Hjem PERSONLIGT UGE 41+1 | AT ACCEPTERE SIN KROP

UGE 41+1 | AT ACCEPTERE SIN KROP

af Frederikke Egel

Billederne er taget i går (41+0)

Og så gik der en uge mere siden sidste preggo update – jeg er nu 41+1 og stadig uden baby. 😀 Det havde jeg nu ret meget forudset, eftersom Elvira også blev inde i maven i 10 dage ekstra. Hihi. Jeg nyder det bare, og jeg elsker at være gravid, og til trods for alle generne og forandringerne så husker jeg mig selv på, at det er så kort tid, og det er så unik en oplevelse hver eneste gang, at det er bare med at nyde det!

Når dét så er sagt, så sker der selvfølgelig også nogle ting med kroppen, som er mindre fantastiske, og som jeg egentlig synes fortjener lidt fokus, fordi det altid er sådan lidt pinligt og tabubelagt at snakke om. Måske ens bryster ændrer sig, måske man får strækmærker, blodsprængninger, bredere hofter, væske i kroppen, ondt alle mulige mærkelige steder, måske man vralter som en and, måske man bliver træt og doven, måske man tager meget (eller lidt?) på osv. osv. osv. Det er umuligt at undgå, at der sker forandringer i kroppen – for der sker rigtig mange nye ting med ens krop qau de processer, den skal igennem for at skabe et liv. Og det kan mange måske have svært ved acceptere. Den følelse kan jeg i hvert fald godt selv genkende. Det der med netop ikke at kunne genkende sig selv.

Jeg står nu her 24kg tungere og en masse tigerstriber rigere – og for ikke at nævne mine sørgelige bryster, hævede fødder, hænder og kinder samt betydeligt større lår, arme og hofter – og jeg må da indrømme, at det kan genere mig. Lige når jeg kigger mig i spejlet, så generer det mig, at jeg ikke kan styre, hvad der sker med min krop, og at jeg ikke er tilfreds med de ting, der sker. For det fortjener min krop ikke. Den fortjener ikke at få skæld ud over at forandre sig. Den fortjener ikke at få skæld ud, fordi jeg ikke lige synes, at jeg passer ind i idealet med min appelsinhud, blodsprængninger på balder og lår, større overarme, bløde bryster osv. Den fortjener ikke at få skæld ud, for den er jo for pokker ved at skabe et liv! Den er ved at skabe min lille baby! Dét er altså vigtigt at huske på!

Da jeg blev gravid med Elvira vejede jeg 70kg og endte med at tage ca. 16kg på i hele graviditeten med hende. Det vil sige, at jeg endte på 86kg. Efter fødslen tabte jeg mig ret meget, og jeg endte med at komme ned på 60kg, hvilket også var det, jeg vejede, inden jeg blev gravid med Valdemar. I denne graviditet har jeg taget ca. 24kg på og vejer dermed 84kg.

Jeg kan se, at mange af forandringerne er ens i begge graviditeter, omend der er sket større forandringer denne gang end første gang. Som I kan se, så – for mit vedkommende – får jeg rigtig mange blodsprængninger og strækmærker på mine lår og balder, når jeg er gravid. Mange af blodsprængningerne gik i sig selv i månederne efter fødslen med Elvira, men der er stadig en del strækmærker på mine lår, der er blevet. Det samme gælder strækmærker omkring min navle, hvor jeg har haft piercing. Derudover så tager jeg ret meget på på mine lår og arme, hvilket får mig til at se (og føle mig) rundere.

Selvom det kan være svært at elske sin krop, når den forandrer sig så meget, og selvom man måske har svært ved at genkende sig selv og føle, at man ser vidunderlig ud med +20 ekstra kg, væske i kroppen, strækmærker, bløde bryster, bredere hofter osv., så er det virkelig vigtigt at huske sig selv på, at kroppen véd bedst! Den forandrer sig og gør de ting, som den nu engang gør, fordi den er ved at skabe liv og derved sker der en masse processer, der ændrer kroppen.

Jeg forsøger at sige til mig selv, at jeg er nødt til at overgive mig fuldstændig til min krop og have tillid til, at den gør dét, der er nødvendigt for, at Valdemar har det godt derinde. Det er også en måde at ‘undskylde’ de mange kilo, der ugentligt kommer på samt de store forandringer, der er sket alene bare de sidste par måneder af graviditeten, haha, men det er også helt ok! For det er ikke rigtig noget, jeg kan styre alligevel – det er bare vigtigt at give plads og rum til at lade det ske.

Det er ikke nemt. Det indrømme jeg gerne. Selvom jeg langt hen ad vejen elsker min krop, er mega stolt over den og synes, at den er pissehamrende sej og flot, så ville jeg da også mega gerne være foruden førnævnte forandringer i mine graviditeter. Jeg ville da mega gerne nøjes med at tage 8kg på, hvoraf 2 af dem sidder i babserne, 3,5 på baby og så lidt ekstra blod og væske hist og her. Men sådan er jeg ikke bygget. Og sådan arbejder min krop ikke. Og det er okay. For den er lige som den skal være – og det skal den også nok blive efter graviditeten. Især hvis jeg gør en lille indsats for at spise ordenligt og få gået nogle ture, så forbrændringen bliver sat i gang.

Jeg ved ikke helt, hvor jeg egentlig vil hen med det her indlæg, men jeg ville bare rigtig gerne vise både DIG og MIG SELV, at det altså er helt ok og helt normalt, at ens krop ændrer sig, og at det er helt ok, at man er træt af det – så længe man husker sig selv på, at der er en mega, mega, mega vidunderlig og fantastiske grund til forandringerne – og der er en mening med det hele. Det er ikke altid lige nemt at få peppet sig selv op og få talt sin sag, så jeg håber, jeg har kunne være med til at give et eller andet til jer ved at ‘stå frem’ og vise, at man ser ud på én måde med tøj på og på en anden måde uden tøj på. Og at vi alle ‘kæmper’ med et eller andet omkring os selv. Også selvom det ikke virker sådan på Instagram.

Alt i alt er jeg super tilfreds med min krop og mit udseende, og jeg synes, at det er så vanvittigt beundringsværdigt, at den nu er ved at skabe liv for anden gang – men jeg bliver altså også ramt af usikkerhed og bitterhed over, at jeg ikke bare står knivskarpt (hvordan ‘knivskarpt’ fortolkes er jo meget individuelt), og det er helt ok. Så længe man ikke lader sig styre af det mere end højest nødvendigt.

Giv din krop plads, tid og rum til at gøre det, den skal. Den ved bedst. Og du skal nok lære at leve med den og acceptere den – uanset hvordan den ser ud efter graviditeten. Eller så findes der heldigvis personlige trænere. 😉

Tro på dig selv og din krop – den er sej,,du er lige præcis, som du skal være. Og det er jeg også ❤

You may also like

3 kommentarer

Line skau 6. oktober 2019 - 10:28

Frederikke – du ser skøn gravid ud. Den måde din mave strutter på, er for mig indbegrebet af en fantastisk graviditet. Jeg har selv båret og født to børn og kender alle de følelser omkring den forandring kroppen gennemgår på godt og på mindre godt. Jeg sender dig den den bedste fødselskarma og krydser alt for, at i får en fantastisk fødsel ❤️❤️

Svar
Mil 6. oktober 2019 - 12:00

Du ser rigtig fin ud og tak for at dele 🙂
Jeg fødte mitførste barn for nogle mdr siden. I min graviditet var den største kropslige forandring appelsinhud. Jeg kunne ikke træne eller gå for den sags skyld pga bækkensmerter, så det resulterede i en masse appelsinhud. Jeg lignede en gammel kone (not kidding!), og det gjorde mig meget ked af det. Jeg har stadig meget appelsinhud, men hviler lidt bedre med det nu – eller er det fordi jeg ikke har tid at fokusere på det 😉🙈

Svar
Sabina 9. oktober 2019 - 20:30

Du ser skøn ud !! Og tak fordi du er så modig at dele. Ja dumt at kalde det modig, for hvad er mere naturligt? ❤️ Men som du skriver, det er ikke lige den slags de fleste deler, hvilket medfører usikkerhed for mange.

Jeg selv følte mig top lækker hele vejen igennem. Så ingen fysiske ting der gik mig på, dette trods jeg åbenbart tog 35 kg på SAY WHAT?! Følte mig sgu lækker, selvom der var rigeligt problemer med kvalme, bække løsning, væske big time, halsbrand OG returløb når jeg lå ned…

MEN jeg er ramt af delte mavemuskler. 2,5 år siden jeg fødte, og de er stadig ikke vokset sammen. Så jeg ligner konstant en der er 4 mdr henne. Udover fysiske smerter så har det psykiske ramt mig mere end noget andet i forbindelse med graviditet og fødsel.

Taler bestemt ikke pænt til eller om min krop. Og det skal jeg ! Om ikke andet prøve. Så TAK ❤️

Svar

Skriv en kommentar