Hjem PERSONLIGT MIT NYE SMIL

MIT NYE SMIL

af Frederikke Egel
10. december 2019

Annonce for SmileDesigns

Så er jeg sgu done! 10 måneder tog det mig at få ‘det perfekte smil’. Det er måske så meget sagt i min situation, hvor udgangspunktet ikke var det allerværste, men ikke desto mindre er jeg virkelig glad for, at jeg gjorde det og ikke mindst for resultatet! Både det kosmetiske og funktionelle.

Jeg har tidligere skrevet dette indlæg, hvor jeg uddyber, hvorfor jeg har været igennem denne behandling, og så har jeg lavet dette indlæg, hvor jeg gave en status ca. halvvejs. Og nu er vi kommet til dette indlæg, hvor jeg er helt færdig med min behandling og kun mangler at få bleget mine tænder (hvilket jeg har besluttet af udskyde, indtil jeg ikke fuldammer mere) samt mit 6 måneders tjek, som SmileDesigns tilbyder for at sikre, at alt går som det skal et halvt år efter endt behandling.

Læs også: Derfor har jeg fået bøjle

25. marts 2020

Nedenfor kan I se, hvordan mine tænder så ud d. 9. maj, hvor jeg var inde og hente mit første sæt skinner hos SmileDesigns. Det har hele tiden primært været min undermund, der har haltet lidt på det kosmetiske område, men på det funktionelle var det generelt mit bid, som har ændret sig ret meget de sidste par år – særligt da jeg blev gravid med Elvira – der trængte til at blive holdt på plads, for mine tænder flyttede sig let løbende. Derudover fandt jeg undervejs i forløbet ud af, at jeg skærer ret meget tænder – mere end jeg selv var klar over. Og det har skinnerne beskyttet imod – og det vil min min natbøjle forsætte med, hvilket jeg er rigtig glad for!

Herunder kan I se, hvor stor en forskel der er på mine tænder før og efter. Selvom jeg nok ikke er det værste tilfælde, det dygtige personale hos SmileDesigns har set, så synes jeg virkelig, der er sket meget! Og jeg kan selv se og mærke betydelig forskel. Især også på mine kindtænder, der, som jeg beskriver i mit første indlæg, har lagt sig mere og mere ned. Det kan I også skimte på billederne herunder. De er nu rettet op og sidder perfekt igen. Det er så fedt! 

Alt i alt er jeg enoooormt glad for resultatet og mit nye gebis. Også selvom det måske ikke virker som den helt store forskel. Det er det for mig, og det er det, der tæller!

Hvis I har nogen spørgsmål, må I endelig stille dem, men for en god ordens skyld, får I lige her svarene på de mest stillede spørgsmål igen her:

Gør det ondt?
Ja og nej. De første par uger fik jeg blister og små hudafskrabninger på kinderne, hvilket selvfølgelig gjorde ondt og generede. Og ens tænder er ømme. Jeg kunne f.eks. ikke så godt bide hårde madvarer over, så jeg undgik hårde frugter, brød med hårde skorper, kød og grøntsager, der var seje at tygge i osv. Men man vænner sig til det i løbet af de første par uger, og så kan man kun lige mærke, at det strammer lidt til, når man skifter til nye skinner, men det er væk efter et par minutter.

Læsper man? I så fald, hvor længe?
Altså man læsper jo egentlig ikke, for det er ikke ens tunge, der gør, at ord med f.eks. ‘s’ bliver lidt sværere at udtale. Det skyldes, at skinnen allerede ændrer ens bid fra dag 1, hvorfor ens tænder ikke mødes på samme måde som før, og så lyder nogle ord lidt sjove, indtil man lige har vænnet sig til det. Der gik en uges tid, så synes jeg ikke, at mit var så slemt længere. Det lyder også værre for en selv, end det gør for andre! Men det bliver allerede meget bedre ved skinne nr. 2, som man får 1-2 uger efter den første skinne. I denne video har jeg haft bøjlen på i 4 dage. Der kan I høre, hvor ‘slemt’ det er. ?

Hvad koster behandlingen? Og hvor længe varer den?
Priserne på selve behandlingen varierer fra person til person, da behandlingen er unik for hver enkelt. Du kan få et overslag på prisen ved den gratis og helt uforpligtende forundersøgelse (her), så du kan få en idé om, hvad en behandling ca. vil koste for dig, og hvor længe den vil tage. Min behandling koster omkring 40.000kr og har taget 10 måneder. Priserne ligger generelt mellem 35.000-55.000kr.

Skal man betale én gang eller kan man dele betalingen op?
Man kan godt dele betalingen op, hvis man ikke ønsker at betale i ét hug. Det kan man bare snakke med SmileDesigns om, så det passer til ens økonomi.

Hvad hører der med i prisen for en behandling?

 • Gratis forundersøgelse (her tjekker de dine tænder, snakker om forventninger, giver et overslag på tid og pris, fortæller dig om forløbet og sørger for at du går informeret og oplyst derfra)
 • 3D scanninger (hvor dine tænder bliver scannet og der bliver lagt en behandlingsplan. Det er også ud fra denne scanning, at dine skinner bliver produceret)
 • Røngten (for at tjekke efter huller. Såfremt der er huller eller andet, der skal fikses, så skal man betale for det udover)
 • Tandtjek
 • Tandrensning
 • Skinner til hele forløbet (også selvom forløbet så bliver længere end forventet – det er med i den aftalte pris)
 • Løbende kontroller og tandtjek
 • Tandblegning efter endt forløb
 • Natskinne (til efterfølgende at vedligeholde behandlingen)
 • Metalskinne (sættes bag på tænderne for at holde tænderne på plads resten af livet)
 • Guide til efterbehandling af dine tænder
 • Eksperter og topprofessionelle behandlere. SmileDesigns er de mest erfarne indenfor Invisalign og har lavet allerflest af disse behandlinger. De har en klinik udelukkende til dette formål, hvor de hver dag laver smukke smil. Så med i prisen er enormt høj service, kvalitet og erfaring.

Hvor ofte skal man skifte skinner?
Det kan godt variere, men man skifter typisk skinner én gang om ugen. Så hver eneste uge sker der nye forandringer!

Kommenterer folk på skinnerne?
Under hele mit forløb er det meget få gange, der er nogen, der selv har kommenteret på skinnerne. Det er nok også bare ren og skær høflighed ? Men jeg har flere gange oplevet, at folk slet ikke har bemærket, at jeg havde skinner i, indtil jeg tog dem ud eller selv omtalte dem.

Hvordan er det at tage skinnerne i og på?
Det er intet problem. De første par dage var den ret stram og skulle lige vrides lidt, før den gav sig på alle attachments, men når man lige lærer en metode, så er det nemt. Man får ikke brækfornemmelser af det, som der var en, der spurgte om. ?

Hvordan rykker ens tænder sig med skinnerne?
Man får et nyt sæt skinner til hver uge, som er en lille smule anderledes fra den forrige uges skinne. Så hver uge får du en ny skinne i, som rykker dine tænder en lille smule mere, og langsomt vil dine tænder rykke sig mere og mere mod det endelige resultat. Det er en mega smart og skånsom metode. Man får skinner med hjem til et par uger af gangen og så skifter man dem hver uge. Man er løbende til kontrol for at se, at alt er, som det skal være, og når man så er færdig med alle skinnerne, så bliver man igen tjekket for at sikre, at det optimale resultat er opnået. Så der bliver hele tiden holdt øje med, at alt spiller og går godt.

Skal man tage skinnerne ud, når man spiser og drikker?
Man må drikke vand, mælk, kaffe og te med skinnerne på. Jeg drikker dog kun vand med dem på, da jeg har fået at vide, at de andre ting godt kan være med til at misfarve den lidt, og det vil jeg gerne undgå. Skinnerne skal tages ud, når man drikker andet end de fire ting, og når man skal spise.

Kan man se bøjlen meget tydeligt?
Personligt synes jeg ikke, at man ser den tydeligt. De er selvfølgelig ikke usynlige, for man har jo noget på tænderne. Men skinnerne er  helt gennemsigtige, så man skal ret tæt på en person, før man kan se, at de har skinnerne på. Det der er mest tydeligt er faktisk de små attachments, der sidder på tænderne, synes jeg. Det er langt mindre synligt end almindelige togskinner, og når man først har vænnet sig til dem, så bemærker man dem næsten heller ikke selv. Jeg har dem på på billedet herunder. Synes I, de er tydelige?

Skal man have skinner på for evigt?
Nej. Når man er færdig med sit forløb, er man mere eller mindre færdig med skinner. For at opnå det bedste resultat, anbefaler SmileDesigns dog, at man bruger en natskinne de første par år for at holde tænderne på plads. Denne hører også med i prisen. Derudover får man påsat en lille metalskinne bag på ens tænder, der skal holde tænderne på plads, og så skal man ellers bare selv sørge for at passe på ens tænder og have god mundhygiejne.

Hvorfor SmileDesigns?
Fordi de har en specialiseret klinik udelukkende til Invisalign behandlinger. Det er det eneste, de laver og det eneste de fokuserer på hver dag, hele tiden og hele året rundt. De har den største erfaring i Danmark og er den klinik, som har lavet flest Invisalign behandlinger. I princippet kan alle tandlæger tage et Invisalign kursus, men man er nødt til at sikre sig, at man vælger et sted, hvor man får det bedste resultat. Der er ikke to behandlinger, som er ens, og det resultat man får, afhænger udelukkende af behandlernes og klinikkens erfaring og kompetencer indenfor netop dette område. Derfor anbefaler og står jeg kun inde for at få lave Invisalign behandlingen hos SmileDesigns. Jeg står ikke inde for at få lavet Invisalign behandlingen hos andre, da jeg af gode grunde ikke har erfaring med dem.

31. december 2019
27. januar 2020

You may also like

Skriv en kommentar