Hjem REJSER 9 TANKER JEG HAR GJORT MIG OM NICE, FRANKRIG

9 TANKER JEG HAR GJORT MIG OM NICE, FRANKRIG

af Frederikke Egel

AFFILIATE: H&M SOLBRILLER (her)

I skrivende stund sidder jeg i Nice i Frankrig. Vi har været her siden fredag aften, og her er skønt! Vi skal dog desværre hjem i aften, men jeg vender stærkt tilbage til dette dejlige land og denne smukke by. Det vidste jeg allerede efter første dag hernede. Og hvorfor gør jeg så det? Ja, det er der flere grunde til, og jeg har ridset nogle af dem op nedenfor sammen med nogle andre tanker, jeg har gjort mig. Kan I genkende nogle af dem, hvis I har været i Frankrig?

Her er rent. Som i virkelig rent. Jovist, der kan godt ligge et stykke affald hist og her, men hver morgen kommer der en mand med verdens største støvsuger og suger gaderne rene for affald som en eller anden myresluger. Det er ret fascinerende. Men okay, det betaler man også en ekstra gebyr for på hotellerne.

Der bliver tigget. Rigtig meget. Og det er fair nok. Jeg sympatiserer med mennesker, der ikke er lige så heldigt stillet som os andre, og jeg kan godt finde på at smide den et par mønster hist og her. Men hernede bruger de deres børn som indsamlingsprodukt, og dér står jeg altså af. Det har den totalt modsatte virkning på mig, når børn går direkte hen til en og beder om penge i deres Subway kop. Og så lidt længere nede af gaden sidder der endnu en kvinde, hvis barn også kommer rendende med samme kop. Organiseret much? (Beklager mine fordomme, men for fanden hvor hører man bare mange historier om den verden. Og det går udover de andre, der rent faktisk mangler)

Hvor er supermarkederne? Vi har gået Nice tynd, og vi har vitterligt kun set ét supermarked. En Spar. Resten består af små snuskede kiosker. Hvordan handler folk ind?

Nice er ret turistet. Faktisk mere end jeg troede. Jeg elsker Frankrig. Både Paris, Nice og Bordeaux, men det er vitterligt kun i den ‘røde’ del af byen, hvor de dyre butikker ligger, at der ikke er præget fuldkommen af turismen. Og så er det alligevel ret turistpræget, for ved siden af Chanel og Louis Vuitton står folk ved boder og sælger souvenirs.. Det kan man altså godt blive lidt træt af. Lidt.

Franskmænd bliver ofte omtalt som arrogant og selvoptaget, men dét må jeg i dén grad sige, at jeg har fået modbevist på denne tur. Folk har været intet andet end søde, hjælpsomme og imødekommende. Lige pånær et par enkelte tjenere, der ligner nogle, der skulle finde sig et andet erhverv, men ellers har folk virkelig overrasket mig. F.eks. flyttede et ældre par plads på en restaurant, så min familie og jeg (7 mennesker i alt) kunne slå deres bord til vores, så vi alle kunne være der. Og et anden mand gav min far en krammer, fordi han lige testede sine ankler for dagens tilstand. Min far har slidgigt, så nogle dage er hans ankler nærmest smertefrie og ‘normale’ og andre dage føles det som at gå på glaskår. I dag var de gode, så min far prøvede lige at lunte, og så åbnede en gammel mand armene for ham, så han kunne løbe hen og kramme ham. Hahaha

Maden. I’m not at fan. Igen, det er sgu for turistet til mig. Jeg er ikke fan af, at det tager 5 minutter af lave en cæsarsalat og en ‘lækker’ bøf. Det betyder ofte, at det hele står klar i køkkenet, and that’s not good food. Jeg er heller ikke fan af, at det tager 40 minutter, fordi man er underbemandet og tager alt for mange gæster ind, så man kan sikre sig dagens omsætning. Og det kan altså smages. Og ses. Og det er desværre bare det eneste, vi har kunne finde hernede. Selv i den ‘gamle by’.

Alt er bare charmerende, hyggeligt og billedevenligt hernede. Særligt når der er en gul, lyserød, grøn, hvid og blå væg ved siden af hinanden med deres detaljer.

Shop om lørdagen, lav kulturelle ting om søndagen. For der har butikkerne ofte lukket. Eller har de? Det kommer an på datoen og butiksejerens humør. For butikkerne holder lidt åbent og lukket, som det passer dem. Min søster erfarede efter at bo i Bordeaux i et halvt år, at de ofte har helt lukket om søndagen, men det meste har altså haft åbent om søndagen her alligevel. Selv Zara og visse second hand butikker. Men Mango og nogle andre second hand butikker havde ikke. Så det er sgu lidt svært at finde ud af. Og så holder nogle butikker siesta mellem 12-14. What?

Nice har overrasket positivt. Jeg havde en lille forestilling om, hvad det var, og det er bedre end det. Det er en smuk by med en masse attraktioner at byde på. Den indleder til både en familietur eller en romantisk getaway med kæresten. Trods tiggere, turistmad og sjove åbningstider.

You may also like

2 kommentarer

Cecilie Overgaard 30. november -0001 - 0:00

Hej, som jeg allerede har skrevet i dit første Nice-indlæg er jeg KÆMPE fan af Nice. Derfor forstår jeg ikke heller ikke alle dine kritikpunkter – det lyder i hvert fald som om I har været uheldige med restauranter. Øv. I forhold til supermarkeder, er der små Carrefour Express rigtig mange steder. Derudover er der på sen store shoppinggade hvor Zara og H&M osv. er et stort center, der hedder MONOPRIX – i starten er der midt makeup, men i virkeligheden er det et KÆLPE supermarked med SÅÅÅ mmage lækre delikatesser!

Svar
Frederikkeegel 30. november -0001 - 0:00

Vi snakkede både om Cannes og om Monaco, men når det var vores første gang i Nice og med kun 4 dage, tænkte vi, at vi næsten ikke engang kunne nå at opleve hele Nice, hvorfor vi ikke også ville begynde at rejse til andre byer. Det var en super skøn tur, og Nice er fantastisk, som jeg også håber afspejles i mine vlogs derfra. <3

Svar

Skriv en kommentar