Hjem PERSONLIGT JEG HAR SOVET PÅ SOFAEN I EN UGE

JEG HAR SOVET PÅ SOFAEN I EN UGE

af Frederikke Egel

I en uge har Mark og Elvira sovet sammen inde på soveværelset, mens jeg har ligget alene på sofaen ude i stuen. Ligeledes da vi var på Fyn, sov Mark og Elvira på ét værelse, mens jeg sov på et andet. For første gang i 15 måneder, hele Elviras liv, har jeg altså ikke sovet sammen med Elvira! Vi har sovet hver for sig! Det har været enormt mærkeligt for mig! Virkelig! Jeg er jo vant til at have hende liggende lige ved siden af mig, vågne og tjekke til hende et par gange, amme hende et par gange og blive vækket af hende om morgenen. Det er noget af det bedste, jeg ved, og jeg glæder mig sådan til, at jeg rykker ind til dem igen. Meeeen lidt rart har det nu også været, når det kommer til søvnsnakken. For jeg har fået sovet en smule mere sammenhængende søvn, må jeg indrømme.

Læs også: Om (ikke) at føle sig hjemme 

Grunden til at vi har sovet hver for sig er, at vi er gået i gang med projekt ‘stop natteamning’. Jeg vil stadig forsætte med at amme Elvira, såfremt hun stadig ønsker det, men vi mente, at det var på tide at få trappet amningerne om natten ud. Vi har altid været ret heldige med Elviras søvn. Hun har sovet godt, tungt og længe, og jeg har kun ammet 1-3 gange om natten (hendes nat) fra kl. ca. 19-07, siden hun begyndte at få mad fra 6 måneder. Det har været ret uskyldigt med vores natteroderi, og i og med Elvira altid har ligget mellem os, har jeg bare skulle pakke babserne frem, så Elvria kunne få en sjus i søvne, og så har jeg selv kunne lægge mig til at sove få minutter senere. Det har været meget nemt og smertefrit. Altså smertefrit i overført forstand. For smerte – dét har der været! Læs bare her.

Men da Elvira startede i vuggestue 1. februar, blev hun, ligesom alle andre institutionsbørn, syg i en lille uges tid. Samtidig med det fik hun 8 nye tænder som generede hende enormt meget. Hendes behov for tryghed, trøst og bryst steg derfor rigtig meget, og da jeg altid har friammet, har hun altid fået, når hun har efterspurgt, og det samme var gældende denne gang. Det stak bare en smule af om natten. Jeg ammede 5-6 gange hver nat i et par uger. Og eftersom det ikke var noget, jeg var vant til, syntes jeg ikke, det var særligt sjovt. Jeg gjorde det for Elviras skyld, men Mark og jeg blev enige om, at når tænderne ikke generede hende i så høj grad længere, så ville vi forsøge at skære natamningen helt fra, så vi alle 3 kunne bruge natte på at sove og ikke drikke sjusser. Og dér er vi nået til nu.

Det er gået super godt med ‘projektet’. Nat 1 vågnede Elvira ved 23-tiden og blev rigtig ked af det og forvirret over, hvor jeg var. Hun græd og ledte efter mig inde i sengen. Så dér måtte jeg ind og trøste hende. Hun stoppede med at græde efter 5 sekunder, men kunne ikke falde helt til ro uden brystet. Så det fik hun. Hun vågnede efterfølgende 2 gange den nat, hvoraf hun blev ret ked af det den ene gang, men der fik Mark trøstet hende selv på ganske kort tid.

Nat 2 vågnede hun 2 gange fra 19-07 og fik en tår vand af Mark og lagde sig til at sove igen. Nat 3 vågnede hun slet ikke. Nat 4, 5 og 6 var hun vågen, fik en tår vand og lagde sig til at sove igen. Så nu er vi ret fortrøstningsfulde omkring, at hun blot vågner for at tjekke, at alt er, som det skal være, får en tår at drikke og lægger sig så trygt til at sove igen. Så i aften rykker jeg ind i soveværelset igen efter en uge væk fra mine to guldklumper. Og jeg glæder mig!

Læs også: Elviras børneværelse med glimmermaling

Jeg håber, at Elvira sover hele natten igennem eller i det mindste kun vågner for at sikre sig, at både mor og far er der, som hun er vant til, og så lægger sig til at sove igen. Eller så tager vi den der fra. 😉 Har I selv prøvet at vænne jeres børn af med natteamning? Hvordan er det gået? Og har I nogle tips til første nat tilbage i sengen?

You may also like

2 kommentarer

Michelle 28. marts 2019 - 22:10

Ja vi er også i gang! Jeg har ikke sovet med min lille Ellie på 14 mdr i 3 uger. Eller dvs jeg har sovet med hende enkelte nætter fordi hun har været sløj og der får hun gerne al den babs hun vil.
Men ellers sover hun med far og vågner stadig flere gange om natten, hvor hun får vand og gerne vil putte ovenpå far og falde til ro. Men jeg km på ingen måde sove ved siden af hende uden hun søger brystet, så jeg er spændt på hvor længe der går før vi kan sove sammen igen😓

Svar
Pernille 30. marts 2019 - 9:00

Har i forsøgt med en putteflaske med mme? Og evt en drømmeflaske efterfølgende?
Det fungerede rigtig godt for os.

Svar

Skriv en kommentar