VIDEO: LEJLIGHEDS TOUR (SE HVORDAN VI BOR)

JEG ER BEGYNDT AT BÆRE ELVIRA I VIKLE

Følger I med på min Instagram @frederikkeegel? Hvis I gør, så har I nok ikke kunne undgå at se, at jeg er begyndt at bære Elvira i vikle. Og at jeg elsker det! Det har hele tiden været min tanke, at Elvira i sine første mange måneder skulle være helt tæt på mig – både ude og hjemme – hvorfor Mark og jeg allerede tidligt i graviditeten anskaffede os en bæresele, så vi var klar med den, når Elvira kom, og vi ville lidt ud af døren. Nu er Elvira over 3 måneder, og jeg har testet 3 forskellige bæreseler af (læs hvilke nederst i indlægget), men jeg har ikke været 100% tilfreds med nogen af dem. Heller ikke da jeg fik korrigeret min teknik selv og fik lært at sætte dem ordentligt. Der var stadig ét eller andet, der ikke føltes helt rigtigt.

Læs også: At være selvstændig på barsel

Så jeg besluttede at prøve en vikle fra Slyngekompagniet af og fik ejeren, Daniella, til at komme ud til en workshop, hvor Mark og jeg blev instrueret i at vikle korrekt. Og det er den bedste beslutning nogensinde! Jeg har nu båret Elvira i vikle i to ugers tid (i både min blå og mere neutrale grå vikle), og jeg er SÅ glad for det! Det føles helt rigtigt! Elvira sidder simpelthen så godt, og hun falder prompte i søvn, hvis hun er træt. Hvis hun ikke er træt, sidder hun og kigger på alt det, vi går forbi, og hvis hun får nok, så putter hun sig ind til mig og tager en pause. Elvira er enormt nysgerrig, hvilket gør det til et lille problem at ligge hende vågen i barnevognen, når hun er vågen, for så kan hun ikke kigge med. Og hun er ikke stor eller stærk nok til at sidde op i barnevognen endnu, så hvis hun ikke sover, bliver hun utilfreds dernede. Det gør hun ikke i viklen, og så har jeg samtidig mine arme fri og bærer hende ergonomisk korrekt for os begge. Amen, det er så genialt!

Ikke nok med at det er super praktisk, hyggeligt og nemt at bære i vikle, så er der også en masse andre fordele som er enormt vigtige for babyer; det er trygt for baby at være tæt på mor, når man er ude i den store verden. Det styrker babys balancesans. Det vedligeholder og fremmer hormonet oxytocin, der stimulerer mælkeproduktionen, hjælper på fordøjelsen, modvirker stress, styrker immunforsvaret, fremme kærlighedsfølelsen m.m. Det skåner hovedet fra at blive skævt af at ligge for meget ned. Det er hyggeligt. Det giver bevægelsesfrihed for mor. Det er en ergonomisk mere korrekt måde at bære sit barn osv. osv. Der er mange fordele ved det, og jeg ville ønske, at jeg havde viklet helt fra start.

Derfor vil jeg også gerne give tippet videre til jer, hvis I venter jer eller selv har overvejet det. Det er fantastisk! Jeg er virkelig glad for min beslutning om at prøve en vikle, og jeg ved at flere fra min mødregruppe også bruger det. I kan læse mere om vikle her og besøge fantastiske Slyngekompagniet her.

Læs også: De perfekte mom-jeans

Af bæreseler har jeg testet Ergobaby 360, Babybjörn og Cybex. Jeg har haft allermest held med BabyBjörn og Cybex. Ergobaby fungerede slet ikke for os. Jo, allerførste gang. Men derefter gjorde det ikke. Jeg ved ikke helt hvorfor. Tilmed var den også alt for besværlig at justere, når Mark skulle bære Elvira og skulle indstille den efter sin krop. Babybjörn var god, da Elvira var helt lille og spæd, da jeg syntes, at den pakkede hende godt ind og sad godt om os begge. Cybex var bedst, da hun blev lidt større og stærkere i nakken, og så har den binde-funktion og ikke seler, så den er i samme boldgade som en vikle.

Men jeg har aldrig følt mig 100% tilpas med en bæresele på, selvom det egentlig fungerede. Jeg kan ikke helt sige hvorfor, for selerne sad korrekt og Elvira sad egentlig fint nede i dem, men det var bare ikke putte-hyggeligt eller bekvemt, som jeg ønskede det. Så jeg har ikke fået praktiseret det så meget, som jeg gerne ville. I stedet har jeg båret hende i mine arme. Og det kan altså mærkes i lænden i længden! Især når ens baby vejer 6.8kg i en alder af 3 måneder. Haha. Jeg håber, I kunne bruge mit indlæg. Skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Skriv en kommentar

 • Jeg er helt enig! Det er simpelthen så hyggeligt med viklen i forhold til en bæresele – og rent æstetisk er det altså også at foretrække, synes jeg .
  Til gengæld er bæreselen mere handy at have med ud i byen tænker jeg… Altså, hvis jeg skal skifte Oskar på et eller andet toilet somewhere, så kan jeg ikke vikle ham ind igen uden at få trukket en halv vikle hen over gulvet – men det er måske bare en begynderting?

  Og til Pernille – jeg havde hørt det samme, men kunne læse mig frem til at nogle mærker laver mere begyndervenlige vikler. Min er fra Didymos, helt ny og har været supernem at bruge lige fra starten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Jeg er enig i æstetikken. Jeg ser mange fordele i vikle frem for bæresele. 😀

   Mht til at slæbe viklen på gulvet, så tror jeg, at det bliver nemmere med tiden at undgå det. Det bliver nemlig endnu nemmere at vikle, når baby selv kan holde sit hoved og er stærkere, for så skal du egentlig bare sørge for at have hånden under babys numse og ikke støtte både numse, ryg og nakke. Haha.

   Jeg har faktisk ikke tænkt over, om der fandtes mere ‘begyndervenlige’ vikler, men det er jeg sikker på, at Daniella kan svare på, hvis I skriver til hende. Hun anbefalede mig at vaske mine inden, da stoffet giver sig en smule i vask, og efterfølgende har det bare fungeret fejlfrit for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • amalie

  Hej Frederikke. Tak for indlæg. Jeg venter selv en lille en til sommer og vil SÅ gerne vikle, men jeg er i tvivl om det er bedst at anskaffe sig vikle og kursus før eller efter babys ankomst. Hvad tænker du ville have været rart?
  Mvh Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Hej Amalie. Stort tillykke med den lille! Det er så fantastisk! <3 Umiddelbart ville jeg nok tage et kursus inden, hvis du har mulighed for det. Så skal du nemlig ikke 'øve' enten med din egen baby i viklen eller mens baby ligger ved siden af. Så har du 'frie' hænder til at lære teknikken. Man kan sagtens øve med en smuk mave på. :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Frederikke! Hvor ser det dog bare hyggeligt ud. Har du købt dine vikler fra ny? Jeg har hørt, at det kan være svært som nybegynder at bruge en ny vikle, da den kan være meget stiv i det og skal “gåes til”. Har du nogle erfaringer med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Hej Pernille. Ja, mine vikler er købt fra nye. Daniella (fra Slyngekompagniet) anbefaler, at man vasker dem inden brug, da stoffet giver sig en lille smule i vask. Efter det har jeg slet ikke tænkt over, om de ikke var ‘gået til’ eller noget som helst. Så det vil jeg bare anbefale 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIDEO: LEJLIGHEDS TOUR (SE HVORDAN VI BOR)