar selvfølgelig heller ikke, at klapvognen var særlig spændende.

Så med min mest optimistiske og positive stemme forsøgte jeg at aflede Elvira ved at snakke om alt muligt, vi så på vores vej, mens jeg småløb hjemad.

Vi kom hjem. Allesammen i live. Sådan mere eller mindre. Elvira blev bestukket med en skål rosiner og Gurli Gris, så vi kunne sidde sammen i sofaen, mens jeg ammede Valdemar. Og så kom Marks lillesøster, faster Dani (eller Fatti, som Elvira kalder hende) heldigvis hjem til os. Og lidt efter kom Mark. Og så kunne jeg ånde lettet ud og prise mig lykkelig over, at Mark først starter på arbejde til januar, så jeg kan nå at øve mig i at hente mit største barn sammen med mit mindste barn. Det er åbenbart ikke så let. Eller så gik alting virkelig bare galt i dag.

Jeg håber på sidstnævnte!

You may also like

Skriv en kommentar