Hjem PERSONLIGT VORES RUTINER MED TO BØRN

VORES RUTINER MED TO BØRN

af Frederikke Egel

Reklame for Sanex

Siden Valdemars ankomst for ca. 10,5 måned siden, har et hyppigt samtaleemne i min indbakke på særligt Instagram været, hvad der får hverdagen til at fungere for os, og hvordan vores rutiner med to børn ser ud.

Først og fremmest vil jeg lige understrege, at hverdagen ikke ‘fungerer’ hver eneste dag herhjemme. Der er mange dage, hvor det hele brænder sammen, hvor lunten er lidt (for) kort, og hvor man har lyst til at tilkalde hjælp fra en voksen. Og rutiner? Hvad er det? ? Lige så snart man har fundet sig godt til rette i én måde at gøre tingene på, så sker der et eller andet, og så skal man omstille sig. Og sådan er livet med børn altså bare. Og det er helt okay! ❤️

Nå, men for egentlig at besvare spørgsmålet, så vil jeg prøve at ridse vores hverdag op, som den typisk ser ud. Byd gerne ind med jeres rutiner i kommentarfeltet, så vi måske kan blive lidt inspireret af hinandens måde at gøre tingene på?

Et sted mellem 05.30-07 vågner Valdemar. Hvis det er før 06.30, så står en af os op med ham og går ud af soveværelset (hvor vi jo sover sammen allesammen) så de to andre kan få lov til at sove, indtil Elvira vågner (eller til alarmen ringer, men det sker uhyggeligt sjældent. Især efter Valdemars ankomst. Elvira var faktisk god til at sove til 7-7.30, inden V kom til, men det har han langsomt fået ødelagt nu. Haha).

Kl. 07 er alle oppe og sidder ved morgenbordet. Den der har været oppe med Valdemar, forsøger altid at gøre både V og sig selv lidt klar til dagen, inden de andre vågner, så vi kan være lidt på forkant. Jeg vasker hår 2-3 gange om ugen, og det gør jeg enten i Valdemars første lur om formiddagen eller om aftenen, så jeg ikke skal bruge tid på det om morgenen. Så om morgenen kan jeg nøjes med en hurtig vask, og så består min morgenrutine ellers bare af dagcreme, en tur med hårbørsten og deo. Jeg bruger Sanex’ Zero % deodorant, der virker upåklageligt mod sved og dårlig lugt. Den skulle efter sigende virke i 24 timer, men det har jeg nu altså ikke tal på om er rigtigt. Men i mine vågne timer, holder den mig helt lugtfri, og det er rigeligt fint til mig. ? Derudover er den jo uden parfume og farvestoffer samt er Astma- Og Allergigodkendt og Svanemærket, hvilket jeg synes er enormt rart at vide med et produkt, jeg bruger hver eneste dag!

Morgenmaden (typisk havregrød eller øllebrød til Valdemar og øllebrød eller neutral yoghurt til Elvira) bliver indtaget stille og roligt, inden slutspurten sætter ind, og Mark tager afsted på arbejde mellem 7.30-8.

Kl. 8.30 går jeg afsted mod vuggestuen med begge børn. Det varierer enormt meget, hvordan vi kommer ned til vuggestuen, så jeg sætter en halv times tid af til transport. Hvis Elvira vil gå eller cykle, tager det gerne alle 30 minutter at komme frem, da vi skal have så mange stop som muligt, inden vi er fremme (sådan føles det i hvert fald ?). Hvis hun hopper op i barnevognen og sidder sammen med Valdemar, tager det 5 minutter at komme derned. Valdemar sidder tålmodig i barnevognen, uanset hvad Elvira vælger. Dét er han altså virkelig en guttermand, så jeg ikke også skal tage en masse små kampe med ham fra morgenstunden. Haha. (Det kommer nok, I know….)

Når Elvira er afleveret, handler Valdemar og jeg som oftest ind, medmindre vi skal andet. På vejen hjem fra supermarkedet falder Valdemar i søvn til sin første lur, og så har jeg tid til at få ryddet hjemmet op efter morgenen og få arbejdet lidt.

9.30-11 sover Valdemar typisk lur, og så prøver jeg at nå så meget som muligt. Det svinger enormt meget, hvor motiveret jeg er, hvilke deadlines jeg har, hvor rodet huset er osv. Hvis der er tid til det, tager jeg gerne et bad på det her tidspunkt, så jeg ikke skal det om aftenen (da jeg hader at sove med vådt hår), og så indhenter jeg det forsømte arbejde om aftenen i stedet for. På den måde får jeg også prioriteret at smøre mig ind i creme. Det step springer jeg lidt for ofte over om aftenen, hvor jeg er træt og dermed bliver lidt doven. Cremen trænger heldigvis hurtigt ind, så jeg kan hoppet i tøjet med det samme igen, så jeg kan komme videre i programmet.

Fra ca. 11-13.30 leger jeg med Valdemar, spiser frokost, går tur, mødes med nogen til kaffe, møde, leg eller andet.

Fra 13.30-14.30 sover Valdemar lur, og jeg kan igen nå en lille smule fra to-do listen.

Kl. 15 går vi ned mod vuggestuen for at hente Elvira. Her har jeg altid vand og en snack med til begge ungerne, så jeg kan nå at afværge en eventuelt sult-eller-tørste-krise. Og så er det god underholdning at have gode snacks, så Elvira ikke får en masse gode idéer på hjem. Ofte går vi på legeplads og får brændt lidt krudt af, inden vi går hjem i lejligheden. Det ændrer sig måske nok nu, hvor vi får en del længere transporttid til og fra vuggestuen. ?

Kl. 16 går vi hjem, vasker hænder (med Sanex Zero % handwash. Pssst, et lille tip hvis du er løbet tør for håndsæbe; brug Sanex Zero % body wash som subsitut til håndsæben. Den indeholder mange af de samme rensende og plejende ingredienser som håndsæben) og leger lidt herhjemme.

Kl. 17-17.30 er der mad. Enten er det lykkes mig at nå at lave det meste af maden klar, inden Mark kommer hjem kl. 17, eller så laver en af os det, mens den anden leger med ungerne. Vi kører med måltidskasser i øjeblikket, så maden er planlagt og klar til at blive lavet, hvilket gør det en del nemmere at gå til. Meeen vi er altså også rigtig glade for den nemme bestil-selv-løsning, så den går vi altså også tit med.

For os dur det ikke rigtigt det der med at få hjælp af ungerne i køkkenet. Elvira vil gerne være med til nogle ting en gang imellem – såsom at pille løg, pille plastikken af maden, skylde maden osv – og det får hun også lov til, men ellers interesserer det hende ikke rigtig, så hun render og leger eller sidder og slapper af med Ipad’en, mens jeg laver mad. Valdemar kan godt være lidt hangry på det her tidspunkt, så han får tit en forret at sidde med til bords, mens jeg står og laver maden ved siden af. Det samme gør Elvira i øvrigt. Det er ret hyggeligt, at begge ungerne sidder ude i køkkenet ved mig, mens jeg står og svinger gryder og pander. Den rutine er jeg glad for.

Kl. 18 kommer begge børn i bad. Hvis de trænger. Det er meget forskelligt, hvor ofte de kommer i bad. Tit afhænger det af dagens aktiviteter, om de (Elvira) selv efterspørger et bad, eller om det er ved at være et par dage siden sidst. Så i nogle perioder bader de hver dag, og i andre perioder bader de hver 2.-3. dag. I badet bruger jeg altid Sanex Zero % body wash. Den skummer godt, den er skånsom for huden, og den er uden parfume, parabener og farvestoffer. Og så er den budgetvenlig. Så til de periode med et stort forbrug, gør det ikke så ondt, når det er Elvira, der står for at hælde sæbe i badekaret, og den får én over nakken med skumbadet. ?

Omkring 18.45-19 går en af os ind med Valdemar. Her får han en natflaske, og så bruger han alt mellem 5-45 minutter på at falde i søvn. Når Valdemar sover, putter vi Elvira inde ved siden af Valdemar. Vi kan ikke putte dem samtidig endnu, da de gejler hinanden op og bliver alt for vilde og legesyge. Så vi deler dem op og tager dem en ad gangen. Det går rigtig fint med at putte Elvira inde ved siden af Valdemar, når han først sover. Hun kan ikke lade være med lige at ville nusse, røre eller snakke til ham, men det reagerer han heldigvis ikke på. På sigt vil vi gerne over til at kunne putte dem samtidig, så én af os bare kan stå for begge putninger. I samme ombæring vil vi også gerne have dem over i hver deres seng, som skal stå inde ved siden af vores seng i den nye lejlighed. Dét er vi lidt spændte på, hvordan kommer til at gå! I sommerferien gjorde vi det i sommerhuset, og det gik mega godt! Så det håber vi, at det gør igen!

Fra ca. 20-23 sover begge børn, og vi kan få styr på hjemmet, få ryddet op efter mad og bad, få arbejdet og set på morgendagens to-dos, få snakket, slappet af, set film osv. Det er vores frirum og vores alenetid, og den er i dén grad værdsat. I øjeblikket er den ikke så romantisk, da vi jo bare pakker på livet løs, men ellers forsøger vi med lidt kærestetid her.

‘Udover ovennævnte Sanex produkter, som vi bruger enormt meget i vores hverdag, har de jo også mange andre produkter i Sanex Zero % serien (som er min favoritserie). De har netop relanceret produkterne i et mere bæredygtigt og miljøvenligt perspektiv, således at deres emballage nu er genanvendelig. Det synes jeg er ret fint! Derudover er produkterne godkendt af Astma- Og Allergiforbundet samt har Svanemærket, så det er altså gået hen og blevet en ret stærk serie, som jeg håber, at I nyder lige så meget at bruge, som jeg gør! Hvis ikke, så giv den et skud!

Jeg håber, I kan bruge det her lille indblik i vores hverdag. Især jer der har efterspurgt det, og som jeg allerede har skrevet en del med. Som oftest kører det rigtig fint herhjemme, men selvfølgelig har vi også konflikter, op- og nedture, dårlige dage osv. Det er bare ikke dér, jeg hiver kameraet frem for at fange den gode historie. Der vil jeg hellere fokusere på alle de sjove, glade og hyggelige stunder.

You may also like

Skriv en kommentar