Hjem PERSONLIGT DEN DAG JEG FANDT UD AF, AT JEG VAR GRAVID #1

DEN DAG JEG FANDT UD AF, AT JEG VAR GRAVID #1

af Frederikke Egel

Dato: Lørdag d. 22. april 2017
Uge: 5+3

Læs også: Der er noget, vi ikke har fortalt jer …

Det er lørdag morgen, klokken er 06.24, og jeg er lige vågnet. Med et sæt, faktisk. For jeg skal tisse. Ikke meget, men nok. Nok til at vågne. Nok til sætte gang i en masse tanker. Nok til få svar på et stort spørgsmål..

Det er helt lyst udenfor, og jeg er helt vågen. Jeg er slet ikke træt længere. Selvom vi kom lidt sent hjem fra date-night med drinks og middag i går. Mark sover tungt og trygt ved siden af mig. Min smukke mand. Han plejer at sove lidt tungere, når han har fået drinks. Det gør jeg også, men jeg holdte lidt igen i går. Der var et eller andet, der sagde mig, at det burde jeg. Holde igen. Med alkoholen. Så det gjorde jeg.

Men vi havde en rigtig dejlig aften. Bare ham og jeg. Under maden fik jeg luftet mine seneste tanker med Mark. Vi deler alt med hinanden, men det her havde jeg holdt for mig selv i et par dage. Jeg ville ikke sige noget, hvis nu det bare var ? ja ? Ingenting. Mig der overfortolkede. Mig der bildte mig selv ting ind. Mig der drømte.

Men nu var jeg altså nødt til at dele det med ham. Og han lyttede spændt. Havde ikke set den komme. Men i et par dage havde jeg haft ømme bryster. Ikke træningsømme eller vokseværk ømme. Ømme på en anden måde. Over hele brystet. Ikke kun muskulært. Og måske var de også blevet lidt større faktisk. Og min menstruation var endnu ikke kommet. Jeg kunne ikke huske præcis, hvornår den skulle være kommet, for den plejede jo bare at komme ca. 3 dage efter, at jeg havde spist den sidste p-pille i pakken, som jeg havde gjort, siden jeg var 15 år, og så gå væk 3 dage efter igen. Men denne gang var den ikke kommet. Og nu var sagen også lige den, at Mark og jeg i december var blevet enige om, at jeg skulle lægge pillerne på hylden. Så nu havde jeg ikke den målestok længere. Og jeg havde selvfølgelig ikke lige tænkt over, at jeg så selv skulle holde øje med ankomsten af min menstruation..

Den kom fint i januar. Og februar. Og marts. Det husker jeg. Midt på måneden ca. Men ikke her i april. Og nu var det d. 22. Hvilket nok var ca. 6 dage over tid, hvis jeg kunne regne nogenlunde rigtigt tilbage.

Læs også: Video; Vi ser vores baby til 3D scanning <3

Vi snakkede længe om det. En god snak. En positiv snak. Vi troede ikke helt på, at jeg rent faktisk kunne være gravid efter så kort tid, men vi vidste begge to godt, at muligheden var der, og så var vi klar. Og måske faktisk også en smule spændte allerede, begge to. Selvom intet var afgjort endnu. Vi blev dog enige om, at jeg måske ikke skulle tage de sidste par drinks. Bare for god ordens skyld. Og så ville vi købe en test med fra Netto, når vi tog hjem. Hvilket vi gjorde umiddelbart efter snakken, faktisk. Det var som om, at vi begge egentlig bare gerne ville hjem og have svar.

Vi betalte regningen, tog hinanden i hånden og vendte snuderne mod Ørestad. Købte en graviditetstest i Netto kl. 00.51 og gik op i seng. Jeg havde jo fået et par drinks i timerne forinden her til aften, og morgenurin skulle alligevel være den mest præcise, så jeg ventede til næste morgen. Til denne morgen.

Og nu er jeg her.. På vej ud af sengen. På vej ud på badeværelset. For at tage en test? Bare jeg rammer.

Forsættelse følger?

Læs DEL 2 HER og DEL 3 HER.

Læs også: De første billeder af maven

You may also like

2 kommentarer

B 20. november 2017 - 0:11

Hvor sjovt, jeg fandt ud af at jeg var gravid den 21. april om aftenen 🙂 Kan huske den aften så tydeligt, den sidder fuldstændig fast i hukommelsen. Mig og min kæreste handlede til aftensmad og jeg valgte at købe nogle tests, fordi vi skulle til 30 års fødselsdagsfest dagen efter og jeg havde planer om at drikke 😉 Min mens var kun en dag forsinket og det var vores første forsøg, så jeg tog egentlig testen mest for at udelukke en graviditet, fordi jeg tænkte det var rimelig usandsynligt at blive gravid i første forsøg. Meeen testen blev meget tydeligt positiv, og da jeg tog den anden test tidligt lørdag morgen, så blev stregerne bare endnu tydeligere. Vi var så glade og vidste fra det sekund, at vores liv aldrig bliver det samme igen, og vi glæder os begge to helt sindssygt til det næste kapitel i vores liv. Vores baby er et ønskebarn og vi glæder os SÅ meget til han kommer ud til os <3

Svar
Frederikke Egel 20. november 2017 - 9:53

Årh, hvor fint! Stort tillykke! Det er sådan en vild og unik dag. 😀 <3

Svar

Skriv en kommentar