Hjem SKØNHED SÅDAN HAR JEG FÅET REN OG PÆN HUD

SÅDAN HAR JEG FÅET REN OG PÆN HUD

af Frederikke Egel

Annonce for Sanex, der i øvrigt også har nogle vildt gode beautyråd lige her

Jeg skal da gerne være den første til at prale med, at der af og til ryger en besked i min inbox (eller en sød kommentar afsted på et billede) med ordene i retning af: “Du har så flot hud! Hvordan holder du den så pæn og ren?” Jeg æder det råt, så keep ’em coming! Haha. Men selvom jeg jo hverken kan kalde mig selv for kosmetolog, hudlæge, professionel hudentusiast eller andre betegnelser der giver mig berettigelse til at skrive indeværende indlæg, så har jeg alligevel tillært mig en ting eller to gennem min tid som blogger, mine efterhånden mange blogevents og mine samarbejder indenfor beautyområdet. Og de råd vil jeg gerne dele med jer. For de virker skide godt for mig, så mon ikke nogen af jer også kan få gavn af dem?

1. RENS DIN HUD
Det er meget nemmere at male et kunstvært på et rent og bart lærred, end på et der i forvejen er dækket med alt muligt. Det samme er gældende for effekten af din hudpleje. Dine hudplejeprodukter vil give langt bedre og mere synlige resultater og samtidig virker mere effektivt på din hud, hvis de får lov til at arbejde på et rent underlag. Så sørg for at rens din hud, så den er helt bar og klar til at tage imod den pleje, den har brug for. Det anbefales, at man renser sin hud max 1-2 gange dagligt.

Til rens af din hud kan jeg varmt anbefale Sanex‘ nye Face & Body Micellar renseprodukter, der kan bruges til både krop og ansigt. Det er en super nem og hurtig løsning til at få renset huden godt og skånsomt. Det er et renseprodukter, der ‘løfter’ snavsen væk fra porerne i stedet for at gå ned i porerne og virke udtørrende. Det har jeg super gode erfaringer med, da jeg i forvejen døjer med tør hud, der absolut ikke har brug for at blive mere udtørret. Jeg bruger derfor disse renseprodukter til at rense min hud på både krop og i ansigt, og så slutter jeg af med min hudplejerutine. Micellar produkterne forhandles i bl.a. Føtex og Bilka. 

2. BRUG DEN RIGTIGE HUDPLEJE
Det er rigtig vigtigt, at du kender din hudtype, så du er bevidst omkring, hvilket produkter din hud vil have godt af. Det gælder både brug af cremer, olier, ansigtsrens, masker, eksfoliering osv. Alt efter hvilken hudtype du har, har din hud forskellige behov og har brug for pleje, der er tilpasset hertil. Så sørg for at få fastlagt hvilken hudtype du har, så du kan sikre dig, at dine produkter rent faktisk virker.

Du kan med fordel læse mere om de forskellige hudtyper og bestemme din egen hudype på Sanex’ hjemmeside her. Derudover så er det også oplagt at overveje, om din hudplejerutine bør bestå af produkter, der ikke indeholder parfume som f.eks. Sanex Zero %. Det kan nemlig være med til at nedsætte irritation i huden. 

3. DYRT ER IKKE NØDVENDIGVIS BEDST
Dine renseprodukter, din hudplejerutine eller din søndags pampering behøver ikke koste en formue. Det er ikke nødvendigvis prisen på produkterne, der afgør, hvordan de virker på din hud. Det har noget at gøre med din hudtype og de krav, din hud har til de produkter, den får påført. Jeg har i mange år brugt helt almindelige og prisvenlige hudplejeprodukter til både krop og ansigt fra bl.a. Sanex, og jeg har aldrig haft problemer med min hud. Heller ikke i de perioder, hvor jeg måske ikke har fået renset eller plejet ordenligt. Eller de perioder hvor jeg har skiftet mellem forskellige hudplejebrands pga. samarbejder. Så længe fundamentet har altid været godt og tilpasset min hudtype, så har min hud haft det fint. Uanset prisen på produkterne.

Det er også derfor, jeg særligt er så glad for Sanex, da man får virkelig gode produkter til virkelig gode priser! Især Sanex Zero % og de nye micellar produkter er jeg enormt stor fan af! Jeg bruger på daglig basis Sanex Zero % på både Elvira og jeg selv, da de er uden parfume, farvestoffer og andre unødige kemikalier.

4. VASK DIT ANSIGT I LUNKEN VAND
Du kan godt give dit ansigt et chok med iskoldt vand, når du står op om morgenen og lige vil vække dig selv, men brug lunken vand når du renser dit ansigt. Både for varmt og for koldt vand kan irritere huden, hvorfor man bør minimere mængden af de ‘chok’.

Sanex’ Face & Body Micellar produkter kan bruges i badet (hvor dit vand i forvejen er lunken) hvorfor du nemt kan slå din ansigtsrens (og kropsrens selvfølgelig) sammen med dit bad. Et godt tip er at påføre en godt lag kropscreme, mens din hud stadig er varm og fugtet, da huden her tager ekstra godt imod fugt.

5. DROP MAKE-UP’EN
Okay, okay. Det ved jeg godt er lettere sagt end gjort, og jeg ved også godt, at Rom ikke blev bygget på én dag. Men jo mere luft og frihed du kan give din hud, desto hurtigere og mere effektivt arbejder den sammen med dine hudplejeprodukter. Fjern din make-up når du er derhjemme. Undgå at tage make-up på, hvis du ikke skal. Brug mindre mængder og tænk over hvilken make-up du bruger. Den kan, på samme måde som din hudpleje, have betydning for, hvordan din hud reagerer.

Her er det også essentielt at huske på, at man ofte påfører make-up steder, som man måske ikke altid får renset. F.eks. omkring ørene og ned langs halsen. Det er også områder, hvor huden i årenes løb vil se slidt ud, hvis de ikke er blevet renset og plejet.

6. VASK HÆNDER INDEN RENS OG PÅFØRING AF PRODUKTER
Der sidder uhyggeligt mange bakterier på dine hænder, hvorfor det er enormt vigtigt at vaske dem for sig selv, inden du bruger dem til at rense dit ansigt og efterfølgende påføre din hudpleje. Hertil kan du overveje, om du skal bruge en lille ske til at tage din hudpleje op med, såfremt det kommer i en krukke eller bøtte. På den måde undgår du at få bakterier fra dine hænder ned i selve produktet.

Langt de fleste Sanex produkter kommer i tuber, der skal hældes ud i de mængder, du skal bruge. Derved kommer produktet nede i tuben ikke i kontakt med bakterier udefra, og du mindsker derved risikoen for, at bakterierne vil påvirke din hud. Hertil kan jeg også anbefale Sanex Zero % håndsæbe, der er super effektiv og samtidig drøj i brug så den holder længe. 

Bag holdet hos Sanex sidder nogen enormt dygtige mennesker, der er eksperter indenfor hud, hvorfor deres hjemmeside er spækket med god og brugbar viden omkring huden generelt, din hudtype, gode råd til at beskytte sin hud og meget mere. Jeg selv ved, at jeg har tør hud, fordi jeg kan genkende det, der bl.a. står om tør hud på Sanex’ hjemmeside, og fordi jeg ved flere anledninger har fået testet min hud hos forskellige kosmetologer, der har kunne bekræfte min egen teori om min hudtype. Det har gjort det meget nemmere for mig at finde de rette produkter til min hud, hvadenten det har været hudpleje, rens eller make-up. Og det er altså enormt vigtigt for at skabe en god base i ens hud. Så jeg synes, at I skal tjekke Sanex’ hjemmeside ud for at se, om ikke I kan lære en ting eller to mere.

Og så håber jeg, at I kunne bruge mine tips. Hvis I selv ligger inde med nogle gode råd, som I vil dele med mig, må I hjertens gerne skrive dem i kommentarfeltet, så vi allesammen kan lære noget nyt og blive klogere. Jeg elsker at afprøve nye ting og produkter, så skriv gerne jeres råd eller yndlingsprodukter i kommentarfeltet.

You may also like

Skriv en kommentar