Hjem BOLIG BØRNEVÆRELSET FØR/EFTER GLIMMERMALING

BØRNEVÆRELSET FØR/EFTER GLIMMERMALING

af Frederikke Egel

VI HAR BRUGT BASEFARVEN DEKOBASE MIST 05 OG GLIMMERFARVEN UNIVERSE FRA MYSTIC SERIEN HOS PRIMACOL

Annonce for Primacol

Se lige hvor fint Elviras værelse er blevet, efter den store væg fik en omgang maling! Det klæder simpelthen rummet så meget, at der sker lidt på væggene! Og så er det jo ikke hvilken som helst maling, nej! Det er en glimmermaling! Denne fra Primacol, for at være mere præcis. Så når man kigger på væggen i virkeligheden (og kommer lidt tættere på med et kamera – se billeder længere nede), så kan man se, hvordan krystallerne i malingen glimter over det hele. Det er simpelthen så cool og anderledes, og jeg er vild med kontrasten mellem, at væggen på lang afstand ser rå og betonagtig ud, og når man så kommer tættere på, så er den totalt fin og shiny. Jeg er bare så glad for og super tilfreds med resultatet!

I var også rigtig mange, der var nysgerrige og spurgte ind til væggen undervejs, så jeg lavede i går en spørgerunde på min Instagram, så jeg var sikker på at få de mest gængse spørgsmål besvaret. Så når I er færdige med at læse det her indlæg, så skulle I gerne have al den info, I behøver, inden I selv går i gang med den ganske, ganske nemme proces med at få en glimmervæg.

Helt overordnet så bestilte vi base/grundfarven Mist 05 og glimmerfarven Universe fra Mystic serien, som er én ud af to serier med glimmer, fra Primacol. Vi valgte den farve, fordi det var den mest neutrale, og det ville vi gerne have til Elviras værelse, da mange af hendes møbler og ting er lyserøde og tøset, og for at det ikke blev for meget, måtte væggen gerne være lidt mere beskeden. Altså i farven. Ikke i glimmeret. Høhø. Vi overvejede dog både den lilla og pink maling fra samme serie, men endte med denne i grå/sølv. Efter vejledning omkring kvm på væggene, der skulle males, og hvor meget maling, der skulle bruges til det, endte vi med at bestille 4L af basemalingen og 2L af glimmermalingen til vores vægge på ca. 20 kvm.

Vi gav væggen to lag med grundfarven, og efterfølgende gav jeg væggen ét godt lag med glimmermalingen, og så gik jeg den efter og pletmalede der, hvor jeg syntes, at den manglede lidt shine eller ikke var lige så ‘betonagtig’, som resten af væggen. De anbefaler vist, at man giver væggen to lag med glimmermalingen ligesom med basemalingen, men et lag glimmer var faktisk fint her. Vi endte med at bruge stort set al basemalingen, men kun den ene bøtte og så 1/4 af den anden bøtte af glimmermalingen. Så det passede super fint.

Da hele væggen havde fået grundfarven, startede jeg med at male med glimmeret nede i hjørnet, da jeg ved, at Elviras seng skal stå der, så hvis nu det ikke så så godt ud i første forsøg, så kunne jeg gemme det bag hendes seng. Haha. Det gik dog fint og var nemt nok at male over og lappe lidt på efterfølgende.

Og så til nogle af de mest stillede spørgsmål:

Findes malingen i andre farver?
Ork, ja! Den her Mystic glimmermaling kommer i 8 forskellige farver, og så findes der en anden glimmermaling, Let’s Shine, der kommer i 16 farver. Så der er rig mulighed for at få glimmervæggen i alle farver. Derudover har Primacol også en maaaasse andre slags malinger; både almindelig maling, betonmaling, marmoragtig maling og meget mere. Se bare her.

Hvor længe er det om at tørre? 
Grundfarven lod vi tørre natten over, så den fik 12 timer. Glimmermalingen tørrede nærmest, mens jeg malede den anden ende at væggen. Der står, at man kan give andet lag efter 3 timer, så det må være tørretiden. Det gik ret hurtigt, så man skal lige være obs på at sætte tid af til at male hele væggen, når man er i gang.

Kan man se glimmeret på afstand?
Det kommer selvfølgelig an på, hvor langt væk, man er. Hvis man står i indgangen til værelset, så kan man se, at væggen skinner, men man skal lidt tættere på for at se selve glimmerstøvet. Det er meget tydeligt og i øjenfaldende, når man er indenfor et par meter. I kan se en video af det her.

Kan man male direkte ovenpå tapet?
Yes, det kan man. På præcis samme måde som på en almindelig væg.

Ser det grumset ud?
Overhovedet ikke. Det ligger super fint og jævnt og er slet ikke klumpet eller grumset. Og jeg har ikke som sådan tænkt over at passe på, at det ikke blev lagt i lag, så det tror jeg ikke, man skal være bekymret for.

Smitter glimmeret af, når man rører ved væggen? Hvis det gør, kan det så ses på væggen?
Jeg lavede en tester på min Instagramstory, hvor jeg kørte min hånd ned ad væggen, og det smittede en lille smule af. Ens hånd er dog ikke smurt ind i glimmer, slet ikke, men der kan nok ikke undgå at ryge lidt glimmerstøv af, når man rører hårdt ved væggen. Det skal slet ikke ses på væggen, at der er rørt ved den. Der sidder såååå meget glimmer, at det slet, slet ikke kan ses. Det er heller ikke mit indtryk, at glimmeret drysser ned på gulvet. Det er i hvert fald ikke tilfældet herhjemme efter en uges tid med væggen

Er det meningen, der skal være så meget spil i farven? Så den ser betonagtig ud?
Hm, jeg ved ikke, om det er sådan generelt, men det var meningen her. Jeg synes, det ser mega fedt ud, at væggen er så rå på afstand og så fin, når man kommer tættere på. Jeg tror, det afhænger lidt af teknikken, man bruger, når man maler. Om man børster lange strå eller mindre strå. I kan se en masse billeder og inspiration af væggene på Primacols Instagram her, og der er super gode videoguides til at påføre malingen på deres hjemmeside. Dem fulgte jeg bare.

Hvor nemt er det at gøre rent? 
Det har jeg lidt svært ved at svare på endnu, men jeg går ud fra, at det er lige så nemt at gøre rent, som med hvilken som helst anden maling. Der sidder nok bare lidt mere glimmer på kluden med den her maling, end med almindelig. Haha.

Er det sundhedsskadeligt?
Ikke mere end almindelig maling er.

Var det nemt at gøre selv?
JA! Det var suuuper nemt at gøre selv! Virkelig! Vi har fået en maler til at male hele lejligheden, men lige præcis denne væg ville jeg gerne lave selv, og det tog mig en eftermiddag (altså efter vi havde malet med grundfarven, og den var tør). Det var meget ligetil og gik hurtigt. Især når jeg bare fulgte Primacols guides.

Kan man lave en glimmervæg på et drengeværelse? 
Det synes jeg helt sikkert godt, at man kan. Hvis vi en dag får en dreng, så har jeg ikke planer om at ændre den her væg af den grund. Der vil jeg nok nærmere ændre på møblerne, som kan være med til at give et helt andet udtryk i rummet. Så helt klart. Go for it! Han vil elske det! Sin helt egen himmel-væg.

Det var vist det. Hvis I har andre spørgsmål, må I endelig stille dem i kommentarfeltet, så skal jeg nok besvare dem og evt. smide dem ind her indlægget til gavn for andre.

Jeg håber, at I er blevet inspireret til at springe ud i at male en væg i jeres hjem. Enten i en sej farve, med glimmermaling eller måske beton? Jeg ved i hvert fald, at det ikke er sidste gang, jeg køber maling og henter inspiration fra Primacols udvalg! Her kan I se det endelig resultatet med lidt af Elviras ting:

You may also like

Skriv en kommentar