Hjem PERSONLIGT FØRSTE DAG ALENE PÅ BARSEL

FØRSTE DAG ALENE PÅ BARSEL

af Frederikke Egel

Så er det i morgen!

I morgen er 3 måneders barsel ovre, og i morgen begynder Mark på nyt job og vender tilbage til en hverdag med arbejde. Jeg kunne godt lige tage … hmm, tja … 5 år mere på den her måde? 😉 Haha. Ej. Eller jo..

Men på en måde tror jeg, at vi begge glæder os til at se, hvordan vores hverdag bliver. Mark glæder sig til nye udfordringer og til at se, hvad hans nye job og nye rolle indebærer, og jeg glæder mig til at prøve at være en bad-ass mor, der får hverdagen til at spille med aflevering og afhentning af Elvira, mens jeg har Valdemar, og mens jeg prøver at få livet som selvstændig til at passe ind i livet på barsel. Sidstnævnte er jeg ret spændt på. Men jeg har gjort det før. Og jeg kan gøre det igen. Jeg er optimistisk -omend jeg får lidt travlt 😉

Det har været 3 fuldstændig fantastiske måneder, og hvor har vi været heldige og priviligerede, at vi har kunne begynde livet som familie på 4 på helt stille og rolig vis. Jeg har kunne give Valdemar masser af tid, ro og omsorg, fordi Mark har været hjemme til at aflevere Elvira og til at klare de huslige ting, og så har vi sammen hentet Elvira og forsøgt at vende hende til Valdemars ankomst bedst muligt. Det har virkelig været dejligt, og det er gået over al forventning. Det er hårdt at gå fra 1 barn til 2, men fordi det har foregået på den her måde, så har jeg slet ikke en følelse af at være overvældet eller overrasket. Det er virkelig rart!

Til gengæld har jeg skulle vænnet mig til det med at dele min opmærksomhed. Da Elvira var lille, fik hun mig 110%, og hun boede på mig de første mange måneder. Sov alle sine lure på mig, var med mig overalt – selv på toilettet og i bad. Jeg var virkelig ikke god til at lægge hende fra mig. Heller ikke når hun sov. Det bed mig lidt i røven senere hen, hvor det tog ret lang tid at lære både hende at sove lur i barnevognen, og lære mig hvordan jeg bedst muligt (og på det rigtige tidspunkt) puttede hende til lur. I lang tid sov vi eftermiddagslur sammen inde i sengen.

Men denne gang er det lidt anderledes. For selvom jeg gerne vil give Valdemar fuldstændig samme tryghed og nærvær, som Elvira fik, og selvom jeg prøver, så er det bare ikke muligt, når man har en i forvejen. Elvira kræver tid, opmærksomhed og nærvær, når hun er hjemme, og det skal hun selvfølgelig have. Men Valdemar er også bare afhængig af mig på en anden måde, end hun er, hvorfor det tit er Mark, der tager over og leger med Elvira, så jeg kan give Valdemar mad eller ro. Jeg har haft lidt svært ved at finde den rigtige balance, og jeg synes, at vi de sidste par uger har mærket en form for reaktion fra Elvira, som jeg egenlig tænker, jeg vil lave et seperat indlæg om. En reaktion der kommer til udtryk i fysisk forstand og går udover både Valdemar og jeg. Og en sjælden gang Mark. Og det skærer i mit hjerte.

Jeg har nok ikke været god nok til at lægge Valdemar fra mig eller give ham til Mark, når Elvira er kommet hjem, men har i stedet brugt vendingerne: “Vent lige lidt, jeg skal lige give Valdemar mad“, “Spørger lige far, om han vil hjælpe“, “Pas på Valdemar“, “To sekunder, Valdemar skal lige …” osv. osv. lidt for meget. Jer med flere børn kender sikkert alt for godt til det, men det er noget, jeg skal blive bedre til, så Elvira også kan få sin mor helt for sig selv en gang imellem. Det bliver helt sikkert ikke nemmere, når jeg skal være alene med dem mellem afhentning og indtil Mark er hjemme, men det skal jo gøres. Har I gode råd eller erfaring, I vil dele? Synes I også, det var lidt svært at finde en balance?

You may also like

3 kommentarer

Mette 5. januar 2020 - 21:16

TAK for det indlæg ❤️
Jeg kan så meget følge dig. Altså bortset fra at jeg kun er på barsel og ikke er selvstændig 😄 men min mand kører hjemmefra kl. 5 om morgen og der står jeg så med en på præcis samme alder som Elvira og lillesøster der nu er knap 10 uger. Og det giver sgu sved alle steder på kroppen om morgen 😂 ingen børn lider nogen nød, men jeg synes godt nok det kræver lidt at få os alle tre klar og ud af døren til dagplejen. Så der bliver de kendte sætninger også brugt. Og ja, min dreng må også få mere hjælp og tid med far end før, men ja det er nok svært at undgå at bruge sætningerne hele tiden. Måske fordi de store alligevel er ret så små og skal have hjælp til en del endnu?
Nå men jeg kan genkende det hele og min mand havde kun 14 dages barsel og jeg fik akut kejsersnit 😅 men vi klarede den og gør det stadig bedst muligt ❤️💙 præcis som I gør 👍

Svar
VenterPaaVinBlog 6. januar 2020 - 11:52

Rigtig god ‘solobarsel’ – er sikker på du nok skal blive ekstra badass 🙂

Svar
Maja 6. januar 2020 - 18:58

Kender det godt, men jeg var dog meget opmærksom på at give storesøster meget tid med mig og netop give lillesøster fra mig når jeg kunne eller sige højt at hun lige måtte vente (på tidspunkter hvor det selvfølgelig var helt okay for hende st ligge selv)… selvom det var en prioritet kom en reaktion en måneds tid. Forfærdeligt, men overkommeligt set i bakspejlet 😅
Bedste fifs: en gåtur alene på legepladsen eller op at handle med storesøster behøver ikke tage lang tid, men giver 1:1. Og enten lade den lille ligge i lift mens der læses godnathistorie eller læse for begge. Jeg oplevede faktisk at hun selv sagde at lillesøster da skulle være med. Tænkte nok lidt for meget over at vise at “nu er jeg der 100%”…

Svar

Skriv en kommentar