Hjem PERSONLIGT DET ER ALTSÅ LIDT SVÆRT IKKE AT GRINE …

DET ER ALTSÅ LIDT SVÆRT IKKE AT GRINE …

af Frederikke Egel

Annonce for Lidl

… når ens baby bare er alt for cute, når hun spiser. Hold nu op, hvor er det svært ikke at smile og grine, når de skærer grimasser, spytter maden ud, piller ved den, selv griner og hygger sig under seancen. Synes I ikke? Især når de for første gang skal smage noget, der er lidt mere friskt og har en anden konsistens end min modermælk, som det jo er tilfældet me de her Lupilu frugtsmoothies. Jeg synes, det er SÅ sjovt og hyggeligt!

Det er små 3 uger siden, at vi introducerede Elvira for mad første gang. Egentlig ville jeg gerne følge anbefalingerne og fuldamme til 6 måneder (hvilket var d. 30/6), men da vi skulle på ferie d. 14/7, blev Mark og jeg, i samråd med SP, enige om, at det måske var meget smart at introducere hende for mad et par uger før, så hun havde smagt på en masse forskelligt og havde nogenlunde styr på det der med at spise, når vi skulle på ferie. Det ville gøre det lettere for hende og for os selv. Derudover så var hun mere end klar til at spise, eftersom hun rakte ud efter vores mad, når vi spiste og flere gange om dagen sagde fra til brystet, så vi var nødt til at give hende lidt vand for at sikre, at hun fik nok væske. SP mente også, at hun var helt klar til mad, da hun var 5 måneder og 1 uge, så vi skulle bare gå i gang, når vi var klar som forældre. Det gjorde vi så, da hun var 5 måneder og 17 dage.

Som alle andre førstegangsforældre …

… havde jeg/vi en forhåbning om, at vi selv ville lave alle måltider med de bedste danske og økologiske ingredienser, så Elvira kun fik det sundeste og mest naturlige. Resten af livet. You know the drill… Det fandt vi hurtigt ud af ikke ville blive en realitet sådan helt 100%, selvom vi vil prøve! Men flere af vores vennepar med små børn fortalte, at det altså var super smart og lækkert (og helt ok) at have de her færdiglavede, økologiske grød og smoothies fra Lupilu (Lidl’s eget mærke) på lager, så man altid har en snack eller lidt lækkert at give de små, hvis de f.eks. er sultne efter lidt let mad/snack eller ikke lige har lyst til dagens ret. Dét tænkte vi ville være ret smart på ferien, så hun altid lige kan få en frisk smoothie i klapvognen, når vi er på farten. Så vi besluttede at præsentere dem for Elvira, så hun kunne vænne sig til dem og evt. finde et par favoritter. Og igen fik vi underholdning for alle pengene! Hihihi.

Elvira fik lov til selv at sidde med smoothien, så hun kunne få lidt leg ud af det. Først var hun noget skeptisk. Hun skar grimasser og spyttede det ud igen, så Mark og jeg grinede højlydt. Og det gjorde hun jo også, hvilket kun gjorde det hele endnu sjovere. Haha. Hun legede derfor lystigt videre og tyggede og suttede på tuben, og stille og roligt fik hun fat i teknikken og blev vant til smagen, og nu er hun simpelthen så stor fan af dem! Hun sluger dem på få sekunder og elsker de mange forskellige smagsvarianter. Det er simpelthen så dejligt at se, hvor madglad hun er!

Vi forsøger at give hende en masse forskellig mad med forskellige og smage konsistenser, og så lader vi hende sidde med maden selv, så hun også lærer det motoriske omkring det. Vi har også givet hende smoothie på ske, så hun selv fører skeen ind i munden (vi hjælper selvfølgelig lidt, så hun ikke få skeen i øjet), og det er hun også kæmpe stor fan af! Hun synes, det er super sjovt at spise, og hun spiser glædeligt alt, når hun lige har fornemmet det først. Og dét er jo helt fantastisk! Så både almindelig mad i store og små størrelser samt disse smoothies kommer lige ind (og ud den anden vej ;)). Så jeg har købt et ordenligt lager af de her Lupilu produkter med til ferien, så vi altid har lidt snacks til hende. Al Lupilus babymad er ovenikøbet økologisk, hvilket er et kæmpe plus i min bog. Så har jeg ikke helt lige så dårlig samvittighed over at ty til de smarte, færdiglavede smoothies i stedet for at stå i køkkenet dagen lang. 😉 I kan læse meget mere om Lidls babymad og mærke Lupilu HER.

Hvordan har I det med færdiglavet mad? Og har jeres unger nogle favoritter, vi skal prøve?

You may also like

2 kommentarer

Lisa 22. juli 2018 - 11:33

Jeg sidder her, gravid for første gang. Jeg synes det er en jungel hvad man skal købe og hvad der er nødvendigt .
Vil du ikke lave sådan en “ting vi har været glade for vi købte til nyfødt” og “ting der var spild af penge at bruge penge på” “need to have” “nice to have”

Svar
Frederikke Egel 8. oktober 2018 - 18:49

Ih, tillykke! Åh, det er så svært med de lister, for der er forlede og ulemper ved mange af tingene, og det er meget forskelligt, hvad der har fungeret. Men jeg kan sige, at der ikke er grund til at panikke og købe ALTING. I finder stille og roligt ud af, hvad der virker for jer, og så kan I købe undervejs. 🙂

Svar

Skriv en kommentar