Hjem BOLIG TANKER (OG LIDT KRAV) TIL VORES NÆSTE HUS

TANKER (OG LIDT KRAV) TIL VORES NÆSTE HUS

af Frederikke Egel

Noget af det Mark og jeg elsker ved både vores lejlighed her og Ørestaden generelt er (blandt mange andre ting) at det meste herude er nyt, moderne, nordisk, lyst, åbent, simpelt osv. Vi er begge to vilde med boliger, der er har disse egenskaber, og vi har altid vidst, at vi gerne ville bo i sådan noget. Alt det fandt vi ’tilfældigvis’, da jeg for 3 år siden fik overtalt Mark til at tage en tur med til Ørestaden for at kigge på en lejlighed. Vi gik slet ikke i købstanker – og slet ikke på Amager, for det havde jeg hørt var et faaaarligt sted for en lille pivet Fynbo som mig – men vi var bare nysgerrige og kiggede lidt på nettet. Og så så vi en lejlighed, der faldt ret meget i vores smag. Og så tog vi ud og kiggede på den. Og et par uger senere havde vi købt den. Det er den lejlighed, der nu er vores hjem. Et hjem som vi knuselsker, og som vi er så glade for at bo i.

Men, ligesom med den gang vi fandt denne lejlighed, så er det smart at holde øje med boligmarkedet og lure lidt på boliger, mens man selv har tag over hovedet og ikke står i en desperat situation, hvor man skal slå til indenfor en given periode og måske ender med at gøre noget impulsivt og ikke helt så gennemtænkt. At kigge mens man står i en god situation gør nemlig, at man har gode kort på hånden i forhold til tålmodighed, kræsenhed, ‘åben hus’, forhandlinger, eventuelle renovering, nybyg osv. Derfor har vi de sidste par måneder kigget ret meget på hus. For vi ved, at vi på et tidspunkt gerne vil i hus med have og hele moletjavsen, men vi bor også rigtig lækkert nu, så hvis husét ikke er der lige nu, så er det bare med at vente til det helt rigtige dukker op.

Læs også: Det dér hus vi (jeg) kigger på

Og hvad er det helt rigtige så? Ja … Altså … Hvis jeg sådan frit kunne vælge fra alle hylder, så skulle vores hus være et helt fremtids-agtig arkitekttegnet funkishus i ét plan med kæmpe store sorte vinduer, der bryder den kridhvide facade og matcher det sorte tag, og så skulle huset ligge sindsygt lækkert på grunden med udsigt til den grønne have og overdækkede træterrasse. Kæft, det gad jeg godt! Men det bliver nok ikke i en alder af 25 år, at den drøm går i opfyldelse, så den drøm er jeg indforstået med måske ikke bliver en realitet nu – eller aldrig. Men man har lov at drømme. 😉 Til gengæld så er vi blevet enige om nogle ting, som vi ikke vil gå på kompromis med, når vi en dag finder husét. 

Huset skal første og fremmest være hyggeligt, lækkert og føles helt rigtigt, når vi træder ind i det. Det skal ikke være sådan en sommerhus stemning eller lavt-til-loftet-hyggeligt, for det er vi ikke til, men det skal være fyldt med varme i form af detaljer og vores personlighed. Det må gerne vores stort, lyst og åbent med højt til loftet, frit udsyn til det meste af huset og haven. Derudover skal det helst være i ét plan og have så få rum som muligt – forstået på den måde, at vi elsker, når rummene er store og åbne, så man kan fornemme hele huset, når man står i hjertet, nemlig stue/køkken/alrum. Det skal gerne have 3-4 soveværelser, så vi er sikre på at have nok værelser til børn og eventuelle gæster. Det skal gerne være stilrent over hele linjen, og så skal det have et lækkert ude område, som vi har nem tilgang til fra køkken og stue. Og så må det gerne ligge tæt på byen. Og have store vinduer, betongulv og lækre (medfølgende) møbler. Høje krav? Yes. Nemt at finde? Nope. I know. 😉 Jeg har joket med at melde os til Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed, men jeg ved allerede godt, hvad de vil sige til os, og jeg har ikke lyst til at høre ordene (der vil lyde noget ala: “I er helt væk. Medmindre I flytter til Fyn“). Og det gør vi ikke. Ikke lige nu i hvert fald. Såååe.

Vi overvejer at sætte vores egen lejlighed til salg, for ikke være bundet af at have den solgt, inden vi kan købe nyt og skal vente på købsaftale, frist, advokat- og bankforbehold og alle de andre praktiske ting. Men det er altså heller ikke nemt bare at sætte noget til salg, som man holder enormt meget af. Og særligt ikke hvis vi skal flytte i noget leje som mellemperiode. Men nu må vi se. Det var i hvert fald lidt tanker herfra. Del gerne hvis I har erfaringer med flytte fra lejlighed til hus, renoveringer, flytning med børn osv. Det vil være en stor hjælp i vores daglige dialog omkring det hele.

I kan forresten se hele vores lejlighed i en house tour video HER.

You may also like

Skriv en kommentar